Op zaterdag 12 oktober '19 konden bezoekers proeven aan vele soorten vrijwilligerswerk. Dit keer stond de Proeverij op het Zwitsalterrein en namen er maar liefst 65 maatschappelijke organisaties aan deel.

Het thema was 'Werven & behouden van vrijwilligers'. Door middel van vacatures die elke organisatie op een ludieke manier aan zijn kraampje had bevestigd, konden potentiële vrijwilligers een keuze maken of zich oriënteren op leuke of boeiende klussen/werkzaamheden.

Facebook 1200X900Px Ik Maak Het Verschil1

De Proeverij bleek ook een ontmoetingsplek te zijn voor de deelnemende organisaties, verenigingen en stichtingen. Zij waren weliswaar op zoek naar nieuwe vrijwilligers, maar konden ook met elkaar kennismaken, elkaar inspireren en hun kennis te delen. En mogelijk ook afspraken maken tot samenwerking in de toekomst.

Deze editie overtrof weer onze verwachtingen. Het is mede aan de deelnemende organisaties te danken dat het ook dit keer een succesvol evenement was. Zo stonden er onder andere een vijftiental nieuwe organisaties die niet eerder hadden deel genomen. Naast vele zorg- en welzijnsorganisaties waren er dit keer ook veel organisaties vanuit de sector ‘Natuur en groen’ aanwezig. De dansgroep Pierrot vulde de pauze met een optreden en RTV Apeldoorn heeft de hele middag live uitgezonden op de radio. En wat is een proeverij zonder versnaperingen? De soepbus deelde soep uit, er werden poffertjes gebakken door Vrienden van het Zonnehuis en Nusantara bracht heerlijke spekkoek rond! En zowel de Proeverij, de vacatures en de versnaperingen smaakte naar meer!

Proeverij voor Vrijwilligerswerk wordt mede mogelijk gemaakt door: Apeldoorn Pakt Aan, Ertoe doen, Platform Vrijwilligers Coördinatoren Apeldoorn e.o., Present Apeldoorn, Sportraad Apeldoorn.

Nieuwsbrief

Ontvang iedere maand het laatste nieuws over vrijwilligerswerk, onze vacatures en trainingen in je mailbox.