Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Wij leren aan bewoners van diverse AZC's meer over de Nederlandse cultuur en de Nederlandse taal. Het gaat om mensen die nog geen status hebben en vaak ook nog geen BSN nummer. Maar die enorm ...

WelzijnVluchtelingen & MinderhedenOnderwijs
Deel
Nederlandse taal en cultuur overdragen

Nederlandse taal en cultuur overdragen

Project (Tijdelijk) · Flexibele uren
Magistratenveld 613, 7327 LK Apeldoorn, Nederland
Lezen & schrijvenActiviteiten begeleidenSociaal contactHulpverleningOndersteunend werkNederlandsEngelsArabischTurksDariKoken & etenTuinieren
WelzijnVluchtelingen & MinderhedenOnderwijs
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.4 plaatsen over.
Activiteit Delen
De Nieuwe Nederlanders
#77044
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/De-Nieuwe-Nederlanders/activiteiten/Nederlandse-taal-en-cultuur-overdragen/77044 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

AZC bewoners die graag zo snel mogelijk willen integreren en participeren tonen wij op een eigenwijze manier onze Nederlandse cultuur en de Nederlandse taal.

Uitgebreide omschrijving

De AZC bewoners die deelnemen hebben de regie. Zij geven aan wat zij nodig hebben. In goed overleg bekijken we wat haalbaar is en wat niet.


De reden van deze aanpak is dat AZC bewoners het gevoel hebben de regie over hun leven kwijt te zijn, mede doordat de asielprocedures ernstige vertragingen hebben opgelopen. Door hen de regie te geven over een klein deel van hun huidige leven komen ze weer terug in hun kracht. En dat is ook meteen de kracht van dit initiatief.


Respect voor andere culturen is een absolute voorwaarde om als vrijwilliger mee te mogen doen. Het beheersen van zowel de Nederlandse is noodzakelijk. Het daarnaast beheersen van de Arabische taal (en/of Engels taal) is een pre (ivm uitleg/vertaling).


Kom gerust eens langs voor een kennismaking. Nicole



Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Het buurthuis ligt in een hofje en ziet er zo uit: https://ontmoetelkaarinapeldoorn.nl/ontmoetingsplekken/de-velden/
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.4 plaatsen over.
Activiteit Delen
Apeldoorn Activiteiten > De Nieuwe Nederlanders > Nederlandse taal en cultuur overdragen

Over De Nieuwe Nederlanders

Wij leren aan bewoners van diverse AZC's meer over de Nederlandse cultuur en de Nederlandse taal. Het gaat om mensen die nog geen status hebben en vaak ook nog geen BSN nummer. Maar die enorm gemotiveerd en leergierig zijn. Zij willen zo snel mogelijk integreren en te participeren. Het is zeer inspirerend om deze mensen te kunnen helpen daarbij.