Skip Sidebar

Over ons

Wij ondersteunen individuen maar ook aanbieders en andere organisaties die vragen of oplossingen hebben gericht op sport en bewegen met een beperking.

Sport & Recreatie
Deel

Tandemmaatje gezocht

Flexibel
Laan Van Westenenk 4, 7336 AZ Apeldoorn, Netherlands
Sport
Mensen met een beperking
Deze vrijwilligersvacature is verlopen1 plaats over.
Deel activiteit
#42267
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Uniek-Sporten-Apeldoorn/activiteiten/Tandemmaatje-gezocht/42267 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Mijn naam is Sonja Van Rijswijk. Leeftijd: 47 jaar. Ik woon in Apeldoorn.
Ik heb een visuele beperking: ik ben volledig blind.
Om in het voorjaar en in de zomer regelmatig te kunnen fietsen (eens per twee of drie weken), ben ik op zoek naar een enthousiast fietsmaatje voor op mijn tandem.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

De plek voor alle vragen met betrekking tot sporten met een beperking in de gemeente Apeldoorn.

Werkzaamheden

Om in het voorjaar en in de zomer regelmatig te kunnen fietsen, eens per twee of drie weken, ben ik, Sonja Van Rijswijk 47 jaar, op zoek naar een enthousiast fietsmaatje voor op mijn tandem.

Wij vragen

Het is het handigst als diegene (man of vrouw) uit Apeldoorn of omgeving komt, zodat hij/zij de omgeving goed kent en zodat we de fietstochten goed kunnen inplannen.

Ik fiets soms ook graag met een groep mee, in een andere plaats of in Apeldoorn.

Mijn tandem is vrij zwaar. Daarom is het belangrijk dat de voorrijder lichamelijk sterk is, zodat hij/zij de fiets stabiel kan houden tijdens het op- en afstappen en ook als we voor een verkeerslicht moeten wachten. Ik kan niet met mijn voeten bij de grond als ik op het zadel zit en ik kan niet anticiperen op wat er in mijn omgeving gebeurt, omdat ik dat niet kan zien. Daarom is het belangrijk dat mijn fietsmaatje goed en veilig kan fietsen, ook op een tandem.

Ook vind ik het leuk om interessante gesprekken te voeren en om af en toe iets over mijn omgeving te horen. Het lijkt me daarom leuk als mijn voorrijder ook iets wil vertellen over de omgeving.

En ergens een kopje koffie drinken of een klein boodschapje doen tijdens een fietstocht - bijvoorbeeld een cadeautje kopen - vind ik ook erg gezellig. 

Wij bieden

Een gezonde buitenactiviteit in goed gezelschap.

Tijdsbesteding

Eens per twee of drie weken voor ongeveer 2 a 3 uur in overleg. En in de zomermaanden ook in de avond en/of het weekend.

 

Hoe kom ik er?

Over Uniek Sporten Apeldoorn

Wij ondersteunen individuen maar ook aanbieders en andere organisaties die vragen of oplossingen hebben gericht op sport en bewegen met een beperking.
Deze vrijwilligersvacature is verlopen1 plaats over.
Deel activiteit

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)