Skip Navigation
Skip Sidebar
CODA Apeldoorn

CODA Apeldoorn

Non-profit

Over ons

Met een museum, bibliotheek, archief en een ExperienceLab is CODA hét cultuurhuis van Apeldoorn. Een bron van inspiratie op het gebied van literatuur, kunst en geschiedenis – midden in het hart van de ...

Kunst & cultuur
Deel
Vrijwilliger DoorleesExpress

Vrijwilliger DoorleesExpress

Structureel werk · 1–2 uur/week · Start vanaf 1 feb 2024
Apeldoorn, Gelderland, Nederland
Lezen & schrijvenNederlands
Kunst & cultuurKinderen & Jongeren
15 plaatsen over.
Activiteit Delen
CODA Apeldoorn
#73414
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Coda-Apeldoorn/activiteiten/Vrijwilliger-DoorleesExpress/73414 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

De DoorleesExpress is er voor gezinnen met kinderen van 8 tot 12 jaar die een taalachterstand hebben. Als vrijwilliger ga je samen met hen met taal aan de slag.

Uitgebreide omschrijving

 

Samen gaan voor taalplezier: word vrijwilliger bij de DoorleesExpress!

De DoorleesExpress is er voor gezinnen met kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar die een taalachterstand hebben. Kinderen die al wel kunnen lezen, maar dat eigenlijk helemaal niet leuk vinden. Kinderen die moeite hebben met taal en daardoor op school niet goed mee kunnen komen. Of kinderen van ouders die het lastig vinden om ze te ondersteunen, omdat ze zelf moeite hebben met taal. Kortom, kinderen die daar wel wat extra hulp kunnen gebruiken.


Wil je deze kinderen laten zien én ervaren hoe leuk het is om met taal bezig te zijn, word dan vrijwilliger bij de DoorleesExpress.


Wat doet een Doorlees-vrijwilliger?

Je gaat twintig keer één uur per week bij een gezin thuis aan de slag. Samen met het kind ga je op zoek naar verschillende manieren om met taal bezig te zijn. Dat kan (voor)lezen zijn, maar misschien zijn gamen, taalspelletjes, iets ontwerpen of bouwen wel een betere manier om te ontdekken wat je allemaal met taal kunt doen. Door die interesses of talenten als uitgangspunt te nemen, is de kans groter dat je meer plezier aan taal gaat beleven – en dat is het doel van de DoorleesExpress. Daarnaast onderzoek je samen met de ouders hoe ze hun kind het best kunnen stimuleren, ondersteunen en helpen.


Maak het verschil en laat kinderen zien en ervaren hoe leuk taal is

Als vrijwilliger bij de DoorleesExpress kun je echt een verschil maken bij die gezinnen waar kinderen en/of hun ouders wel wat extra hulp kunnen gebruiken.


Iets voor jou? Reageer dan snel! We starten in februari 2024 en zoeken in elk geval tien vrijwilligers die bij een of meerdere gezinnen in Apeldoorn ingezet worden. 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

www.coda-apeldoorn.nl/doorleesexpress
15 plaatsen over.
Activiteit Delen
Apeldoorn Activiteiten > CODA Apeldoorn > Vrijwilliger DoorleesExpress

Over CODA Apeldoorn

Met een museum, bibliotheek, archief en een ExperienceLab is CODA hét cultuurhuis van Apeldoorn. Een bron van inspiratie op het gebied van literatuur, kunst en geschiedenis – midden in het hart van de stad. Ontdek de mooiste verhalen, beleef de geschiedenis van Apeldoorn en proef de cultuur.

We willen voor onze bezoekers een belangrijke plek zijn; de ‘huiskamer van de stad’ waar jouw talenten kunnen groeien en bloeien. Een plek waar je vindt wat je zoekt, maar ook verrast wordt door dat wat je niet zocht. Een huis waar inspiratie, creativiteit en gedrevenheid voor jong en oud centraal staan.