Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Stichting Da Capo is een organisatie voor (met name) vrouwelijke migranten. Zij kunnen naar Da Capo komen om de taal beter te leren, om andere vrouwen te ontmoeten, om zichzelf te ontwikkelen, om ...

WelzijnVluchtelingen & MinderhedenOnderwijs
Deel
 Vrijwilliger naaiatelier Da Capo

Vrijwilliger naaiatelier Da Capo

Structureel werk · 3–5 uur/week
Eksterweg 71, 7331 JM Apeldoorn, Nederland
NederlandsActiviteiten begeleidenSociaal contactHandwerken
Vluchtelingen & Minderheden
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Da Capo
#42814
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Stichting-Da-Capo1/activiteiten/Vrijwilliger-naaiatelier/42814 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Kom helpen in het naaiatelier van Da Capo. Je helpt (met name) migrantenvrouwen wegwijs te worden in het naaivak (basistechnieken) en je helpt bij de productie van tassen en dergelijke voor verkoop. We werken met name met gebruikte stoffen en banners en toveren die om tot bijvoorbeeld tassen.

Uitgebreide omschrijving

NADERE OMSCHRIJVING


Stichting Da Capo ondersteunt migrantenvrouwen bij het beter integreren en participeren in de samenleving. ze kunnen naar Nederlandse les, maar ook meedoen in het naaiatelier.


In het atelier worden lessen gegeven in naaien. Naast de lessen kunnen de vrouwen ook aan de slag in het produktieatelier, waar samen gewerkt wordt aan een produktlijn van Da Capo voor verkoop. Meestal hebben we opdrachten van buiten voor het maken van tassen van banners. 


Da Capo kan de hulp van creatieve vrijwilligers heel goed gebruiken. Ben je goed in naaien? Kun je zowel nieuwe dingen uitproberen en in een groep een klein productieproces begeleiden? Vind je het leuk om de deelnemende migrantenvrouwen hier wegwijs in te maken en al doende ook bezig te zijn met het overbrengen van de Nederlandse taal? Dan is dit superleuk vrijwilligerswerk voor jou


PRAKTISCHE INFORMATIE


1 of 2 dagdelen per week. Momenteel zoeken we mensen die in de ochtend of middag willen komen helpen.


RECLAME


Bij Da Capo help je migrantenvrouwen op weg om beter te kunnen meedoen in de samenleving. Werkervaring opdoen en werken aan eigenwaarde en zelfvertrouwen is belangrijk. Maar ook beter Nederlandse leren. Jij kunt dus het verschil maken voor deelnemende vrouwen!

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Apeldoorn Activiteiten > Stichting Da Capo > Vrijwilliger naaiatelier Da Capo

Over Stichting Da Capo

Stichting Da Capo is een organisatie voor (met name) vrouwelijke migranten. Zij kunnen naar Da Capo komen om de taal beter te leren, om andere vrouwen te ontmoeten, om zichzelf te ontwikkelen, om samen te naaien of te koken, te leren fietsen of om een cursus te volgen.