Skip Sidebar

Coda Apeldoorn

Non-profit

Over ons

Coda

Kunst & cultuur
Deel

Vrijwilliger Voorlezen aan Huis

Structureel werk
Vosselmanstraat 299, 7311 VX Apeldoorn, Netherlands
Buiten
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Coda Apeldoorn
#42168
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Coda-Apeldoorn/activiteiten/Vrijwilliger-Voorlezen-aan-Huis/42168 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als taalvrijwilliger Voorlezen aan Huis kom je 1 keer per week, 15 weken, bij een gezin (anderstalig en/of taalarm) aan huis met kinderen in de leeftijd van 2 t/m 8 jaar. Je leest voor, doet samen (taal)spelletjes, zingt Nederlandse liedjes. Voorlezen aan Huis start 2 keer per jaar, in september en in februari.

Uitgebreide omschrijving

Vrijwilliger Voorlezen aan Huis

Per jaar verlaten 1 op de 5 kinderen in Nederland de basisschool met een taalachterstand. Met het project Voorlezen aan Huis willen we dit cijfer proberen terug te dringen. We doen dit door kinderen van 2 t/m 8 jaar (met een taalachterstand) eens per week voor te lezen en met hen taalspelletjes te spelen. Beiden kunnen een belangrijke rol spelen, zo is uit onderzoek gebleken, bij het voorkomen en/of verhelpen van een taalachterstand. 

Wat ga je doen? 

Als taalvrijwilliger Voorlezen aan Huis kom je 1 keer per week bij een gezin (anderstalig en/of taalarm) aan huis met kinderen in de leeftijd van 2 t/m 8 jaar. Je leest voor, doet samen (taal)spelletjes en zingt Nederlandse liedjes. Je houdt er dan ook van om voor te lezen en ziet het als een uitdaging om ook de ouders/verzorgers te betrekken bij de taalontwikkeling van hun kinderen.

Het project Voorlezen aan Huis beslaat 15 weken. Per week besteed je plusminus een uur aan het voorlezen zelf en ongeveer een uur aan de voorbereiding. Je bezoekt 14 keer het gezin en gaat 1 keer samen met zowel de ouders als kinderen naar de bibliotheek. Je spreekt met het gezin een vast moment in de week af dat je hen zult bezoeken. Voorlezen aan Huis start in september en in februari

Voorleesvrijwilligers worden begeleid door de coördinator Voorlezen aan Huis. Voor startende voorlezers organiseren we een informatiebijeenkomst over o.a. interactief voorlezen en geven we tips ter invulling van je rol als vrijwilliger. Halverwege  het project  is er een tweede  bijeenkomst  met alle voorlezers om zo ervaringen uit te kunnen wisselen. 

Wat wij je bieden 

  • Een mooie vrijwilligersfunctie waar je kunt bijdragen aan een project met een groot sociaalmaatschappelijk belang;
  • Een voorlezers-bibliotheekpas (deze gebruik je ook om de materialen te lenen voor de voorleesbezoeken).

Meer informatie?

We begrijpen uiteraard dat je mogelijk nog een aantal vragen hebt of misschien wil je je wel direct aanmelden! Voor zowel vragen als het opgeven voor deze vrijwilligersfunctie kun je contact opnemen met de coördinator Voorlezen aan Huis; Mieke Hillebrand. Zij is te bereiken per mail ([email protected]) of telefonisch (055-5268561) op maandag- en donderdagmiddag.

Voorlezen aan Huis is een samenwerking van organisaties die samen de strijd aan gaan tegen laaggeletterdheid in Apeldoorn.

De partners zijn: CODA Taalhuis, Gemeente Apeldoorn, Centrum voor Jeugd en Gezin, VluchtelingenWerk Oost Nederland, Stichting Da Capo, Stimenz, Doomijn Kinderopvang, openbare basisschool Spitsbergen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Apeldoorn Activiteiten > Coda Apeldoorn > Vrijwilliger Voorlezen aan Huis

Over Coda Apeldoorn