Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

VluchtelingenWerk Nederland zet zich in voor de bescherming van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Dat doen we op azc's en in de gemeente. Doe je mee?

WelzijnSociale rechtvaardigheidVluchtelingen & Minderheden
Deel
Begeleider bijeenkomsten Time4You voor kinderen op AZC Apeldoorn

Begeleider bijeenkomsten Time4You voor kinderen op AZC Apeldoorn

Structureel werk · 2–4 uur/week
Deventerstraat 461, 7323 PT Apeldoorn, Nederland
Activiteiten begeleidenJeugdwerkNederlandsEngelsArabischTurksPerzischUrduTigrinyaPasjtoeDari
Vluchtelingen & MinderhedenKinderen & JongerenWelzijn
Activiteit Delen
Stichting Vluchtelingenwerk Nederland
#72992
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Stichting-Vluchtelingenwerk-Oost-Nederland1/activiteiten/Begeleider-bijeenkomsten-Time4You-voor-kinderen-op-AZC-Apeldoorn/72992 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Op de dinsdagmiddag zoeken wij begeleiders voor de bijeenkomsten van Time4You voor kinderen van 8-12 jaar.

Uitgebreide omschrijving

VluchtelingenWerk Nederland is een professionele vrijwilligersorganisatie. We behartigen de belangen van en ondersteunen vluchtelingen, waaronder kinderen. In Nederland groeien duizenden gevluchte kinderen en jongeren op in asielzoekerscentra. Zij zijn kwetsbaar en verdienen onze aandacht. Speciaal voor hen heeft VluchtelingenWerk het project Time4You ontwikkeld. Ben jij enthousiast en wil jij je inzetten voor kinderen en jongeren die verblijven op een azc? Lees dan snel verder!


Wat is Time4You?

Time4You biedt voorlichtingen en wekelijkse groepsbijeenkomsten voor kinderen en jongeren in asielzoekerscentra. Tijdens de bijeenkomsten bespreken wij thema’s, geven informatie, krijgen kinderen en jongeren ruimte om vragen te stellen of hun verhaal even kwijt te kunnen en organiseren wij leuke activiteiten. Time4You richt zich op de empowerment van kinderen en jongeren die in asielzoekerscentra wonen en komt op voor hun belangen.


Elke Time4You gaan we aan de hand van een thema ontspannen en spelenderwijs in gesprek met de groep. Er worden Time4You's voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar georganiseerd en voor jongeren in de leeftijd van 13 tot 18 jaar.

In Apeldoorn zoeken we vrijwilligers voor de leeftijd 8 tot 12 jaar.


Time4You wordt gefaciliteerd door een enthousiast team van 2 tot 4 vrijwilligers per groep. De teams worden begeleid door een projectmedewerker van VluchtelingenWerk.


Voorbereiden, informeren en signaleren!

Als begeleider Time4You draag je bij aan het inhoudelijk vormgeven van de thematische bijeenkomsten. Je bereidt de wekelijkse bijeenkomsten voor en faciliteert deze samen met je team. Deze vinden plaats op een vaste dag in de week. Zo nu en dan faciliteren jullie ook een voorlichting. In totaal moet je rekening houden met een beschikbaarheid van ongeveer vier uur per week. Als begeleider ben je ook verantwoordelijk voor het wekelijks bijhouden van de presentielijsten. Tot slot heb je een signalerende rol om ‘zorgwekkend’ gedrag te herkennen en te bepreken met de projectmedewerker.


Voor Apeldoorn zoeken we vrijwilligers die op dinsdagmiddag beschikbaar zijn.

Vooraf en nadien spreek je iets eerder af om de activiteit voor te bereiden en na te bespreken.


Wij bieden jou:

  • Een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling.
  • Volop mogelijkheden om meer te leren over andere culturen.
  • Een prettig team waarin iedereen elkaar ondersteunt om samen vluchtelingen verder te helpen.
  • Alle vrijwilligers werken onder begeleiding van een professional.
  • VluchtelingenWerk biedt verder ook een inwerkprogramma waaronder de verplichte basiscursus, workshops en trainingen en reis- en onkostenvergoeding. Wij vragen daarnaast al onze medewerkers een Verklaring omtrent Gedrag aan te leveren.


Enthousiast?

Wil je meer informatie over deze vrijwilligersrol? Neem dan contact op met Patricia Spin. [email protected]

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Apeldoorn Activiteiten > Stichting Vluchtelingenwerk Nederland > Begeleider bijeenkomsten Time4You voor kinderen op AZC Apeldoorn

Over Stichting Vluchtelingenwerk Nederland

VluchtelingenWerk Nederland zet zich in voor de bescherming van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan. Dat doen we op azc's en in de gemeente. Doe je mee?