Skip Navigation
Skip Sidebar

Over ons

Samen de lekkerste groente en fruit van Apeldoorn kweken. Dat is wat we sinds 2013 doen zonder winstoogmerk. De enige winst waar we echt om geven, is de winst die het oplevert voor onze medewerkers ...

Natuur & Milieu
Deel
StadsAkkers zoekt een penningmeester

StadsAkkers zoekt een penningmeester

Taak · 4–8 uur
Dommeweg 5, 7323 RD Apeldoorn, Netherlands
Bestuur
Natuur & MilieuArmoedebestrijdingWelzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stadsakkers Apeldoorn
#61519
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Stadsakkers-Apeldoorn1/activiteiten/StadsAkkers-zoekt-twee-nieuwe-bestuursleden/61519 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Ons bestuur bestaat op dit moment uit vijf mensen. We zijn voor de komende zittingsperiode op zoek naar een penningmeester, die ons kan ondersteunen.

Uitgebreide omschrijving

StadsAkkers is misschien wel de meest bijzondere tuin van Apeldoorn. Op onze biologische zorgtuinderij kweken we sinds 2013 de lekkerste groenten en fruit, zonder winstoogmerk. De enige winst waar we echt om geven, is de groei en bloei van onze mensen.

We zijn een leuke groep mensen die lekker wil werken, leren en ontwikkelen. Vrijwilligers zonder en vrijwilligers met afstand tot de arbeidsmarkt door elkaar heen. We helpen mensen een stapje verder in het kader van de WMO. We verkopen groenten en fruit in onze winkel, aan restaurants en aan inwoners van Apeldoorn. Daarnaast schenken we een deel van de opbrengst aan onze vrijwilligers, maar ook aan de voedselbank en aan initiatieven waar gekookt wordt voor mensen met weinig geld.


Als penningmeester ben je medebepalend voor de koers van StadsAkkers. Eén keer per maand komen we bij elkaar. We bespreken dan de actuele gang van zaken en de financiële stand van zaken op de akker en stemmen we af over de komende periode.

Het bestuur is nauw betrokken en regelmatig op de akker aanwezig. Afhankelijk van je tijd kun je deelnemen aan projecten en werkgroepen. We doen alles samen met onze medewerkers en vrijwilligers. Voor financiën hebben we een tweetal vrijwilligers die o.a. de cliëntendeclaraties doen en de facturen versturen.

Alle bestuursleden hebben hun eigen expertise, maar zijn daarnaast breed georiënteerd. Naast strategische en tactische zaken bespreken we ook meer praktische zaken. Zo denk je ook proactief mee over nieuwe verdienmodellen en fondsenwerving. Als organisatie willen we graag langzaam groeien om onszelf te kunnen blijven, maar we willen ook onze organisatie wat meer professionaliseren.

Kortom een zeer boeiende en veelzijdige taak, waarbij we jouw expertise hard nodig hebben.


Wat breng je mee?

  • Je hebt kennis van de taken van een penningmeester.
  • Je hebt de kennis en de tijd om eens in de maand een financieel overzicht te kunnen maken en deze toe te lichten in de vergadering.
  • Je hebt de mogelijkheid om onze financiën te regelen samen met onze vrijwilligers.
  • Je overleg met onze accountant, Tijmen Kroes, over de financiële gang van zaken.
  • Je praat als bestuurslid mee over onze strategie en onze activiteiten.
  • Het is fijn als je netwerk hierop aansluit.
  • Bestuurlijke ervaring is en pré, maar geen voorwaarde. We zijn wel op zoek naar iemand, die kan relativeren, afstand kan nemen en die met een brede, onbevooroordeelde blik mee kan denken.
  • Je bent communicatief vaardig.
  • Je bent intrinsiek gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan de mooie, fijne plek die StadsAkkers is.


Werken bij StadsAkkers geeft je een goed gevoel; je bent van echte betekenis voor anderen. Als jij dat ook zo voelt, dan zijn we misschien wel dé plek voor jou. 

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Apeldoorn Activiteiten > Stadsakkers Apeldoorn > StadsAkkers zoekt een penningmeester

Over Stadsakkers Apeldoorn

Samen de lekkerste groente en fruit van Apeldoorn kweken. Dat is wat we sinds 2013 doen zonder winstoogmerk. De enige winst waar we echt om geven, is de winst die het oplevert voor onze medewerkers. Een leuke groep mensen die lekker wil werken en leren. En nog maandelijks groeit die groep. Zoals alles op ons terrein. Want waar we begonnen met een braakliggende grond van twee voetbalvelden groot, zijn we nu de trotse eigenaren van 2.5 hectare akker. Vol verse groenten, fruit en kruiden: van rijen aardbeiplanten, courgettes en aardappels tot wortels, tomaten, komkommers en een boomgaard met 200 appel- en perenbomen.