Skip Sidebar

Over ons

Het Woldhuis is een duurzame groepsaccomodatie omringd door 200 hectare bosgebied. Hier ontdekken en beleven kinderen de natuur tijdens natuurkampen en schoolreisjes.

Natuur & Milieu
Deel

Activiteiten in de natuur met groepen kinderen

Structureel werk
Het Woldhuis 11, 7325 WN Apeldoorn, Netherlands
Gastheer/vrouw
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
IVN Het Woldhuis
#42746
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/IVN-Het-Woldhuis/activiteiten/Activiteiten-in-de-natuur-met-groepen-kinderen/42746 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

NADERE OMSCHRIJVING

Begeleiden van groepen basisschoolkinderen op avontuur in de natuur. IVN is een organisatie voor Natuureducatie en duurzaamheid. Op Het Woldhuis in Apeldoorn worden groepen basisschool leerlingen ontvangen, die er vaak een hele week logeren en er een natuurweek meemaken. Het programma bestaat uit allerlei activiteiten om de natuur beter te leren kennen zoals een verkenningstocht, natuurbeheer (waarbij met gereedschap in de natuur gewerkt wordt), veldbiologie (waarbij de kringloop in de natuur verkend wordt) en eigen onderzoek (waarbij kleine groepjes een onderwerp uitdiepen en er een tentoonstelling over inrichten en presenteren aan elkaar).

Werkzaamheden: mede begeleiden van groepen en materiaalcontrole kan op;

- dinsdag: bij natuurbeheer (dagdeel of hele dag), - woensdag: veldbiologie (bv 09.00 - 13.00 uur), - donderdag: eigen onderzoek (hele dag of morgen/middag).

De leerlingen zitten in groep 6, 7 of 8 van de basisschool. Een medewerker van Het Woldhuis leidt de activiteiten in die samen met leerkrachten van de school, stagiairs, ouders en bijvoorbeeld een vrijwilliger worden uitgevoerd.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Werktijden: zijn in overleg te bepalen. Ook als genoemde dagen of tijden niet uitkomen kunnen we misschien toch afspraken maken over materiaal bijhouden, controleren en repareren. We spreken graag vaste momenten af van een hele of een halve dag. Op dinsdag en donderdag bij voorkeur de hele dag, woensdag de ochtend.

Wij zoeken vrijwilligers of stagiaires die;
- het leuk vinden om inspirerend met kinderen om te gaan
- daarvoor een beetje verantwoordelijkheid voelen
- na afloop materialen/leskisten/lesbrieven checken.

Kennis der natuur is handig maar hoeft niet; na enkele keren weet je al meer over de natuur dan de gemiddelde Nederlander. Je wordt in de praktijk ingewerkt; na enige tijd is het zelfstandig begeleiden van de activiteit of een onderdeel ervan wellicht een optie. Is ook als leerervaring geschikt of op een eigen CV te noteren.

Wij bieden: boeiend werk, een leuk team en een gezellige, levendige werkplek.

Voor al onze vacatures is een VOG (verklaring omtrent gedrag) verplicht. Deze wordt door ons vergoed. Er is een vrijwilligersvergoeding.

RECLAME

Leuk basiswerk: het ontdekken van de natuur met kinderen.

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Apeldoorn > Apeldoorn Activiteiten > IVN Het Woldhuis > Activiteiten in de natuur met groepen kinderen

Over IVN Het Woldhuis

Het Woldhuis is een duurzame groepsaccomodatie omringd door 200 hectare bosgebied. Hier ontdekken en beleven kinderen de natuur tijdens natuurkampen en schoolreisjes.