Skip Sidebar

Over ons

VluchtelingenWerk Oost Nederland zet zich in voor de bescherming van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Dat doen we lokaal, in 63 gemeentes in met name Overijssel en ...

Welzijn
Deel

Vluchtverhaalanalyse mobiele team

Structureel werk
Germanenlaan 360, 7312 JJ Apeldoorn, Netherlands
Buiten
Vluchtelingen & Minderheden
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.5 plaatsen over.
Activiteit Delen
Stichting Vluchtelingenwerk Oost Nederland
#42181
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Stichting-Vluchtelingenwerk-Oost-Nederland1/activiteiten/Vluchtverhaalanalyse-mobiele-team/42181 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

‘“Het is heel erg inhoudelijk, je leert er veel van. Ik vind het zelf erg leuk om juridische vragen op te lossen".

Thijs de Haan is al 3 jaar vrijwilliger VVA op een azc

.
Heb je interesse in de verhalen van vluchtelingen? Zie je het als een uitdaging om deze goed te analyseren en mogelijke hiaten op te sporen? Wil je je inzetten voor rechtvaardige procedures voor asielzoekers? En vind je het leuk om op verschillende locaties te werken in de regio? Dan is deze vrijwilligersfunctie echt iets voor jou!

Uitgebreide omschrijving

 Werkzaamheden

Als medewerker VluchtVerhaalAnalyse (VVA) analyseer je op basis van het dossier het vluchtverhaal van de cliënt en maakt inzichtelijk waar de sterke en waar de zwakkere kanten zitten. Je bent werkzaam op diverse locaties binnen VluchtelingenWerk en in overleg met een teamleider bekijk je waar er behoefte is aan analisten. Je houdt je in eerste instantie bezig met het lezen en analyseren van de dossiers en gaat daarna hierover het gesprek aan met de cliënten.

Wij vragen

Het begint met affiniteit met juridische procedures en de bereidheid om trainingen te volgen. Je beschikt daarnaast over goede communicatieve vaardigheden. Je vindt het een uitdaging om dossiers intensief te lezen en te analyseren en dan tussen de regels door net dat ene losse eindje te vinden, waarmee je verder kunt. Daarnaast ben je een doorzetter en heb je incasseringsvermogen. Daarnaast vind je het leuk om naar verschillende locaties in Gelderland en/of Overijssel te reizen en ter plaatse zelfstandig aan het werk te gaan. Je bent minimaal twee dagdelen per week beschikbaar, het liefst voor een periode van een jaar. Uiteraard verwachten wij een respectvolle houding ten opzichte van cultuurverschillen en een integere omgang met vertrouwelijke informatie. Van al onze medewerkers vragen wij een Verklaring omtrent Gedrag.

Wij bieden

  • een stimulerende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling

  • volop mogelijkheden om meer te leren over mensen uit andere culturen, landen als Syrië, Eritrea en Afghanistan, en Nederlandse en Europese wet- en regelgeving (o.a Vreemdelingenwet, de Dublin Verordening).

  • prettig team onder begeleiding van een professional

  • uitgebreid inwerkprogramma en de mogelijkheid om daarnaast allerlei (juridische) cursussen te volgen

  • reis- of onkostenvergoeding.

Tijdsbesteding

2 dagdelen per week

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.5 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Stichting Vluchtelingenwerk Oost Nederland

VluchtelingenWerk Oost Nederland zet zich in voor de bescherming van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Dat doen we lokaal, in 63 gemeentes in met name Overijssel en Gelderland. Doe je mee?