Maatschappelijke Stage

Maatschappelijke Stage Apeldoorn (MaS) is een samenwerkingsverband tussen acht voortgezet onderwijs Scholen en Apeldoorn Pakt Aan. Apeldoorn Pakt Aan is de MaS-makelaar in Apeldoorn.

De Maatschappelijke Stage houdt in dat jongeren in het voortgezet onderwijs vrijwilligerswerk doen als onderdeel van hun schoolcarrière. Op deze manier leren ze hun directe omgeving en verschillende doelgroepen op een andere manier kennen. Ook leveren zij door de MaS een actieve bijdrage aan de samenleving. Leerlingen ervaren hoe het is om verantwoordelijkheid te nemen voor een ander en/of te participeren in een organisatie.

De meeste Maatschappelijke Stages vinden plaats in de non-profitsector: bij een vrijwilligersorganisatie, vereniging, instelling of maatschappelijke organisatie. Alles is mogelijk, als het maar gaat om vrijwilligerswerk.

Voor vragen over de Maatschappelijke Stage kun je contact opnemen met de MaS-makelaar van Apeldoorn Pakt Aan via info@mas-apeldoorn.nl of vul het contactformulier in.

Wil je als organisatie op de hoogte blijven van alles rondom de Maatschappelijke Stage? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Foto Mas Aangepast

Informatie voor leerlingen

"Hoe en waar vind ik een Maatschappelijke Stage?"

De Maatschappelijke Stage is een verplicht onderdeel van je schoolcarrière. In tegenstelling tot de gewone vakken, kun je de MaS zo interessant maken als je zelf wilt. Je mag namelijk zelf bepalen waar je je MaS gaat doen.

Een aantal tips:

  • Doe je al vrijwilligerswerk? Misschien geef je al training aan de kleintjes bij je sportvereniging, help je mee in de Wereldwinkel of pas je elke zondag op de kinderen tijdens de kerkdienst. Als je al vrijwilligerswerk doet, kun je dat in overleg inzetten voor Maatschappelijke Stage.
  • Wellicht doe je geen vrijwilligerswerk, maar ben je wel lid van een vereniging. Zoek dan eens uit wat je aan MaS kunt doen bij je eigen club! Bijvoorbeeld door een toernooi te organiseren, training te geven, geld op te halen voor nieuwe shirts met een sponsorloop of met klasgenoten het clubgebouw te schilderen.
  • Ook in de buurt kun je je inzetten en je MaS doen. Vraag eens bij het jongerencentrum wat de mogelijkheden zijn of organiseer een straatspeeldag. Of maak met iedereen uit je buurt de straat weer schoon.

De Maatschappelijke Stage maakt gebruik van een app. Via deze app kun je solliciteren op leuke MaS-klussen. De inlogcodes voor deze app ontvang je van ons. Heb je vragen? Neem dan contact op met de MaS-coördinator bij jou op school of met de MaS-makelaar van Apeldoorn Pakt Aan via info@mas-apeldoorn.nl