Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Jong en een beperking? Word Realist! We willen inclusie voor jongeren op de kaart zetten. Help je mee?

Sociale rechtvaardigheidWelzijnZorg
Deel
Jong en een beperking? Word Realist!

Jong en een beperking? Word Realist!

Project (Tijdelijk) · 1–6 uur/week · Voor ongeveer 6 maanden
Flexibele locatie
Sociale rechtvaardigheidWelzijnZorg
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Realisten Academie 2.0
#59342
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Realisten-Academie-20/activiteiten/Jong-en-een-beperking-Word-Realist/59342 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Met de Realisten Academie 2.0: de inclusie-makers bouwen jongeren tussen de 14 en 27 jaar aan een inclusieve arbeidsmarkt én ontwikkelen zij zichzelf.

Uitgebreide omschrijving

Met de Realisten Academie 2.0: de inclusie-makers bouwen jongeren tussen de 14 en 27 jaar aan een inclusieve arbeidsmarkt én ontwikkelen zij zichzelf om hun eigen kansen te vergroten.

 

Als jongere zet je je in als Realist (ervaringsdeskundige) om met je persoonlijke ervaringen met het leven en werken met een beperking anderen te inspireren en activeren. Dit doe je door middel van het geven van voorlichtingen.

 

Vaardigheden

Deelname aan de ‘Realisten Academie 2.0: de inclusie-makers’ duurt zes maanden. In het kort: in een paar maanden krijg je een professionele training, ontwikkel je jezelf, vergroot je jouw kansen op de arbeidsmarkt en bouw je een – sociaal en professioneel – netwerk op. Nadat je de basistraining hebt afgerond, heb je jouw unieke kijk op de arbeidsmarkt en ervaringen in de vorm van een pitch of voorlichtingen gegoten. Deze ga je vervolgens (online of ter plaatse) presenteren bij scholen en ondernemingen. Het programma duurt na de training ten minste 6 maanden en kost ongeveer 6 uur per maand.

 

Jij bent een jongere (14-27 jaar)* met een lichamelijke handicap, chronische ziekte, psychische of verstandelijke beperking en je wilt je nóg bewuster worden van jouw kwaliteiten! Naast jezelf persoonlijk ontwikkelen, wil je aan anderen laten zien dat jongeren met een beperking ook een vaste plek op de arbeidsmarkt verdienen. Interesse in het deelnemen aan een maatschappelijk diensttijdproject heb je ook!

 

*Ben je iets ouder dan 27, neem dan contact met ons op om samen te kijken naar mogelijkheden.

 

Overige informatie

Als Realist krijg je bij allerlei organisaties een kijkje achter de schermen! Al deze ervaringen zorgen ervoor dat je met een realistische blik naar je kansen en toekomstmogelijkheden kunt kijken en help je mee om de beeldvorming rondom jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt te veranderen.

 

Daarnaast ontvang je als Realist een passende vrijwilligersvergoeding en het Europass-certificaat voor vrijwilligers. .

 

Interesse? Meld je dan snel aan via www.realistenacademie2-0.nl

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Realisten Academie 2.0

Jong en een beperking? Word Realist! We willen inclusie voor jongeren op de kaart zetten. Help je mee?