Skip Navigation
Skip Sidebar
MEE Veluwe

MEE Veluwe

Non-profit

Over ons

MEE maakt meedoen mogelijk. Ons ideaal is een samenleving waarin iedereen meedoet, een inclusieve samenleving. MEE is er voor die mensen die hierin worden belemmerd door hun kwetsbaarheid of beperking ...

Welzijn
Deel
Effectieve communicatie - goede vragen stellen

Effectieve communicatie - goede vragen stellen

Training · 6 jul 2022, 19:00 - 21:00
Spadelaan 140b, 7331 AL Apeldoorn, Nederland
Welzijn
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze training. Bekijk open trainingen hier.12 plaatsen over.
Deel training
MEE Veluwe
#52011
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/MEE-Veluwe1/activiteiten/Effectieve-communicatie---goede-vragen-stellen/52011 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Dagelijks ontmoet je veel mensen. Onder hen bevinden zich mogelijk ook mensen met een beperking. Misschien wel iemand uit je naaste omgeving.

Uitgebreide omschrijving

Zuid Doet Samen en MEE organiseren in 2022 een reeks minicursussen voor de bewoners van Apeldoorn-Zuid. Deze mini-cursus gaat over effectief communiceren met mensen met een beperking en goede vragen stellen. Deze is op woensdagavond 6 juli van (19.00 – 21.00 uur).


Dagelijks ontmoet je veel mensen. Onder hen bevinden zich mogelijk ook mensen met een beperking. Misschien wel iemand uit je naaste omgeving. Omdat beperkingen niet altijd zichtbaar zijn, herken je deze niet altijd direct. Kennis over mensen met een beperking, effectief communiceren en goede vragen stellen kan je helpen om de ander beter te begrijpen en het contact soepeler te laten verlopen. Waardoor iemand met een beperking beter mee kan doen in de samenleving. Want begrip, meedoen, erbij horen, je talenten gebruiken, wil iedereen.


Effectief communiceren en goede vragen stellen

Door het stellen van goede vragen en te luisteren kom je achter iemands werkelijke behoefte en kun je iemand passend ondersteunen. Je leert de ander beter te begrijpen en snapt waarom iemand zich op een bepaalde manier gedraagt. Door niet alleen te vragen naar iemands negatieve ervaringen of tekortkomingen, maar juist ook naar wat iemand plezier geeft, waar hij of zij goed in is wordt een gesprek veel positiever. Mensen voelen zich gehoord en dat motiveert.

Ga uit van iemands sterke kanten, talenten en hoe iemand dit kan inzetten. Pas op voor snel iets willen oplossen, invullen wat de ander zou willen


Deze mini-cursus effectief communiceren en goede vragen stellen bestaat uit een interactieve avondbijeenkomst met theorie en een filmpje. De nadruk ligt op praktische oefeningen waardoor je meer inzicht krijgt en leert welke impact communicatie heeft. We gaan oefenen met de eigen houding, positieve gezondheid en het stellen van goede vragen. Natuurlijk is er ook ruimte voor jouw vragen.

Wanneer: woensdagavond 6 juli van 19.00 – 21.00 uur. Inloop vanaf 18.45 uur.

Waar:  Zuid Doet Samen, Spadelaan 140 B, Apeldoorn

Trainer: Elayne Lussenburg

Kosten: Geen

Opgeven / informatie:


Informatie bij: Vanessa ten Brinke, E v.tenbrinke@meeveluwe.nl  

Opgeven bij: Aart Meiling, [email protected] of 06 – 83 551 1251


Er kunnen maximaal 12 mensen deelnemen dus geef je snel op!

Hoe kom ik er?

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze training. Bekijk open trainingen hier.12 plaatsen over.
Deel training
trainingen > MEE Veluwe > Effectieve communicatie - goede vragen stellen

Over MEE Veluwe

MEE maakt meedoen mogelijk. Ons ideaal is een samenleving waarin iedereen meedoet, een inclusieve samenleving. MEE is er voor die mensen die hierin worden belemmerd door hun kwetsbaarheid of beperking. MEE heeft uitgebreide kennis over het herkennen van en omgaan met mensen met een kwetsbaarheid of beperking. En jarenlange ervaring in het versterken van de eigen kracht van mensen en hun netwerk. We zien dan ook als geen ander de mogelijkheden voor ieder uniek persoon. En kennen de weg om er uiteindelijk zelf te komen. Dat is ons uitgangspunt.