Proeverij Apeldoorn

Na drie jaar een succesvolle Proeverij voor vrijwilligerswerk te hebben georganiseerd, werd het dit jaar 2020 tijd voor iets anders. Dit betekende dat we dit jaar geen evenement Proeverij in de vorm van een vrijwilligersmarkt gingen organiseren. Terwijl wij met nieuwe betrokkenen aan het denken waren over een andere en nieuwe opzet, kwam het Coronavirus. Dit zorgde mede voor vernieuwing en een andere creatieve denkwijze.

Het doel van Proeverij 2020 is het onder de aandacht brengen en houden van vrijwillige inzet, mensen interesseren voor vrijwilligerswerk. Door het creatieve denken in deze tijd is er een versnelling van het door ontwikkelen van de vrijwillige inzet en de mogelijkheden om dit te doen via digitale apps. We gebruiken digitale mogelijkheden om de vrijwillige inzet onder de aandacht te brengen. Tevens is dit middel een instrument voor het werven van vrijwilligers.

Onze vraag is of jullie en/of jullie vrijwilligers vlogs over vrijwillige inzet in jullie organisatie kunnen aanleveren om te delen via Social Media kanalen. Dit loopt gedurende de tweede helft van 2020. Vanaf heden kunnen vlogs doorgemaild worden naar info@apeldoornpaktaan.nl de actie loopt tot eind december 2020.
Een handleiding voor het maken van een vlog vind je hier: vloggen

De organisatie van de Proeverij zou het ontzettend leuk vinden als je een inkijkje geeft in de activiteiten van de vrijwilligers die in jouw/jullie organisatie actief zijn en dit delen zodat vrijwilligerswerk dit jaar goed zichtbaar is en nieuwe vrijwilligers enthousiast maakt.

Wij realiseren ons dat het in deze tijd wellicht lastig is om met alle beperkingen in clubs en verenigingen te laten zien hoe het allemaal werkt binnen jullie organisatie, maar we doen een beroep op jullie creativiteit en hopen op veel reacties!

Volgend jaar is het “Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 - Mensen maken Nederland”. Georganiseerd door het NOV, kijk hier voor meer informatie Mensen maken Nederland - NOV.
We denken nu alvast na hoe we er een geweldig vrijwilligersjaar van kunnen maken, samen met jullie als vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.
Onze werkgroep zoekt een fondsenwerver, heb je belangstelling kijk dan naar: vrijwilligersvacature Fondsenwerver.
Heb jij talent op het gebied van PR/Communicatie of ben je handig met bijv. filmen of social media dan ben je ook van harte welkom bij onze werkgroep. Stuur een mail naar info@apeldoornpaktaan.nl

De Proeverij voor vrijwilligerswerk is een initiatief/samenwerkingsverband van Apeldoorn Pakt Aan, Present Apeldoorn, Platform Ertoe doen, Platform Vrijwilligers Coördinatoren Apeldoorn e.o. en de Sportraad Apeldoorn.

Nieuwsbrief

Ontvang iedere maand het laatste nieuws over vrijwilligerswerk, onze vacatures en trainingen in je mailbox.