Skip Navigation
Skip Sidebar
GIGANT

GIGANT

Non-profit

Over ons

Bij dé culturele hangout in Apeldoorn ben je voor film, kunsteducatie en podiumkunst aan het goede adres.

Kunst & cultuur
Deel
 Wende Events in GIGANT zoekt enthousiaste vrijwilliger

Wende Events in GIGANT zoekt enthousiaste vrijwilliger

Structureel werk
Nieuwstraat 377, 7311 BR Apeldoorn, Netherlands
Gastheer/vrouw
Mensen met een beperking
Deze activiteit is vol. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
GIGANT
#42588
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Gigant-markant-in-cultuur/activiteiten/Wende-Events-in-GIGANT-zoekt-enthousiaste-vrijwilliger/42588 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wende Events zoekt een enthousiaste vrijwilliger, een creatieve functie voor wie graag de handen uit de mouwen steekt.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?
Wende wil verbinden: mensen met een vorm van autisme samenbrengen en een gezellige avond of activiteit hebben. Leuke dingen doen en ervaringen delen. Nieuwe mensen ontmoeten en sociale contacten opbouwen in een prettige, rustige omgeving. Wende ontleent haar bestaansrecht aan kanjers van vrijwilligers. Allemaal anders en allemaal nieuwsgierig, bevlogen en ondersteunend. Vrijwilligers met en zonder autisme.

Naast het Wende Autismecafe organiseert Wende voor haar deelnemers regelmatig andere activiteiten. Dit varieert van een filmavond, theater tot wandelingen in het bos. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die ons kan helpen met het organiseren van leuke en aansprekende activiteiten,

Rol en verantwoordelijkheden
-
Als vrijwilliger van Wende Events  werk je samen met een andere vrijwilliger in het organiseren van activiteiten voor mensen met autisme.
- Je ontvangt deelnemers, heet ze welkom, stelt ze op hun gemak en zorgt er mede voor dat het een gezellige activiteit wordt.
- Je maakt deel uit van de Wende werkgroep, hierin werk je samen met de vrijwilligers van het autismecafe aan het uitbouwen van het succes van Wende. De werkgroep komt viermaal per jaar bijeen, met wanneer nodig tussendoor mailcontact.

Wat, waar?
Losse activiteiten - ongeveer eenmaal per maand, steeds wisselend van thema, plaats of invulling. Samen naar de film of een museum, een wandeling of fietstocht maken, een creatieve of sportieve ontmoeting etc.

NB: Vanwege Corona zijn de tijden en frequentie van de activiteiten door alle maatregelen anders dan normaal. Activiteiten vinden nu niet of online plaats. Deze tijd kunnen we natuurlijk wel alvast gebruiken om online met elkaar plannen te smeden over activiteiten die straks vast weer mogen, vandaar deze vacature.

Rol en verantwoordelijkheden
- Je bent per activiteit wat meer uren beschikbaar en bent betrouwbaar in je inzet.
- Je bedenkt samen met de coördinator van Wende Events een activiteit en gaat deze uitzetten. De eindverantwoordelijkheid ligt bij de coördinator.
- Creativiteit, tijdsdruk en verrassingen horen erbij. Net als contact hebben met andere ondernemers of organisaties; dingen navragen en uitzoeken via mail of balcontact.
- Je bent mogelijk contactpersoon tijdens de werving van deelnemers.
- Tijdens de activiteiten ben je er natuurlijk ook bij, als het lukt. Dit kan zijn als deelnemer of in de rol van gastheer/-vrouw.
- Na afloop is er een korte evaluatie en een vooruitblik naar de volgende activiteit

Wij vragen
- Je hebt een dienstverlenende en onderzoekende instelling.
- Je bent ondernemend, enthousiast en houdt van dingen organiseren en uitzoeken.
- Je stelt je actief op, kunt goed samenwerken en hebt graag contact met mensen.

Wij bieden
Wij bieden de kans om werkervaring op te doen in het sociale domein. Je zet je in voor je medemens met autisme en bent actief in een stukje van het welzijnsnetwerk in Apeldoorn. Deze inzet is erg welkom, wordt zeer gewaardeerd en is helemaal vrijwillig. De Wende activiteiten zijn uniek en gezellig. En natuurlijk zijn de consumpties van de vrijwilligers voor rekening van Wende.

Tijdsbesteding
-
Voorbereiding en uitvoering van een maandelijkse activiteit
- Enkele keren per jaar de vergaderingen van de werkgroep bijwonen

Hoe kom ik er?

Deze activiteit is vol. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Apeldoorn Activiteiten > GIGANT > Wende Events in GIGANT zoekt enthousiaste vrijwilliger

Over GIGANT

Bij dé culturele hangout in Apeldoorn ben je voor film, kunsteducatie en podiumkunst aan het goede adres.