Over ons

Wij zijn Bestuurdersacademie Apeldoorn. En we hebben een missie.

Wij willen Apeldoornse bestuurders van verenigingen en stichtingen graag verder helpen door het aanbieden van trainingen, inspiratieavonden, specials en maatwerk. Bijeenkomsten waar je wat komt halen en wat komt brengen. Want we doen het allemaal samen. Daarnaast willen we Apeldoorners die nog niet zo bekend zijn met besturen inspireren en enthousiast maken! We zijn er namelijk van overtuigd dat besturen buitengewoon leerzaam is. Je ontwikkelt jezelf in vele opzichten. En bovenal: het is ook nog eens leuk!


Zo helpen we bij het versterken van Apeldoornse verenigingen en stichtingen.


Deskundigen uit Apeldoorn e.o. leveren belangeloos hun bijdrage. Zij hebben zowel in het bedrijfsleven als in de publieke sector, beroepshalve en als vrijwilliger, hun sporen verdiend en verzorgen/organiseren de activiteiten.

Kerngroep- en commissieleden

Adèle ReissAdèle Reiss, als vrijwilligster actief bij veel burgerinitiatieven in de stad, is sinds november 2017 lid van de kerngroep van de Bestuurdersacademie Apeldoorn. Met een frisse en creatieve blik denkt ze mee over het aanbod, de koers en promotie.
Linda Wildenberg-SchriekenLinda Wildenberg-Schrieken is sinds 2021 lid van de kerngroep van de Bestuurdersacademie. Linda is werkzaam bij Apeldoorn Pakt Aan/Stimenz en verzorgt o.a. het trainings- en activiteitenaanbod.
Marja ter WeemeTijdens de Proeverij voor vrijwilligerswerk 2017 kwam de Bestuurdersacademie in gesprek met Marja ter Weeme. Als vrijwilliger is zij zeer actief voor de Bestuurdersacademie. Marja maakt deel uit van de werkgroep PR & Communicatie.
Niels van LeeningenNiels van Leeningen is sinds het najaar van 2021 betrokken bij de Bestuurdersacademie en draagt bij met zijn focus en netwerk in het onderwijs, de sport en lokale media.
Niels van der WeideNiels van der Weide is als penningmeester van Vereniging Sportraad Apeldoorn betrokken bij de Bestuurdersacademie en vanuit die hoedanigheid let hij onder andere op de centen en de cijfers in de kerngroep.
Hiske van den HeuvelHiske is sinds november 2022 aangesloten bij de Kerngroep. Hiervoor is zij 6 jaar voorzitter geweest van Stichting Leergeld Apeldoorn - Voorst.
Ook sinds november is zij betrokken bij
Internationale Stichting Masterclasses Apeldoorn als bestuurder.
Arjan SpeelmanSamen met Hiske komt Arjan vanaf november 2022 de kerngroep versterken. Hij heeft een behoorlijke staat van dienst, zo is hij voorzitter geweest van diverse vrijwilligersorganisaties, van wijkvereniging Apeldoorn en voorzitter van RTV Apeldoorn.
Joyce VreeswijkPer 1 april 2022 is Joyce Vreeswijk toegetreden tot de kerngroep van de Bestuurdersacademie vanuit haar rol als Verenigingsondersteuner - Sociaal werker bij Apeldoorn Pakt Aan. Zij volgt hiermee Tjeerd Lemstra op.
Je kunt Joyce ook tegenkomen bij Maatschappelijke stages Apeldoorn.

Trainers

Christel van ReekumChristel van Reekum verzorgt samen met Wim Tamboer de training Secretaris. Dit doet ze vanuit de ervaring als Management Assistent bij de Gemeente Apeldoorn, als oud secretaris bij KDO Apeldoorn en huidig secretaris bij de Van Reekum Stichting.
Frank HoesFrank Hoes geeft jaarlijks de training Krachtig Besturen. Frank is trainer, coach en adviseur op het gebied van leiderschap en organisatie-ontwikkeling. Hij krijgt er werkelijk waanzinnig veel energie van wanneer hij beweging bij mensen, groepen en organisaties realiseert. Daarom zet hij zich al 15 jaar in om directeuren, bestuurders en managers in de (semi-) publieke sector te ondersteunen bij hun persoonlijke en zakelijke ontwikkeling.
Jan KuipersJan Kuipers is directeur van de Benelux-tak van FranklinCovey, een internationale trainings- en coachingsorganisatie gespecialiseerd in gedragsverandering. Tevens is hij professioneel trainer op het gebied van leiderschap en auteur van de boeken "Menskracht", "Creëer wind mee" en "De kleine Covey". Jan Kuipers verzorgt de training De rol van de Voorzitter voor de Bestuurdersacademie.
Joost LeferinkIn het voorjaar van 2019 heeft Joost Leferink met succes voor de eerste keer de training Sponsoring nieuwe stijl gegeven. Joost is business developer bij Hollander Techniek en heeft vanuit zijn rol een eigentijdse kijk op sponsoring ontwikkeld welke hij graag deelt met de Apeldoornse verenigingen en stichtingen.
Lineke MaatLineke Maat heeft als zelfstandig ondernemer en directeur van Taal Doet Meer ruime ervaring met sociaal ondernemerschap, sponsoring en fondswerving. Deze ervaring deelde ze jarenlang tijdens de training Sponsoring & Fondsenwerving met Freek Kamminga en Jan Bello. Sinds 2019 deelt ze haar kennis tijdens de training Sponsoring nieuwe stijl.
Miriam TrommelenMiriam Trommelen geeft sinds 2019 de training 'Presenteren kun je leren'. Als oprichter van het trainingsbureau Communicatie Compagnie is Miriam een ervaren trainer, coach en ontwikkelaar. Ze is tevens oud-lid van de kerngroep van de Bestuurdersacademie.
Nina WolfswinkelNina Wolfswinkel is als Senior Accountant werkzaam bij Boon Accountants Belastingadviseurs. Vanuit deze rol, maar zeer zeker ook vanuit haar kennis als vrijwilliger bij de vereniging deelt zij haar kennis graag tijdens de training Penningmeester.​
Petra VisserPetra geeft al jarenlang trainingen en workshops op het gebied van communicatie. Begin 2022 geeft zij voor het eerst de training PR & Communicatie voor de Bestuurdersacademie.
Wim TamboerZo'n 50 (potentiële) secretarissen hebben via de Bestuurdersacademie al gebruik kunnen maken van de kennis en kunde van Wim Tamboer. Wim is zelf secretaris van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen en lid van de commissie oud-leden bij csv Apeldoorn.
Bernie KlompmakerBernie Klompmaker is als accountant werkzaam bij Boon Accountants Belastingadviseurs. Vanuit deze rol heeft hij dagelijks te maken met diverse financiële en niet-financiële aspecten bij ondernemingen die ook op het pad van penningmeesters bij verenigingen en stichtingen en kunnen komen.
Rianne BurgersAl jarenlang werkt Rianne Burgers als professional met vrijwilligers bij Atlant Zorggroep. Als Coördinator vrijwilligerswerk draagt ze haar enthousiasme, ruime ervaring en kennis graag over tijdens de training Vrijwilligersbeleid.