Vrijwillige kosters gezocht voor onze kerk

Structureel werk · 1-4 uur/maand
Regenboogbrink 12, 7325 BA Apeldoorn, Netherlands
WelzijnReligieMensen met een beperking
Activiteit Delen
s Heeren Loo Locatie Apeldoorn
#46486
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/s-Heeren-Loo-Locatie-Apeldoorn/activiteiten/Vrijwillige-kosters-gezocht-voor-onze-kerk/46486 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Voor onze kerk “het Vierhuis” op het woonzorgpark van 's Heeren Loo, zijn wij op zoek naar kosters

Uitgebreide omschrijving

De kerk: 

Ons woonzorgpark is een instelling voor mensen met een verstandelijke en soms lichamelijke beperking. De mensen wonen en werken in onze beschermde omgeving. Op het terrein zijn alle voorzieningen aanwezig. Zo ook onze kerk; het Vierhuis.  

De cliënten van 's Heeren Loo komen hier zondags met of zonder begeleider of familie naar de ere -en verteldiensten. De diensten zijn aangepast op het niveau van onze cliënten, zodat eenieder het als een warme, geborgen en fijne plek vindt om te komen. De ene client zingt uit volle borst alle liederen mee, de andere client kent alle verhalen en weer een andere client wiegt mee op de muziek van het orgel. Voor iedereen een fijne, herkenbare plek, waar eenieder zijn eigen stukje uithaalt. Er komen ongeveer 150 mensen naar onze verteldienst en 400 mensen naar onze eredienst.   

 

De vrijwillige koster: 

De taken van de koster zijn; het zorgdragen dat alles samen met de gastdame klaarstaat. De microfoon staat aan, de stoelen staan goed, de literatuur ligt klaar en tijdens de dienst los je problemen op die zich voor kunnen doen.  Wij zijn op zoek naar een aantal kosters. Kosters die in overleg rouleren en ongeveer 1x per maand een dienst verzorgen. Wij zoeken kosters die respect hebben voor ieders geloof, kosters die probleemoplossend zijn en kosters die zorg kunnen dragen voor een goede dienst. 4x per jaar vergader je samen met het team. Voor iedere dienst krijgt de koster een memo waarin staat wat er gaat gebeuren.  

Sta jij stevig in je schoenen en zou je op deze manier iets bij willen dragen voor onze cliënten? 

Neem dan contact op met de vrijwilligers coördinator.  

 

 

Wij bieden je 

  • Een mooie vrijwilligersplaats 
  • Een eindejaarsgeschenk 
  • Verzekerd voor WA en ongevallen 
  • Reiskostenvergoeding 
  • Jaarlijks vrijwilligersfeest als dank voor je inzet 
  • Mogelijkheid tot scholing en informatiebijeenkomsten 
  • Betrokken bijdrage bij de cliënten 
  • Volop waardering en een onbetaalbare ervaring 

 

Organisatie informatie 

Binnen 's Heeren Loo is de inzet van vrijwilligers waardevol. Zij dragen bij aan een zinvol bestaan van mensen met een verstandelijke beperking. Dankzij de vele vrijwilligers van 's Heeren Loo kunnen we extra activiteiten organiseren en persoonlijke aandacht en wensen vervullen voor cliënten. Denk aan een wandeling maken, een spelletje doen of gewoon een goed gesprek voeren onder het genot van een kopje koffie. 

 

Enthousiast? 

Meld je aan via [email protected]. Of neem voor meer informatie contact op met de vrijwilligers coördinator via 06 2512 6920. 

Om met onze cliënten te werken wordt er een VOG van je verlangd. Deze wordt via ’s Heeren Loo aangevraagd, dit is geheel gratis. 

 

 

 

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Apeldoorn Activiteiten > s Heeren Loo Locatie Apeldoorn > Vrijwillige kosters gezocht voor onze kerk