Skip Sidebar

Over ons

Stichting Da Capo is een organisatie voor (met name) vrouwelijke migranten. Zij kunnen naar Da Capo komen om de taal beter te leren, om andere vrouwen te ontmoeten, om zichzelf te ontwikkelen, om ...

WelzijnVluchtelingen & MinderhedenOnderwijs
Deel

Taalvrijwilliger voor de cursus Taal en Gezondheid

Structureel werk
Molenstraat-Centrum 1, 7311 XG Apeldoorn, Netherlands
OnderwijsActiviteiten begeleiden
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Da Capo
#42367
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Stichting-Da-Capo1/activiteiten/Taalvrijwilliger-voor-de-cursus-Taal-en-Gezondheid/42367 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Gedurende een cursus van 16 weken leren de deelnemers elke week weer iets over een ander gezondheidsthema. Dat kan zijn over de huisarts, de tandarts, de verzekering, het bevolkingsonderzoek, gezond eten, sporten etc. Samen met een getrainde taaldocent geef je deze groep mensen les

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?


Stichting Da Capo, 


Migrantenvrouwen kunnen bij Stichting Da Capo terecht voor Nederlandse les en activerings activiteiten en cursussen. Deze groep vrouwen laten deelnemen aan de Apeldoornse maatschappij is wat de organisatie voor ogen heeft. Daarom bieden we ook cursussen die de vrouwen stapje voor stapje meenemen om te bekijken wat ze leuk vinden om te doen en of zij mee kunnen doen aan een buurtactiviteit of ergens aan de slag gaan met een taalstage of als vrijwilliger.

Kom jij ons team versterken en deze groep vrouwen helpen hun weg te vinden in Apeldoorn?


Werkzaamheden


Het coachen van migrantenvrouwen. Je gaat me de vrouwen in gesprek over gezondheid, en je gaat zinnen oefenen. Het is geen taalles op zich, maar uiteraard ben je wel bezig met het verbeteren van de taalvaardigheid van de vrouwen. Middels rollenspellen, korte oefeningen ga je aan de slag met taal. 


Wij vragen


Enthousiasme, geduld, een pionier, het leuk vinden om Nederlandse les te geven, inlevingsvermogen, fleixibiliteit, het thema gezondheid leuk en interessant vinden. 


Wij bieden


Een leuk team van vrijwilligers en dankbaar werk. 


Tijdsbesteding


1 ochtend in de week. Op dinsochtend van 9.00 - 11.30 (dagdeel kan nog vernaderen)


 

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Apeldoorn > Apeldoorn Activiteiten > Stichting Da Capo > Taalvrijwilliger voor de cursus Taal en Gezondheid

Over Stichting Da Capo

Stichting Da Capo is een organisatie voor (met name) vrouwelijke migranten. Zij kunnen naar Da Capo komen om de taal beter te leren, om andere vrouwen te ontmoeten, om zichzelf te ontwikkelen, om samen te naaien of te koken, te leren fietsen of om een cursus te volgen.