Skip Navigation
Skip Sidebar
MEE Veluwe

MEE Veluwe

Non-profit

Over ons

MEE maakt meedoen mogelijk. Ons ideaal is een samenleving waarin iedereen meedoet, een inclusieve samenleving. MEE is er voor die mensen die hierin worden belemmerd door hun kwetsbaarheid of beperking ...

Welzijn
Deel
Omgaan met mensen met depressie of angst

Omgaan met mensen met depressie of angst

Bijeenkomst · 27 jun 2022, 19:00 - 21:00
Spadelaan 140B, 7331 AL Apeldoorn, Nederland
Welzijn
U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit bijeenkomst.
Deel bijeenkomst
MEE Veluwe
#51871
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/MEE-Veluwe1/activiteiten/Omgaan-met-mensen-met-depressie-of-angst/51871 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Dagelijks ontmoet je veel mensen. Onder hen bevinden zich mogelijk ook mensen met een depressie of angst. Misschien wel iemand uit je naaste omgeving.

Uitgebreide omschrijving

Omgaan met mensen met depressie of angst

Zuid Doet Samen en MEE organiseren in 2022 een reeks minicursussen voor de bewoners van Apeldoorn-Zuid. Deze mini-cursus gaat over Depressie en Angst. Deze is op maandagavond 27 juni en 4 juli (19.00 – 21.00 uur).

 

Dagelijks ontmoet je veel mensen. Onder hen bevinden zich mogelijk ook mensen met een depressie of angst. Misschien wel iemand uit je naaste omgeving.

 

Omdat deze beperking niet zichtbaar is, herken je deze niet altijd direct. Kennis over het herkennen van een depressie en angst kan je helpen om de ander beter te begrijpen en het contact soepeler te laten verlopen. Waardoor iemand met deze stoornis beter mee kan doen in de samenleving. Want begrip, meedoen, erbij horen, je talenten gebruiken, wil iedereen.

 

Een depressie is een psychische aandoening die de gevoelens, gedachten en stemming van iemand raakt. Mensen die depressief zijn, zijn langdurige tijd somber en hebben vrijwel nergens zin in. Ze verliezen vaak interesse in de dingen om zich heen, kunnen last hebben van concentratie problemen, moeite met het nemen van beslissingen en kunnen niet echt meer genieten. Zij kunnen zich moe, onrustig, schuldig en waardeloos voelen.

Als je last hebt van een angststoornis ben je overmatig angstig en bezorgd over dagelijkse dingen. Je kunt dan veel piekeren over dingen die zouden kunnen gebeuren, zonder dat daar een directe aanleiding voor is. Je kunt angstig zijn in situaties waarbij iedereen het er over eens is dat er geen werkelijk gevaar dreigt.

Deze mini-cursus over depressie en angst bestaat uit twee interactieve avondbijeenkomsten met theorie, filmpjes en ervaringsoefeningen waardoor je meer inzicht krijgt in wat het inhoudt en welke impact het heeft op het leven van diegene zelf en zijn naasten.

Natuurlijk is er ook ruimte voor jouw vragen. Deze mini-cursus wordt gegeven door MEE, vandaar dat deze bijeenkomst over angst en depressie gekoppeld wordt aan mensen met een beperking.

 

Wanneer: Maandag 27 juni en 4 juli van 19.00 – 21.00 uur. Inloop vanaf 18.45 uur.

Trainer: Elayne Lussenburg

Waar: Zuid Doet Samen, Spadelaan 140B , Apeldoorn

Kosten: Geen

 

Informatie bij: Gretha Visserman, [email protected]  

Opgeven via de groene button bij deze training of bij: Aart Meiling, [email protected] of 06 – 83 551 1251

 

Er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen dus geef je snel op!

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor dit bijeenkomst.
Deel bijeenkomst
bijeenkomsten > MEE Veluwe > Omgaan met mensen met depressie of angst

Over MEE Veluwe

MEE maakt meedoen mogelijk. Ons ideaal is een samenleving waarin iedereen meedoet, een inclusieve samenleving. MEE is er voor die mensen die hierin worden belemmerd door hun kwetsbaarheid of beperking. MEE heeft uitgebreide kennis over het herkennen van en omgaan met mensen met een kwetsbaarheid of beperking. En jarenlange ervaring in het versterken van de eigen kracht van mensen en hun netwerk. We zien dan ook als geen ander de mogelijkheden voor ieder uniek persoon. En kennen de weg om er uiteindelijk zelf te komen. Dat is ons uitgangspunt.