Skip Navigation
Archiveren historisch Apeldoorn

Archiveren historisch Apeldoorn

Structureel werk · Flexibele uren
Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn, Netherlands
OnderzoekSociaal contactComputer
Kunst & cultuurBuurt & omgeving
Activiteit Delen
Vereniging Oud Apeldoorn
#82638
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Vereniging-Oud-Apeldoorn/activiteiten/Archiveren-historisch-Apeldoorn/82638 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

De werkgroep archief van de Vereniging Oud Apeldoorn zoekt vrijwilligers die het mooi vinden om de historie van Apeldoorn digitaal vast te leggen.

Uitgebreide omschrijving

Houd je van speuren en onderzoeken van oude materialen en beelden dan ben jij misschien de juiste persoon voor deze gezellige werkgroep. De werkgroep is een paar dagdelen per week actief en op maandagmiddag ook open voor inwoners van Apeldoorn.


Het doel van het archief van de Vereniging Oud Apeldoorn is het beheren, archiveren en op lokaal niveau tentoonstellen van het culturele erfgoed (collectie) betreffende de gemeente Apeldoorn. Dit betreft zowel objecten uit het verleden als huidige objecten, waarvan verwacht kan worden dat zij onderdeel zijn of zullen worden van het culturele erfgoed.

De kamer is ingericht met werktafels met computers en kasten voor opslag. Objecten die in het archief bewaard worden, zijn: boeken, foto’s, films, video”s, ansichtkaarten, tijdschriften, kranten en krantenartikelen, verenigingsbladen, plakboeken, jubileumuitgaven van organisaties, gedenkpenningen, oorkondes etc. met betrekking tot Apeldoorn, de dorpen en buurtschappen.


De werkzaamheden van het archief bestaan o.a. uit het registreren van bovengenoemde objecten. Naast het archiveren worden de objecten fysiek opgeslagen, zoveel mogelijk gescand en geregistreerd in de verschillende computerbestanden. In een aantal gevallen worden foto”s en films op cd”s en dvd”s gezet.

Hoe kom ik er?

Het archief vind je in het ACEC gebouw aan de Roggestraat 44 in het centrum van Apeldoorn
Activiteit Delen

Powered by Deed‌mob Tools ·