Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Stichting De Herberg zet zich praktisch in voor de mensen in Apeldoorn. Dit doet zij o.a. door het Inloophuis De Herberg, waar iedereen welkom is en voornamelijk mensen zonder huis of thuis een plek ...

WelzijnSociale rechtvaardigheidArmoedebestrijding
Deel
Assistent Briefadressen

Assistent Briefadressen

Structureel werk · 3 uur/week
Deventerstraat 40, 7311 LW Apeldoorn, Netherlands
Sociaal contactOndersteunend werk
WelzijnSociale rechtvaardigheidArmoedebestrijding
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting De Herberg Apeldoorn
#52390
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/De-Herberg-Apeldoorn/activiteiten/Assistent-Briefadressen/52390 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Voor het onderhouden van het contact met de mensen die bij ons een briefadres hebben zoeken we ondersteuning. Je maakt gemakkelijk een praatje.

Uitgebreide omschrijving

Algemeen

Stichting De Herberg Apeldoorn is een stichting die zich in het bijzonder inzet voor mensen die dak- of thuisloos zijn in de gemeente Apeldoorn. De stichting, voorheen onder de naam Citypastoraat, bestaat sinds 1978.


Iedereen is welkom in De Herberg. We willen onze bezoekers het gevoel geven dat ze welkom zijn, dat ze gehoord worden en dat zij zichzelf mogen zijn. Van de bezoekers is een groot deel dak- of thuisloos.

 

Bijna dagelijks organiseren wij inloopmiddagen en één keer per week kunnen onze bezoekers voor een kleine vergoeding een warme maaltijd gebruiken. Daarnaast kunnen mensen wekelijks in gesprek gaan met onze deskundigen tijdens ons spreekuur en bieden wij een briefadres aan mensen die geen eigen huis hebben.

 

Een briefadres wordt in samenwerking met de Gemeente Apeldoorn verstrekt aan mensen die zich vanwege diverse redenen niet ergens anders in kunnen schrijven. Omdat een briefadres van tijdelijke aard is bieden we vanuit de Herberg ondersteuning en doorverwijzing aan bij het nadenken over oplossingen voor de ontstane situatie.

Er wordt van de briefadreshouders verwacht dat zij wekelijks langs komen om post te halen. Dit biedt een mooi moment om even een praatje te maken over hoe het gaat. Met de huidige bezetting komt dat er helaas niet altijd van. Om deze reden zijn we op zoek naar een vrijwilliger die dit laagdrempelige contact tijdens het verstrekken van de post wil gaan vormgeven.

 

Meer informatie over het werk van Stichting De Herberg vindt u hier www.deherberg-apeldoorn.nl

 

Je biedt als assistent briefadres:

- interesse in het leven van de briefadreshouders

- een luisterend oor, mensen kunnen hun verhaal bij je kwijt

- integriteit en zorgvuldigheid in het omgaan met de verhalen en de post van de mensen

- een goede samenwerking tussen jou en het kleine team dat zich hiermee bezig houdt

 

Je werkt minimaal één keer per week op de dinsdag- en/of vrijdagmiddag, van 13:15 tot 16:00 uur.

 

Wat bieden wij

We bieden je de ervaring om andere mensen te ontmoeten, waarin zowel de ander als jijzelf hoog gehouden wordt. Je komt in een klein team terecht met deskundige en gedreven mensen. Je ontvangt een inwerkprogramma op maat, training en een in te plannen periodiek overleg met je collegae.

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Stichting De Herberg Apeldoorn

Stichting De Herberg zet zich praktisch in voor de mensen in Apeldoorn. Dit doet zij o.a. door het Inloophuis De Herberg, waar iedereen welkom is en voornamelijk mensen zonder huis of thuis een plek vinden. Bij ons mag je zijn zoals je bent en wordt je hartelijk ontvangen met een praatje, eten en drinken.