Skip Sidebar

Over ons

Vrijwilligers van het Rode Kruis zetten zich in voor verschillende activiteiten om hulp te verlenen voor mensen die het aan basislevensbehoeften ontbreekt, of dat nu eerste hulp, voedsel of onderdak ...

Welzijn
Deel

Educatie voorlichters & spelleiders (vrijwilliger m/v)

Structureel werk · 6–12 uur/week
Schuttersweg 41, 7314 LD Apeldoorn, Netherlands
Activiteiten begeleidenJeugdwerk
Welzijn
Activiteit Delen
Rode Kruis district Noord- en Oost Gelderland
#46771
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Rode-Kruis-district-Noord--en-Oost-Gelderland1/activiteiten/Educatie-voorlichters--spelleiders-vrijwilliger-mv/46771 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

In Noord- en Oost-Gelderland zijn we op zoek naar enthousiaste voorlichters/spelleiders voor ons educatieteam.

Uitgebreide omschrijving

Kom in actie voor het Rode Kruis

In Noord- en Oost-Gelderland zijn we op zoek naar enthousiaste voorlichters/spelleiders voor ons educatieteam. Het Rode Kruis heeft diverse interactieve gastlessen en activiteiten ontwikkeld voor het onderwijs. Ons doel is kinderen en jongeren een houding van respect, hulpbereidheid en zelfredzaamheid bij te brengen. Met onze gastlessen ondersteunen wij scholen bij het behalen van de burgerschapsdoelen.

Door het volgen van regionale en landelijke trainingen raak je vertrouwd met het lesmateriaal en het gedachtengoed van het Rode Kruis.  Zo kom je goed beslagen ten ijs. In de opleidingen is aandacht voor het toepassen van didactische technieken. Onze gastlessen worden in duo’s gegeven zodat je altijd met een andere voorlichter voor een groep staat.


Wat ga je doen?

Je gaat gastlessen geven en/of fungeert als spelleider. Hierbij laat je leerlingen kennismaken met één of meer van de volgende onderwerpen: internationale noodhulp, zelfredzaamheid, hulpbereidheid, EHBO en humanitair oorlogsrecht. De doelgroep bestaat uit kinderen en jongeren van 8 tot 23 jaar binnen het basisonderwijs, voorgezet onderwijs en MBO.

·       Je verzorgt minimaal 6-8 gastlessen per jaar

·       Je woont trainingen en oefensessies bij

·       Je werkt en denkt mee in ons educatieteam, zodat we zoveel mogelijk jongeren en kinderen bereiken


Wie ben jij?

·       Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je vindt het leuk om voor een groep te staan.

·       Je bent tijdens schoolweken regelmatig overdag beschikbaar voor het geven van gastlessen, dit gaat in overleg

·       Je bent digitaal vaardig; in de lessen wordt gebruik gemaakt van online lesmateriaal en een digibord of beamer

·       Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis


Geïnteresseerd?

Ben je enthousiast geworden en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Wil jij je graag inzetten voor het Rode Kruis of heb je vragen hierover? Neem dan contact op met Anja Dales: [email protected] / 06-20959478.


Het Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid

Samen maken we een verschil!

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen

Over Rode Kruis district Noord- en Oost Gelderland

Vrijwilligers van het Rode Kruis zetten zich in voor verschillende activiteiten om hulp te verlenen voor mensen die het aan basislevensbehoeften ontbreekt, of dat nu eerste hulp, voedsel of onderdak is. We verlenen eerste hulp bij evenementen en vaccinaties, geven EHBO cursussen en voorlichting op scholen.