Veelgestelde vragen

In onderstaande rubrieken vind je antwoorden op veelvoorkomende vragen.

Staat jouw antwoord er niet bij? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Vrijwilligers

Organisaties

Trainingen & bijeenkomsten

Maatschappelijke Stage

 • Wat is de Maatschappelijke Stage (MaS)?

  Met de Maatschappelijke Stage gaan jongeren in het voortgezet onderwijs vrijwilligerswerk doen als onderdeel van hun schoolcarrière. Op deze manier leren ze hun directe omgeving en verschillende doelgroepen op een andere manier kennen. Ook leveren zij door de MaS een actieve bijdrage aan de samenleving. Leerlingen ervaren hoe het is om verantwoordelijkheid te nemen voor een ander en/of te participeren in een organisatie.

  De meeste Maatschappelijke Stages vinden plaats in de non-profitsector: bij een vrijwilligersorganisatie, vereniging, instelling of maatschappelijke organisatie. Alles is mogelijk, als het maar gaat om vrijwilligerswerk.

 • Hoe wordt de Maatschappelijke Stage vormgegeven?

  De MaS is verdeeld in projectweken en reguliere Maatschappelijke Stages. Bij een reguliere stage hebben leerlingen het hele schooljaar de tijd om hun uren te maken. Bij projectweken wordt het rooster gedurende één schoolweek vrijgemaakt van lessen, zodat de leerlingen in deze week hun uren kunnen behalen. De meeste scholen hanteren een MaS van 30 uur.

 • Ik zit op school in Apeldoorn en ga dit jaar een Maatschappelijke Stage doen, hoe vind ik een stageplek?

  Als jij vanuit school dit jaar een Maatschappelijke Stage gaat doen, dan krijg je automatisch inloggegevens voor het digitale systeem van de MaS. In dit systeem staat een vacaturebank, met klussen die speciaal voor de MaS zijn. Heb je geen inlogcodes gehad? Stuur dan een e-mail naar info@mas-apeldoorn.nl.

 • Ik wil (met mijn organisatie) een klus aanmelden voor de Maatschappelijke Stage, hoe doe ik dat?

  De leerlingen maken voor het vinden van een MaS-klus gebruik van een speciale vacaturebank. Om jullie MaS-klus hier in te plaatsen, kun je contact opnemen met de MaS-makelaar. Dit kan per e-mail via info@mas-apeldoorn.nl of telefonisch via 055 - 52 70 581.

 • Waar kan ik terecht met een andere vraag?

  Voor vragen over de Maatschappelijke Stage kun je terecht bij de MaS-makelaar van Apeldoorn Pakt Aan. Hiervoor stuur je een e-mail naar info@mas-apeldoorn.nl of bel je naar 055 - 52 70 581.

Netwerk SKILL-ABILITY

 • Wat is Netwerk SKILL-ABILITY?

  Netwerk SKILL-ABILITY zet jongeren tussen 15 en 30 jaar in om hun skills te gebruiken voor hun kwetsbare stadsgenoot. Denk hierbij aan activiteiten organiseren voor ouderen, terrasje pakken met een leeftijdsgenoot met een beperking of praktische hulp bieden aan mensen. We vinden het vooral belangrijk om het talent van de jongere te ontdekken en samen te kijken op welke manier deze ingezet kan worden.

 • Hoe werkt Netwerk SKILL-ABILITY?

  Nadat je je hebt aangemeld via de link in bio op Instagram @netwerkskillabilityapeldoorn of contact hebt gehad met Jasmijn of Mirjam, wordt een kennismakingsbezoek gemaakt. Daarin gaan we kijken wat jij graag zou willen doen. Wil je bijvoorbeeld eenmalig iets doen, elke week of juist in een groep, alles is mogelijk. Na de kennismaking gaan we op zoek naar een passende match en kan je gaan starten!

  Heb je een hulpvraag, maar lukt het niet om een oplossing te vinden? Ook dan kan je contact opnemen met ons. We gaan dan samen kijken of de hulpvraag binnen het netwerk past en maken we een passende match met een jongere.

 • Hoe kan ik Netwerk SKILL-ABILITY bereiken?

  Bel, app of mail ons gerust!

  Mirjam Buurkes, 06-54238332, m.buurkes@stimenz.nl
  Jasmijn Lagerweij, 06-83590328, j.lagerweij@stimenz.nl

  Volg ons op Instagram en LinkedIn @netwerkskillabilityapeldoorn

Nieuwsbrief

Ontvang iedere maand het laatste nieuws over vrijwilligerswerk, onze vacatures en trainingen in je mailbox.