Skip Navigation

Over ons

Wij zijn Bestuurdersacademie Apeldoorn. En we hebben een missie.

Wij willen Apeldoornse bestuurders van verenigingen en stichtingen graag verder helpen door het aanbieden van trainingen, inspiratieavonden, specials en maatwerk. Bijeenkomsten waar je wat komt halen en wat komt brengen. Want we doen het allemaal samen. Daarnaast willen we Apeldoorners die nog niet zo bekend zijn met besturen inspireren en enthousiast maken! We zijn er namelijk van overtuigd dat besturen buitengewoon leerzaam is. Je ontwikkelt jezelf in vele opzichten. En bovenal: het is ook nog eens leuk!


Zo helpen we bij het versterken van Apeldoornse verenigingen en stichtingen.


Deskundigen uit Apeldoorn e.o. leveren belangeloos hun bijdrage. Zij hebben zowel in het bedrijfsleven als in de publieke sector, beroepshalve en als vrijwilliger, hun sporen verdiend en verzorgen/organiseren de activiteiten.

Kerngroep- en commissieleden

Adèle Reiss
Adèle ReissAdèle Reiss, als vrijwilligster actief bij veel burgerinitiatieven in de stad, is sinds november 2017 lid van de kerngroep van de Bestuurdersacademie Apeldoorn. Met een frisse en creatieve blik denkt ze mee over het aanbod, de koers en promotie.
Linda Wildenberg-Schrieken
Linda Wildenberg-Schrieken[email protected]Linda Wildenberg-Schrieken is sinds 2021 lid van de kerngroep van de Bestuurdersacademie. Zij is werkzaam bij Apeldoorn Pakt Aan/Stimenz en verzorgt o.a. het trainings- en activiteitenaanbod.
Marja ter Weeme
Marja ter WeemeTijdens de Proeverij voor vrijwilligerswerk 2017 kwam de Bestuurdersacademie in gesprek met Marja ter Weeme. Als vrijwilliger is zij zeer actief als lid van de kerngroep voor de Bestuurdersacademie. Ook maakt ze deel uit van de werkgroep PR & Communicatie.
Niels van Leeningen
Niels van LeeningenNiels van Leeningen is sinds het najaar van 2021 betrokken bij de Bestuurdersacademie en draagt bij met zijn focus en netwerk in het onderwijs, de sport en lokale media.
Niels van der Weide
Niels van der WeideNiels van der Weide is als penningmeester van Vereniging Sportraad Apeldoorn betrokken bij de Bestuurdersacademie en vanuit die hoedanigheid let hij onder andere op de centen en de cijfers in de kerngroep.
Roos Korteweg
Roos Korteweg[email protected]Sinds januari 2024 is Roos vanuit Apeldoorn Pakt Aan lid van de kerngroep.
Roos houdt van creatief denken en is een echte aanpakker!
Mirjam Rijswijk
Mirjam RijswijkMirjam is sinds eind 2023 actief in de werkgroep PR en sinds januari 2024 lid van de kerngroep. Hier denkt ze met een creatieve insteek mee over de koers en het aanbod. Als bestuurslid bij verschillende landelijke stichtingen weet zij hoe leuk besturen kan zijn. Zij is vrijwillig actief bij het Rode Kruis, ZVV’56 en bij de Apeldoornse wandel 4 daagse.

Trainers

Christel van Reekum
Christel van ReekumChristel van Reekum verzorgt samen met Wim Tamboer de training Secretaris. Dit doet ze vanuit de ervaring als Management Assistent bij de Gemeente Apeldoorn, als oud secretaris bij KDO Apeldoorn en huidig secretaris bij de Van Reekum Stichting.
Frank Hoes
Frank HoesFrank Hoes geeft jaarlijks de training Krachtig Besturen. Frank is trainer, coach en adviseur op het gebied van leiderschap en organisatie-ontwikkeling. Hij krijgt er werkelijk waanzinnig veel energie van wanneer hij beweging bij mensen, groepen en organisaties realiseert. Daarom zet hij zich al 15 jaar in om directeuren, bestuurders en managers in de (semi-) publieke sector te ondersteunen bij hun persoonlijke en zakelijke ontwikkeling.
Jan Kuipers
Jan KuipersJan Kuipers is directeur van de Benelux-tak van FranklinCovey, een internationale trainings- en coachingsorganisatie gespecialiseerd in gedragsverandering. Tevens is hij professioneel trainer op het gebied van leiderschap en auteur van de boeken "Menskracht", "Creëer wind mee" en "De kleine Covey". Jan Kuipers verzorgt de training De rol van de Voorzitter voor de Bestuurdersacademie.
Joost Leferink
Joost LeferinkIn het voorjaar van 2019 heeft Joost Leferink met succes voor de eerste keer de training Sponsoring nieuwe stijl gegeven. Joost is Business Developer. Daarnaast is hij als bestuurslid en vrijwilliger actief bij verschillende maatschappelijke initiatieven. Joost heeft een eigentijdse kijk op sponsoring ontwikkeld welke hij graag deelt met de Apeldoornse verenigingen en stichtingen.
Lineke Maat
Lineke MaatLineke Maat heeft als zelfstandig ondernemer en directeur van De Kap ruime ervaring met sociaal ondernemerschap, sponsoring en fondswerving. Deze ervaring deelde ze jarenlang tijdens de training Sponsoring & Fondsenwerving met Freek Kamminga en Jan Bello. Ook heeft ze samen met Joost Leferink de training Sponsoring nieuwe stijl gegeven. De laatste jaren geeft ze met VoorApeldoorn de special Crowdfunding en fondsenwerving.
Nina Wolfswinkel
Nina WolfswinkelNina Wolfswinkel is als Senior Accountant werkzaam bij Boon Accountants Belastingadviseurs. Vanuit deze rol, maar zeer zeker ook vanuit haar kennis als vrijwilliger bij de vereniging deelt zij haar kennis graag tijdens de training Penningmeester.​
Petra Visser
Petra VisserPetra geeft al jarenlang trainingen en workshops op het gebied van communicatie. En heeft ruime ervaring vanuit haar eigen communicatiebureau Prima Content. Sinds 2022 geeft zij de training PR & Communicatie voor de Bestuurdersacademie.
Wim Tamboer
Wim TamboerAl heel veel (potentiële) secretarissen hebben via de Bestuurdersacademie gebruik kunnen maken van de kennis en kunde van Wim Tamboer. Wim is zelf secretaris van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen en lid van de commissie oud-leden bij CSV Apeldoorn.
Bernie Klompmaker
Bernie KlompmakerBernie Klompmaker is als accountant werkzaam bij Boon Accountants Belastingadviseurs. Vanuit deze rol heeft hij dagelijks te maken met diverse financiële en niet-financiële aspecten bij ondernemingen die ook op het pad van penningmeesters bij verenigingen en stichtingen kunnen komen.
Rianne Burgers
Rianne BurgersAl jarenlang werkt Rianne Burgers als professional met vrijwilligers bij Atlant Zorggroep. Als Coördinator vrijwilligerswerk draagt ze haar enthousiasme, ruime ervaring en kennis graag over tijdens de training Vrijwilligersbeleid.