Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Vrijwilligers van het Rode Kruis zetten zich in voor verschillende activiteiten om hulp te verlenen voor mensen die het aan basislevensbehoeften ontbreekt, of dat nu eerste hulp, voedsel of onderdak ...

Welzijn
Deel
Gastdocent voor het basisonderwijs (vrijwillig)

Gastdocent voor het basisonderwijs (vrijwillig)

Structureel werk · Flexibele uren
Schuttersweg 41, 7314 LD Apeldoorn, Netherlands
OnderwijsActiviteiten begeleiden
OnderwijsKinderen & Jongeren
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Rode Kruis district Noord- en Oost Gelderland
#59354
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Rode-Kruis-district-Noord--en-Oost-Gelderland1/activiteiten/Gastdocent-voor-het-basisonderwijs-vrijwillig/59354 om je aan te melden

Contactpersoon

Jenine van de SchootbruggeStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

In ons team is plaats voor gastdocenten die samen met andere vrijwilligers onderwijsactiviteiten verzorgen.

Uitgebreide omschrijving

Kom in actie voor het Rode Kruis

Vind jij het leuk om gastlessen te verzorgen in het primair onderwijs, heb je door de week wat tijd beschikbaar en draag je graag iets bij aan een maatschappelijke organisatie? Dan zoeken we jou!

In ons team is plaats voor gastdocenten die samen met andere vrijwilligers onderwijsactiviteiten verzorgen. De door het Rode Kruis ontwikkelde activiteiten voor basisscholen behandelen onderwerpen als aardbevingen, overstromingen, extreme hitte en EHBO.

Het educatieteam houdt zich bezig met het geven van gastlessen en activiteiten met als doel: het vergroten van respect, zelfredzaamheid en hulpbereidheid onder zoveel mogelijk kinderen en jongeren.

Wat ga je doen?

Je gaat één of meer van de volgende soorten lessen verzorgen: “Woeste Wereld” (over natuurrampen), “Help! EHBO skills voor jou” en onze nieuwste activiteit: ´de Pleisterrace”. Kijk voor een indruk van onze gastlessen op onze website: lesmateriaal voor het basisonderwijs

·       Je verzorgt minimaal 8 gastlessen per jaar in jouw regio.

·       Je geeft de lessen op scholen voor basisonderwijs, samen met een collega-vrijwilliger. Incidenteel kun je (als je dit wilt) ook ingezet worden op speciale activiteiten van sportverenigingen, scouting, kindervakantieweken en bij evenementen.


Wie ben jij?

·       Je vindt het leuk om voor een groep te staan, ervaring met lesgeven is een pré.

·       Je hebt affiniteit met de doelgroep (leerlingen van 8-12 jaar).

·       Je bent regelmatig tijdens schooltijden beschikbaar.

·       Je bent digitaal vaardig; in de lessen wordt gebruik gemaakt van online lesmateriaal.

·       Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis.

 

Wat kun je van ons verwachten?

Om je vertrouwd te maken met het lesmateriaal en ons gedachtengoed volg je eerst enkele online modules en één of meer trainingen op een locatie in de regio. Naast het lesinhoudelijke deel is er ook aandacht voor EHBO en didactiek. Ook zijn er periodieke regiobijeenkomsten met de andere vrijwilligers uit het team.

Geïnteresseerd?

Spreekt jou deze functie aan en wil jij je inzetten voor het Rode Kruis? Neem dan contact op met Anja Dales, projectleider educatie: [email protected] / 06-20959478.


Het Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid.


Samen maken we een verschil!

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Apeldoorn Activiteiten > Rode Kruis district Noord- en Oost Gelderland > Gastdocent voor het basisonderwijs (vrijwillig)

Over Rode Kruis district Noord- en Oost Gelderland

Vrijwilligers van het Rode Kruis zetten zich in voor verschillende activiteiten om hulp te verlenen voor mensen die het aan basislevensbehoeften ontbreekt, of dat nu eerste hulp, voedsel of onderdak is. We verlenen eerste hulp bij evenementen en vaccinaties, geven EHBO cursussen en voorlichting op scholen.