Over ons

Wij zijn Bestuurdersacademie Apeldoorn. En we hebben een missie.

Wij willen Apeldoornse bestuurders van verenigingen en stichtingen graag verder helpen door het aanbieden van trainingen, inspiratieavonden, specials en maatwerk. Bijeenkomsten waar je wat komt halen en wat komt brengen. Want we doen het allemaal samen. Daarnaast willen we Apeldoorners die nog niet zo bekend zijn met besturen inspireren en enthousiast maken! We zijn er namelijk van overtuigd dat besturen buitengewoon leerzaam is. Je ontwikkelt jezelf in vele opzichten. En bovenal: het is ook nog eens leuk!


Zo helpen we bij het versterken van Apeldoornse verenigingen en stichtingen.


Deskundigen uit Apeldoorn e.o. leveren belangeloos hun bijdrage. Zij hebben zowel in het bedrijfsleven als in de publieke sector, beroepshalve en als vrijwilliger, hun sporen verdiend en verzorgen/organiseren de activiteiten.

Kerngroep- en commissieleden

Adèle ReissAdèle Reiss, als vrijwilligster actief bij veel burgerinitiatieven in de stad, is sinds november 2017 lid van de kerngroep van de Bestuurdersacademie Apeldoorn. Met een frisse en creatieve blik denkt ze mee over het aanbod, de koers en promotie.
Dikky JongmanDikky Jongman is verenigingsondersteuner bij Apeldoorn Pakt Aan/Stimenz en neemt daarin een groot deel van de PR & Communicatie voor haar rekening. Ook binnen de Bestuurdersacademie draagt ze hieraan bij in de werkgroep PR & Communicatie.
Linda Wildenberg-SchriekenLinda Wildenberg-Schrieken is sinds 2021 toegetreden tot de kerngroep van de Bestuurdersacademie als opvolger van Anja Kleinendorst. Linda is werkzaam bij Apeldoorn Pakt Aan/Stimenz en verzorgt o.a. het trainings- en activiteitenaanbod.
Marja ter WeemeTijdens de Proeverij voor vrijwilligerswerk 2017 kwam de Bestuurdersacademie in gesprek met Marja ter Weeme. Als vrijwilliger is zij zeer actief voor de Bestuurdersacademie. Marja maakt deel uit van de werkgroep PR & Communicatie.
Niels van der WeideNiels van der Weide is als penningmeester van Vereniging Sportraad Apeldoorn betrokken bij de Bestuurdersacademie en vanuit die hoedanigheid let hij onder andere op de centen en de cijfers in de kerngroep.
Tjeerd LemstraTjeerd Lemstra is vanuit zijn rol als verenigingsondersteuner Sport en Welzijn bij Apeldoorn Pakt Aan/Stimenz betrokken bij de Bestuurdersacademie. Tjeerd is actief binnen de werkgroepen PR & Communicatie en Aanbod. Daarnaast geeft hij de workshop 4 inzichten voor sportbestuurders.

Trainers

Frank HoesFrank Hoes geeft jaarlijks de training Krachtig Besturen. Frank is trainer, coach en adviseur op het gebied van leiderschap en organisatie-ontwikkeling. Hij krijgt er werkelijk waanzinnig veel energie van wanneer hij beweging bij mensen, groepen en organisaties realiseert. Daarom zet hij zich al 15 jaar in om directeuren, bestuurders en managers in de (semi-) publieke sector te ondersteunen bij hun persoonlijke en zakelijke ontwikkeling.
Jan KuipersJan Kuipers is directeur van de Benelux-tak van FranklinCovey, een internationale trainings- en coachingsorganisatie gespecialiseerd in gedragsverandering. Tevens is hij professioneel trainer op het gebied van leiderschap en auteur van de boeken "Menskracht", "Creëer wind mee" en "De kleine Covey". Jan Kuipers verzorgt de training De rol van de Voorzitter voor de Bestuurdersacademie.
Joost LeferinkIn het voorjaar van 2019 heeft Joost Leferink met succes voor de eerste keer de training Sponsoring nieuwe stijl gegeven. Joost is business developer bij Hollander Techniek en heeft vanuit zijn rol een eigentijdse kijk op sponsoring ontwikkeld welke hij graag deelt met de Apeldoornse verenigingen en stichtingen.
Lineke MaatLineke Maat heeft als zelfstandig ondernemer en directeur van Taal Doet Meer ruime ervaring met sociaal ondernemerschap, sponsoring en fondswerving. Deze ervaring deelde ze jarenlang tijdens de training Sponsoring & Fondsenwerving met Freek Kamminga en Jan Bello. Sinds 2019 deelt ze haar kennis tijdens de training Sponsoring nieuwe stijl.
Miriam TrommelenMiriam Trommelen geeft sinds 2019 de training 'Presenteren kun je leren'. Als oprichter van het trainingsbureau Communicatie Compagnie is Miriam een ervaren trainer, coach en ontwikkelaar. Ze is tevens oud-lid van de kerngroep van de Bestuurdersacademie.
Nina WolfswinkelNina Wolfswinkel is als Senior Accountant werkzaam bij Boon Accountants Belastingadviseurs. Vanuit deze rol, maar zeer zeker ook vanuit haar kennis als vrijwilliger bij de vereniging deelt zij haar kennis graag tijdens de training Penningmeester.​
Petra VisserPetra geeft al jarenlang trainingen en workshops op het gebied van communicatie. Begin 2022 geeft zij voor het eerst de training PR & Communicatie voor de Bestuurdersacademie.
Rianne BurgersAl jarenlang werkt Rianne Burgers als professional met vrijwilligers bij Atlant Zorggroep. Als Coördinator vrijwilligerswerk draagt ze haar kennis graag over tijdens de training Vrijwilligersbeleid.
Rianne de WildeRianne de Wilde is samen met Nina Wolfswinkel verantwoordelijk voor de training Penningmeester, altijd georganiseerd op het kantoor van werkgever Boon Accountants Belastingadviseurs. Rianne is Registeraccountant/Compliance Officer en heeft tevens ervaring als penningmeester bij haar vereniging.
Wim TamboerZo'n 50 (potentiële) secretarissen hebben via de Bestuurdersacademie al gebruik kunnen maken van de kennis en kunde van Wim Tamboer. Wim is zelf secretaris in diverse voetbalorganisaties.

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)