Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Sociaal Veilige Sport is één van de zes thema's van Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn II. Doel is om om sociale veiligheid en integriteit bij lokale sportaanbieders te stimuleren en te ondersteunen ...

Sport & Recreatie
Deel
Diversiteit en inclusie in de sport - met theatervoorstelling

Diversiteit en inclusie in de sport - met theatervoorstelling

Bijeenkomst · 7 feb 2023, 19:30 - 21:30
Winkewijertlaan 80, 7334 CM Apeldoorn, Nederland
Sport & Recreatie
U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit bijeenkomst.
Deel bijeenkomst
Sociaal Veilige Sport Apeldoorn
#60004
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Werkgroep-Positieve-Sportcultuur-Apeldoorn/activiteiten/Bijeenkomst-discriminatie-en-inclusie-in-de-sport---met-theatervoorstelling/60004 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Bijeenkomst voor sportverenigingen uit de gemeente Apeldoorn over de waarde van diversiteit voor jouw vereniging en hoe je de betrokkenheid kan vergroten.

Uitgebreide omschrijving

In de huidige samenleving zijn thema’s als diversiteit en inclusie veel gehoorde kreten. Bij de sportvereniging komen mensen met allerlei achtergronden, geaardheden, opleidingsniveau en politieke voorkeur samen, om tijdens trainingen en wedstrijden van hun sport te genieten. Wij geloven erin dat sportverenigingen een krachtig middel zijn om elkaar te leren kennen en discriminatie en uitsluiting van doelgroepen te verminderen. Dit gaat vaak vanzelf, maar als we hier bewust mee omgaan dan maken we de impact hiervan nog veel groter en worden we als vereniging vitaler.


Kan binnen jouw vereniging iedereen zichzelf zijn? Voelt iedereen zich welkom en onderdeel van de vereniging? Levert iedereen een bijdrage door vrijwilligerswerk te doen en sluiten alle leden aan voor de 3e helft? Als vereniging kan je enorme stappen maken als je er voor al je leden en alle doelgroepen bent. Naast dat het kan zorgen voor een prettige sfeer op de club, zorgt dit ook voor meer betrokken leden en vrijwilligers.


Theatervoorstelling

Samen met theatergroep Live Your Story ontwikkelde de KNVB de theatervoorstelling “Ik wou dat het weer weekend was.” De KNVB en de werkgroep Positieve Sportcultuur Apeldoorn (onderdeel van Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn) nodigen je van harte uit om de voorstelling te bekijken en het gesprek aan te gaan over de kracht van diversiteit. De spelers zetten je aan het denken over de invloed van je afkomst op je zelfbeeld, het beeld van de ander en je kansen op het veld en in de maatschappij. Maar ook de pijn van kwetsende uitingen op het veld of in de zaal.


Live Your Story: ”Wij dromen van een wereld zonder sporters met een blinde vlek of ouders met een grote bek. Een wereld zonder homohaters of ondragelijke derdehelft-katers. Een wereld waarin we op gras of plein, samen, Joods, back, trans of klein, verschillend kunnen zijn.”



Voor wie

Vertrouwenscontactpersonen, trainers, coaches, teammanagers, spelers, bestuurders, hoofd-opleidingen en alle personen die zich binnen de vereniging met dit onderwerp bezig (willen) houden.

Let op: de avond is voor geïnteresseerden van alle sportverenigingen uit de gemeente Apeldoorn (niet alleen voetbalverenigingen).


Locatie

a.v.v. Columbia, Winkewijertlaan 80, 7334 CM Apeldoorn.


Data en tijd

Dinsdag 7 februari van 19.30-21.30 uur (inloop 19.00 uur).


Aanmelden

Deelname is gratis. We vragen je wel om je persoonlijk aan te melden via de groene knop op deze pagina.


Vragen

Heb je vragen over de bijeenkomst, neem dan contact op met Tjeerd Lemstra, 06-50458365 of [email protected]

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit bijeenkomst.
Deel bijeenkomst
bijeenkomsten > Sociaal Veilige Sport Apeldoorn > Diversiteit en inclusie in de sport - met theatervoorstelling

Over Sociaal Veilige Sport Apeldoorn

Sociaal Veilige Sport is één van de zes thema's van Sport- en Beweegakkoord Apeldoorn II. Doel is om om sociale veiligheid en integriteit bij lokale sportaanbieders te stimuleren en te ondersteunen. Hiervoor worden jaarlijks (netwerk)bijeenkomsten en trainingen georganiseerd en kennis gedeeld.