Skip Sidebar

Over ons

[Buddies] Bijzondere vrienden
Voor veel jongeren is vriendschap niet vanzelfsprekend. Jongeren met een beperking vinden het moeilijk om een sociaal leven op te bouwen. Voor jongeren met een ...

Mensen met een beperkingKinderen & JongerenWelzijn
Deel

Maatjes gezocht voor [Buddies] (tussen de 16 en 45 jaar)

Structureel werk · 2-4 uur/maand
Singelpark 1, 3984 NC Odijk, Netherlands
Maatje & buddy
Mensen met een beperking
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
HandicapNL Buddies
#42243
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/HandicapNL-Buddies/activiteiten/Maatjes-gezocht-voor-Buddies-tussen-de-16-en-45-jaar/42243 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Jongeren met een licht verstandelijke beperking, die wij overigens ‘Buddies’ noemen, hebben meer moeite om vriendschappelijke relaties aan te gaan dan jongeren zonder beperking. Terwijl wij allemaal weten dat vriendschap een basisvoorwaarde is voor geluk. Dat geldt voor iedereen. Daarom zoekt [Buddies] vrijwilligers die maatje willen worden met iemand met een verstandelijke beperking.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

HandicapNL steunt organisaties en projecten die mensen met een handicap helpen het heft in eigen handen te nemen. Met ons Vriendschapsprogramma [Buddies] richten we ons op het verbeteren van de maatschappelijke positie van jongeren met een licht verstandelijke beperking. Hiervoor zetten we een tastbaar en krachtig instrument in: vriendschap. Deze vriendschap geeft een impuls aan hun geluk, voorkomt dat zij in een isolement raken en versterkt het gevoel van eigenwaarde. Om ook in de toekomst deze vriendschappen te kunnen garanderen, zijn we op zoek naar een student/vrijwilliger die voor ons aan de slag wil.

Werkzaamheden

Je geeft als maatje wekelijks of tweewekelijks wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding. Dat kan op heel vee manieren: samen koffie drinken, sporten, puzzelen of naar het theater. Je bent minimaal voor een jaar maatje, maar je zou niet de eerste zijn bij wie het uitloopt op een mooie, langdurige vriendschap.

Wij vragen

  •  je voelt je betrokken bij maatschappelijke kwesties
  • je bent sociaal, communicatief sterk en een open persoonlijkheid
  • je hebt een goed organisatorisch overzicht en veel verantwoordelijkheidsgevoel
  • je hebt humor
  • je wilt op praktische wijze invulling geven aan vriendschap
  • je bent op zoek naar werkervaring op vrijwillige basis

Wij bieden

Je maakt deel uit van een bevlogen team en doet maatschappelijke werkervaring op wat altijd van toegevoegde waarde is voor jouw toekomstige carriere. Als vrijwilliger wordt je betrokken bij de activiteiten van onze stichting en mag je deelnemen aan trainingen die wij organiseren. Je wordt begeleid door de regiomanager en de clubmanager van [Buddies] in jouw regio.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Odijk Activiteiten > HandicapNL Buddies > Maatjes gezocht voor [Buddies] (tussen de 16 en 45 jaar)

Over HandicapNL Buddies

[Buddies] Bijzondere vrienden
Voor veel jongeren is vriendschap niet vanzelfsprekend. Jongeren met een beperking vinden het moeilijk om een sociaal leven op te bouwen. Voor jongeren met een lichamelijke beperking is het logistiek vaak lastig om zelf op pad te gaan en zich onder andere jongeren te mengen en jongeren met een licht verstandelijke beperking ervaren vaak pestgedrag, onbegrip en sociale uitsluiting. En dat terwijl vriendschap één van de meest waardevolle dingen in het leven is. Gezellig winkelen, een avondje naar de bioscoop of samen sporten. Veel van deze jongeren met een beperking geeft aan zich eenzaam te voelen.

Duurzame vriendschappen
Om eenzaamheid tegen te gaan is [Buddies] in het leven geroepen. [Buddies] streeft naar een wereld waarin iedereen gelijk is, waar niemand wordt buitengesloten en waar het heel normaal is om vrienden te zijn met iemand die net even anders is. We scheppen duurzame, gelijkwaardige vriendschappen tussen jongeren mét en zónder een beperking. Die matchen we zorgvuldig, door goed te kijken naar hun interesses en persoonlijkheden.