Skip Sidebar

Over ons

Stichting Samenspraak Apeldoorn draagt bij aan begrip voor verschillen tussen de diverse mensen uit Apeldoorn. Dat doen we door “samenspraak” in Apeldoorn te bevorderen tussen mensen van verschillende ...

WelzijnSociale rechtvaardigheidGender gelijkheid
Deel

Enthousiaste en actieve vrijwilliger Projectbureau

Structureel werk · 3–6 uur/week · Start vanaf 1 mrt
Apeldoorn, Gelderland, Nederland
Administratie
Buurt & omgevingSociale rechtvaardigheidGender gelijkheid
1 plaats over.
Activiteit Delen
Stichting Samenspraak Apeldoorn (Apeldoorn in Dialoog)
#61086
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Stichting-Samenspraak-Apeldoorn-Apeldoorn-in-Dialoog1/activiteiten/Enthousiaste-en-actieve-vrijwilliger-Projectbureau/61086 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wij zoeken een vrijwillige medewerker projectbureau (M,V,X). Heb jij een 'zetje' nodig om in (werk)beweging te komen? Geen ervaring nodig, wel enthousiasme.

Uitgebreide omschrijving

NADERE OMSCHRIJVING

Wie zijn wij?

Stichting Samenspraak Apeldoorn voert maatschappelijk sociale/ideële evenementen en projecten uit binnen de Apeldoornse samenleving. De evenementen en projecten dragen bij op het gebied van participatie, integratie en sociale cohesie en worden uitgevoerd door vrijwilligers, al of niet uitkeringsgerechtigden met een afstand tot de arbeidsmarkt, werkzoekenden, stagiairs, die werkervaring willen opdoen op het gebied van administratie, commercie, sociale media, marketing, communicatie, financiën. De dialoog vormt een belangrijk middel daarin.


Het projectbureau

De Stichting heeft een eigen projectbureau. Dit projectbureau biedt vrijwilligers werkervaringsplek van enkele maanden tot een jaar, werkbegeleiding en eventueel portfoliovorming om daarna bij sollicitaties meer kans te hebben en relevante werkervaring aan te tonen. Iedereen is belangrijk, iedereen doet ertoe!


Zoek je werk? Wil je ervaring opdoen? Wil je je nuttig maken? Kom dan werken binnen ons projectbureau. Wij zorgen voor werkervaring bij gemis aan operationele kennis.

Het projectbureau kan een tussenstation zijn op weg naar een reguliere baan. Diversiteit binnen het projectbureau wordt nagestreefd. Als projectbureaumedewerker word je ondersteund en begeleid door professionals/vrijwilligers met vele jaren werkervaring op diverse terreinen. Projectbureau Samenspraak biedt 3 werkervaringsplekken. Je krijgt de gelegenheid om kennis en ervaring op te doen en om eigen initiatieven te ontplooien. Het is een inspirerende omgeving en een afwisselende en leerzame werkplek.


PRAKTISCHE INFORMATIE

Wat bieden wij je? Werkervaring en het opdoen van arbeidsritme, meedraaien in de dagelijkse activiteiten, verantwoordelijkheid krijgen, een fijne werkomgeving, je talenten ontdekken en ontwikkelen.


Wat levert het je op? Zingeving, structuur, ontplooiing, zelfvertrouwen, contacten/netwerk, gratis deelname aan trainingen en workshops, plezier en energie, doorgroeimogelijkheid en zelfontwikkeling, Het bevordert je geestelijk, lichamelijk en sociaal welzijn.


Wie komen in aanmerking voor een werkervaringsplek? M,V,X. Werkzoekenden met een bijstandsuitkering, WWB-uitkering, administratief medewerkers (LWT/BOL), financiële en secretariële beroepen, personen met een lichamelijke beperking, etc. Ben je de Nederlandse taal niet goed vaardig, ook dan is er een plek voor jou! Er is geen specifieke vooropleiding noodzakelijk. Je leert hier letterlijk "on the job'.


Wat verwachten we? Je hebt een aanpak mentaliteit, je houdt van afwisselende werkzaamheden, je hebt affiniteit met administratieve werkzaamheden en ICT. Daarnaast vind je het leuk om creatief te zijn en mee te denken binnen alle processen op het projectbureau.


Openingstijden projectbureau? Maandag van 9.00 - 12.00 uur en woensdag van 9.00 - 12.00 uur. Het is onbetaald werk. De werkzaamheden worden uitgevoerd op het projectbureau, soms op locatie en via thuiswerkopdrachten (in overleg).


Wat leer je, wat zijn je taken? Je beantwoordt mail en telefoon, je helpt mee met de voorbereiding van bijeenkomsten, informatieavonden en trainingen, je verwerkt aanmeldingen voor evenementen, je helpt bij het opzetten en bijhouden van bestanden in Excel en Word, je ontwikkelt promotiemateriaal, je ondersteunt bij PR activiteiten, je houdt de website bij, je houdt sociale media bij (Facebook, Twitter), je houdt draaiboeken bij, etc.


Lijkt het je wat? Wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar [email protected] Je kunt ook bij ons binnenlopen tijdens kantoortijden (maak eerst even een afspraak) of bellen: 06-13706035 op maandag- en woensdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur. Adres: “De Buurtkamer”, van de Spiegelstraat naast nr. 3 (klein gebouwtje naast de flat).

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

1 plaats over.
Activiteit Delen

Over Stichting Samenspraak Apeldoorn (Apeldoorn in Dialoog)

Stichting Samenspraak Apeldoorn draagt bij aan begrip voor verschillen tussen de diverse mensen uit Apeldoorn. Dat doen we door “samenspraak” in Apeldoorn te bevorderen tussen mensen van verschillende afkomst, levensovertuiging, cultuur, achtergronden, uiterlijk en niveau. Doordat je luistert naar de ander en naar zijn of haar dromen en doordat de ander ook naar jou luistert, doe je ervaringen op die je de rest van je leven bij kunnen blijven.

We zijn in de buurt en organiseren evenementen waar Apeldoorners met elkaar in dialoog kunnen gaan. Hiervoor leidt Samenspraak Apeldoorners tot gespreksbegeleiders op die de gesprekken begeleiden volgens de Dialoogmethode.

Wij nemen als stichting Samenspraak ook zelf het initiatief voor het organiseren van de gesprekken, zodat op verschillende plekken in Apeldoorn mensen met diverse achtergronden met elkaar in samenspraak kunnen komen.

Stichting Samenspraak is een initiatief van Apeldoorners. Belangrijke kernwaarden zijn gelijkwaardigheid, kwaliteit, waardering, aansluiting, diversiteit, inclusiviteit en samenwerking.