Skip Sidebar

Over ons

Vrijwilligers van het Rode Kruis zetten zich in voor verschillende activiteiten om hulp te verlenen voor mensen die het aan basislevensbehoeften ontbreekt, of dat nu eerste hulp, voedsel of onderdak ...

Welzijn
Deel

Vrijwilliger Goed Voorbereid op noodsituaties (vrijwillig)

Structureel werk
Schuttersweg 41, 7314 LD Apeldoorn, Netherlands
Advies & Mentoring
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Rode Kruis district Noord- en Oost Gelderland
#42238
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Rode-Kruis-district-Noord--en-Oost-Gelderland1/activiteiten/Vrijwilliger-Goed-Voorbereid-op-noodsituaties-vrijwillig/42238 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Heb jij een noodplan klaarliggen zodat je weet wat je moet doen als er een langdurige stroomstoring plaatsvindt of een waterleiding is gesprongen? Eén op de vijf Nederlanders loopt in zo’n noodsituatie meer risico dan anderen omdat ze niet goed zijn voorbereid.

Uitgebreide omschrijving

Het Rode Kruis heeft onder de naam ‘Goed Voorbereid op noodsituaties’ een aantal activiteiten ontwikkeld om mensen voor te bereiden in noodsituaties zichzelf en anderen te helpen. We zoeken speciaal voor deze activiteiten
vrijwilligers Goed Voorbereid in Noord- en Oost Gelderland
in het werkgebied Apeldoorn en omgeving, de Veluwe en de Achterhoek.

Wie zijn wij?

In een noodsituatie kan iedereen de hulp van een ander gebruiken. Het Rode Kruis helpt jou en de ander je voor te bereiden zodat je weet wat je moet doen en problemen kunt voorkomen. Zo zorgen we met en voor elkaar voor onze veiligheid. Wat doe jij in geval van nood?

Werkzaamheden

 · Je voert in overleg met een bestuurslid of coördinator activiteiten Goed Voorbereid uit, al dan niet in samenwerking met andere organisaties.

· Deze activiteiten kunnen bijvoorbeeld zijn: het uitvoeren van veiligheidschecks in woningen van kwetsbare mensen, het begeleiden van een EHBO speurtocht voor kinderen, het opzetten van een contactcirkel.

· Als je beschikt over didactische vaardigheden, een EHBO diploma of een veiligheidsachtergrond hebt, bestaat de mogelijkheid om workshop begeleider te worden.

· Je signaleert kansen voor andere activiteiten.

· Je werkt binnen een afdeling samen met andere vrijwilligers.

Wij vragen

 · Je staat stevig in je schoenen

· Je kunt goed samenwerken

· Je kunt goed omgaan met kwetsbare mensen, van jong tot ouder

· Je bent communicatief sterk

· Je wilt je gemiddeld 2-4 uur per week inzetten voor het Rode Kruis.

Wij bieden

Het Rode Kruis biedt een leuke en leerzame werkomgeving met diverse trainingen en themabijeenkomsten. Je kunt kennis en ervaring opdoen als vrijwilliger. Je kunt wat betekenen voor de kwetsbare medemens. Je reis- en onkosten worden vergoed en je bent verzekerd tijdens je vrijwilligerswerk.

Geïnteresseerd?

Heb je belangstelling voor deze functie? Stuur dan je reactie naar ons toe. Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar [email protected] of neem dan contact op met René Mebius, telefoon 06 – 22415695. Je kunt natuurlijk ook kijken op www.rodekruis.nl

 

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Apeldoorn > Apeldoorn Activiteiten > Rode Kruis district Noord- en Oost Gelderland > Vrijwilliger Goed Voorbereid op noodsituaties (vrijwillig)

Over Rode Kruis district Noord- en Oost Gelderland

Vrijwilligers van het Rode Kruis zetten zich in voor verschillende activiteiten om hulp te verlenen voor mensen die het aan basislevensbehoeften ontbreekt, of dat nu eerste hulp, voedsel of onderdak is. We verlenen eerste hulp bij evenementen en vaccinaties, geven EHBO cursussen en voorlichting op scholen.