Skip Sidebar

Over ons

De Heemgaard-mediatheek biedt plaats aan ruim 70 leerlingen om er boeken te lenen en te werken aan schoolopdrachten, al dan niet met een computer of laptop.

Deel

Mediatheekvrijwilliger

3–9 uur/week
Heemradenlaan 125, 7329 BZ Apeldoorn, Nederland
Ondersteunend werkBegeleidingOnderwijsNederlandsGastheer/vrouwAdvies & MentoringAdministratieComputer
Kinderen & JongerenOnderwijs
Deel activiteit
#45546
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/hgm/activiteiten/Mediatheekvrijwilliger/45546 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Voor administratieve taken en hulp aan leerlingen zoekt de Heemgaard-mediatheek een puber-bestendige vrijwilliger.

Uitgebreide omschrijving

Het mediatheekteam bestaat uit 1 mediathecaris en 6 vrijwilligers.


Voor enkele beschikbare dagdelen van 3 uur zoeken we collega's. Je hebt de keuze uit: dinsdagmiddag, woensdagochtend, donderdagochtend of vrijdagmiddag (meer dan 1 dagdeel per week mag ook). Werkzaamheden bestaan uit diverse administratieve taken en hulp bieden aan leerlingen met vragen variërend van ‘Hoe werkt de printer?’ tot ‘Kunt u me helpen aan een leuk boek?’. Hierbij is het handig om te beschikken over:


  • computervaardigheid en/of de bereidheid te leren werken met (online versies van) programma’s als Word, Excel, Outlook, Adobe Acrobat en bibliotheekprogramma Aura


  • leesvaardigheid (voor het alfabetisch opbergen/zoeken van boeken in de kast en het volgen van schriftelijke instructies)


  • (v)aardigheid in het omgaan met pubers


Kennis van (jeugd)literatuur is niet nodig, de collectie en de online catalogus leer je in de praktijk kennen. Je werkt altijd met een ervaren collega samen. Werktijden zijn van 9.00-12.00 uur of van 12.00-15.00 uur.


Heb je belangstelling of wil je meer weten, dan kun je bellen met 055 - 538 5600 (niet op donderdag) of mailen naar [email protected].


Belangstellenden worden uitgenodigd om een dagdeel mee te draaien om van beide kanten te zien of het mediatheekwerk bevalt.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Over Mediatheek van CSG De Heemgaard

De Heemgaard-mediatheek biedt plaats aan ruim 70 leerlingen om er boeken te lenen en te werken aan schoolopdrachten, al dan niet met een computer of laptop.
Deel activiteit

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)