Vrijwilligersacademie

De vrijwilligersacademie is er voor iedere vrijwilliger die zichzelf verder wil ontwikkelen. Hier publiceren we trainingen, cursussen, workshops en open evenementen. Houd de agenda in de gaten!

Vrijwilligers doen goed en belangrijk werk. (Bij)scholing kan hierbij een welkome ondersteuning zijn. Een manier om aanvullende kennis op te doen, nieuwe vaardigheden te leren. Kortom: een manier om jezelf te ontwikkelen. Dat kan van alles zijn: een cursus PR en Publiciteit. Uitleg over veilig(er) werken. Handreikingen om effectief te vergaderen.

De vrijwilligersacademie is er om organisaties en hun vrijwilligers te ondersteunen bij hun werk. Daarom vind je op Apeldoorn Pakt Aan het complete aanbod van deskundigheidsbevordering in Apeldoorn. We laten zien welke training waar geboden wordt, zodat kennis gedeeld en verkregen kan worden. Zo helpen we vrijwilligers groeien in de belangrijke rol die zij vervullen.

Kun je jouw gewenste vrijwilligerstraining niet vinden? Heb je zelf een training, workshop of bijeenkomst te delen met de vrijwilligers in Apeldoorn? Neem gerust contact met ons op.

Activiteit

Training: Vinden en Binden van vrijwilligers (2 avonden)
Vrijwilligers vormen het hart van veel verenigingen en stichtingen. Ze zijn belangrijk voor het voortbestaan van de organisatie. Toch is het voor organisaties vaak een kunst om geschikte mensen te vinden en te behouden. Wilt u weten wie, anno 2016, uw vrijwilligersdoelgroep is, hoe u hen kunt vinden en wat hen aan u bindt? Meldt u dan aan voor deze training. Let op! U kunt zich uitsluitend inschrijven wanneer u alle trainingsavonden volgt. Wanneer u zich inschrijft voor de eerste bijeenkomst bent u automatisch aangemeld voor de andere trainingsavond. Data: 26 september en 3 oktober 2016. Wat kunt u verwachten? In twee interactieve avonden krijgt u inzicht in het proces van ‘vinden en binden’. U leert wat ‘de vrijwilliger anno 2016’ drijft, waar en hoe u hen kunt vinden en wat ervoor nodig is hen voor uw organisatie te behouden. Daarbij krijgen u en uw collega-deelnemers praktische manieren aangereikt om mensen te kunnen werven. Over de trainer: Talitha Bots heeft als ervaren HRM-adviseur ruime kennis van werving en selectie. Tevens heeft ze een achtergrond als trainer bij NCOI. Ze is actief bij diverse verenigingen en stichtingen. Talitha zet haar kennis, enthousiasme en kunde graag in om organisaties te helpen vrijwilligers te vinden. Locatie: Pento Albert Schweitzerlaan 31 Apeldoorn www.pento.nl