Skip Sidebar

Over ons

Buddies

Deel

Maatjes gezocht voor [Buddies] (tussen de 16 en 45 jaar)

Flexibel
Singelpark 1, 3984 NC Odijk, Netherlands
Maatje & buddy
Mensen met een beperking
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Deel activiteit
#42243
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/HandicapNL-Buddies/activiteiten/Maatjes-gezocht-voor-Buddies-tussen-de-16-en-45-jaar/42243 om je aan te melden

Samenvatting

Jongeren met een licht verstandelijke beperking, die wij overigens ‘Buddies’ noemen, hebben meer moeite om vriendschappelijke relaties aan te gaan dan jongeren zonder beperking. Terwijl wij allemaal weten dat vriendschap een basisvoorwaarde is voor geluk. Dat geldt voor iedereen. Daarom zoekt [Buddies] vrijwilligers die maatje willen worden met iemand met een verstandelijke beperking.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

HandicapNL steunt organisaties en projecten die mensen met een handicap helpen het heft in eigen handen te nemen. Met ons Vriendschapsprogramma [Buddies] richten we ons op het verbeteren van de maatschappelijke positie van jongeren met een licht verstandelijke beperking. Hiervoor zetten we een tastbaar en krachtig instrument in: vriendschap. Deze vriendschap geeft een impuls aan hun geluk, voorkomt dat zij in een isolement raken en versterkt het gevoel van eigenwaarde. Om ook in de toekomst deze vriendschappen te kunnen garanderen, zijn we op zoek naar een student/vrijwilliger die voor ons aan de slag wil.

Werkzaamheden

Je geeft als maatje wekelijks of tweewekelijks wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding. Dat kan op heel vee manieren: samen koffie drinken, sporten, puzzelen of naar het theater. Je bent minimaal voor een jaar maatje, maar je zou niet de eerste zijn bij wie het uitloopt op een mooie, langdurige vriendschap.

Wij vragen

  •  je voelt je betrokken bij maatschappelijke kwesties
  • je bent sociaal, communicatief sterk en een open persoonlijkheid
  • je hebt een goed organisatorisch overzicht en veel verantwoordelijkheidsgevoel
  • je hebt humor
  • je wilt op praktische wijze invulling geven aan vriendschap
  • je bent op zoek naar werkervaring op vrijwillige basis

Wij bieden

Je maakt deel uit van een bevlogen team en doet maatschappelijke werkervaring op wat altijd van toegevoegde waarde is voor jouw toekomstige carriere. Als vrijwilliger wordt je betrokken bij de activiteiten van onze stichting en mag je deelnemen aan trainingen die wij organiseren. Je wordt begeleid door de regiomanager en de clubmanager van [Buddies] in jouw regio.

Hoe kom ik er?

Vrijwilligerswerk in Odijk > Odijk Activiteiten > HandicapNL Buddies > Maatjes gezocht voor [Buddies] (tussen de 16 en 45 jaar)

Over HandicapNL Buddies

Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Deel activiteit
#42243
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/HandicapNL-Buddies/activiteiten/Maatjes-gezocht-voor-Buddies-tussen-de-16-en-45-jaar/42243 om je aan te melden

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)