Skip Navigation
Skip Sidebar
MEE Veluwe

MEE Veluwe

Non-profit

Over ons

MEE maakt meedoen mogelijk. Ons ideaal is een samenleving waarin iedereen meedoet, een inclusieve samenleving. MEE is er voor die mensen die hierin worden belemmerd door hun kwetsbaarheid of beperking ...

Welzijn
Deel
Voorlichting over Niet Zichtbare Beperkingen

Voorlichting over Niet Zichtbare Beperkingen

Training · 15 aug 2022, 19:30 - 21:30
Sperwerlaan 18, 7331 TX Apeldoorn, Nederland
Welzijn
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze training. Bekijk open trainingen hier.12 plaatsen over.
Deel training
MEE Veluwe
#55825
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/MEE-Veluwe1/activiteiten/Voorlichting-over-Niet-Zichtbare-Beperkingen/55825 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Voorlichting over Niet Zichtbare Beperkingen door MEE Veluwe en Zuid Doet Samen

Uitgebreide omschrijving

Voorlichting over Niet zichtbare Beperkingen

 

In het dagelijks leven komen we het vaak tegen: Miscommunicatie. De een snapt de ander niet en andersom. Soms blijkt de reden van deze miscommunicatie te zitten in een niet-zichtbare beperking van de ander. Hierbij kun je denken aan een niet zichtbare beperking zoals autisme, Niet-aangeboren hersenletsel, of een licht verstandelijke beperking. Wanneer je dit herkent en in de communicatie hiermee rekening houdt, zal de communicatie beter verlopen. Dus ervaart u de communicatie met familieleden, buren of collega’s met autisme, verstandelijke beperking of een andere beperking als lastig? Vindt u het belangrijk om zo veel mogelijk aan te sluiten bij de ander?  Dan is deze voorlichting wat voor u.

 

U krijgt tijdens deze voorlichting wat handvatten om te weten hoe je dingen herkent en hoe je in je communicatie daarop aan kan sluiten. 

Het vertalen van taal naar de praktijk en samenleving. Doel is om de impact van (on)duidelijke communicatie te ervaren. Rode lijn is steeds de Niet Zichtbare Beperking. 

 

Deze voorlichting bestaat uit een interactieve bijeenkomsten met theorie, filmpjes en ervaringsoefeningen waardoor je meer inzicht krijgt in wat een niet zichtbare beperking inhoudt en welke impact het heeft op het leven van diegene zelf en zijn naasten.

Natuurlijk is er ook ruimte voor uw vragen.

 

Wanneer: maandag 15 augustus 19.30-21.30u (inloop vanaf 19.15u)

Waar: Ons Honk, Sperwerlaan 18 te Apeldoorn.

Kosten: Geen

Informatie: Vanessa ten Brinke, MEE ([email protected])

Opgeven: Aart Meiling, [email protected]

Er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen dus geef je snel op! Geef je adres en emailadres door aan Aart. 

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze training. Bekijk open trainingen hier.12 plaatsen over.
Deel training
trainingen > MEE Veluwe > Voorlichting over Niet Zichtbare Beperkingen

Over MEE Veluwe

MEE maakt meedoen mogelijk. Ons ideaal is een samenleving waarin iedereen meedoet, een inclusieve samenleving. MEE is er voor die mensen die hierin worden belemmerd door hun kwetsbaarheid of beperking. MEE heeft uitgebreide kennis over het herkennen van en omgaan met mensen met een kwetsbaarheid of beperking. En jarenlange ervaring in het versterken van de eigen kracht van mensen en hun netwerk. We zien dan ook als geen ander de mogelijkheden voor ieder uniek persoon. En kennen de weg om er uiteindelijk zelf te komen. Dat is ons uitgangspunt.