Skip Sidebar
Zorg & Welzijn
Deel

Bestuurslid Communicatie Wijkraad De Naald

Flexibel
Organiseren
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Deel activiteit
#42848
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Wijkraad-De-Naald1/activiteiten/Bestuurslid-Communicatie-Wijkraad-De-Naald/42848 om je aan te melden

Samenvatting

Jij bent de aangewezen persoon om te delen wat er allemaal in onze wijk gebeurt. Je stuurt de redactie aan, bent samen met hen verantwoordelijk voor de nieuwsbrieven (en o.a. FB en website). Het integreren van de diverse kanalen en meer digitaliseren is wat extra de aandacht vraagt.

Uitgebreide omschrijving

Doel: 
Als bestuurslid met de portefeuille communicatie ben jij de aangewezen persoon om te delen wat er allemaal in onze wijk gebeurt. Je stuurt de redactie aan, bent samen met hen verantwoordelijk voor de nieuwsbrieven, het beheren van facebook en de website. Het integreren van de diverse kanalen en meer digitaliseren is wat extra de aandacht vraagt en waarvoor enkele stappen gezet zijn, maar nog verder getransformeerd moet worden. 
 
Resultaatgebieden:
  • aansturen van de redactie. Veel wordt in samenspraak met de redactie uitgevoerd; je hebt contact met de bezorgers van de nieuwsbrief, bent samen met de hoofdredacteur aanspreekpunt voor de adverteerders. 
  • coördineren van nieuws dat op de website en Facebook wordt geplaatst (in samenspraak met secretariaat). 
  • verder uitwerken plan voor digitalisering;
  • opstellen digitale nieuwsbrief in mailchimp en deze versturen;
  • is verantwoordelijk voor het aansturen van de website beheerder;
  • deelnemen aan maandelijkse bestuursvergaderingen en eventueel aansluiten bij andere overleggen (in overleg). 
Uitwerking:
Je bent de brug tussen het bestuur en de redactie. De functie is een meewerkend voorman positie, er wordt ook input van je gevraagd. Nadenken en uitwerken van een meer digitale propositie is een belangrijk speerpunt binnen de Wijkraad. Momenteel bestaat de redactie uit een hoofdredacteur, vormgever, maar we kunnen ook voorstellen dat dit team wordt uitgebreid om alle digitale stromen ook meer vorm te geven.
Kennis van mailchimp, social media en website beheer is een pre.

Benodigde tijd:
Gemiddeld kost het 1 dagdeel per week voor de dagelijkse werkzaamheden, exclusief de vergaderingen en bijeenkomsten waar je aan deelneemt. De weken rondom het uitbrengen van de nieuwsbrief vragen meer tijd. Dit is afhankelijk van de rol die je zelf wilt innemen (enkel besturend of ook uitvoerend). Als de redactie verder wordt uitgebreid, kunnen bepaalde taken ook worden belegd bij een verantwoordelijke voor bijvoorbeeld digitale nieuwsbrief.

Wijkraad de Naald
In het nieuwe participatiemodel van de gemeente Apeldoorn worden de dorps-en wijkraden gezien als een serieuze gesprekspartner. Dat houdt in dat een wijkraad gevraagd en ongevraagd advies mag geven als het om de wijkbelangen gaat. Wij zijn de zogenoemde ‘oren en ogen’ van de wijk. 
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Deel activiteit

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)