Skip Sidebar

Over ons

Save the Children, UNICEF NL en War Child hebben hun ervaring en expertise gebundeld in TeamUp: het programma voor gevluchte kinderen in Nederland - en daarbuiten.
TeamUp biedt gestructureerde spel- ...

Welzijn
Deel

TeamUp: Sport- en spelbegeleider voor gevluchte kinderen in Nederland (3 uur per week)

Structureel werk
Laan Van Nieuw-Oost-Indië 131, 2593 BM Den Haag, Netherlands
Gastheer/vrouw
Kinderen & Jongeren
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Save the Children
#42166
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Save-the-Children/activiteiten/TeamUp-Sport--en-spelbegeleider-voor-gevluchte-kinderen-in-Nederland-3-uur-per-week/42166 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

TeamUp is een gezamenlijk project van War Child, Save the Children en UNICEF Nederland en biedt sport-, spel- en bewegingsactiviteiten voor gevluchte kinderen in de leeftijd 6 tot 18 jaar. Alle activiteiten hebben een dieperliggend doel en vinden plaats op vaste tijdstippen in de week. Hierdoor hebben kinderen houvast en kunnen ze altijd naar iets uitkijken. Ze leren om vrienden te maken en anderen te vertrouwen. Zo kunnen de kinderen ontspannen, hun nare ervaringen een plek geven en weer even kind zijn. Noodzakelijk om zich weer veilig te voelen.

Uitgebreide omschrijving

Sport- en spelbegeleiders voor gevluchte kinderen in Nederland

Ter versterking van onze teams van enthousiaste vrijwilligers zijn we op zoek naar teamplayers die drie uur per week de sport-, spel- en bewegingsactiviteiten voor gevluchte kinderen in Nederland willen begeleiden. Je wordt getraind en begeleid door TeamUp en gaat op een locatie bij jou in de buurt aan de slag.

Als vrijwilliger van TeamUp draag je bij aan de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen waardoor het risico kleiner wordt dat ze op lange termijn psychosociale problemen krijgen.

Functie
Je maakt deel uit van een enthousiast team van minimaal vier vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team activiteiten voor gevluchte kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Spelenderwijs leren de kinderen omgaan met bijvoorbeeld boosheid, angst en stress.

Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding. 

Wij zorgen voor een goede training voordat je begint.

- Video vrijwilligers https://www.youtube.com/watch?v=Q7p8kqA2jEY

Jouw profiel

- Je bent 21 jaar of ouder;
- Je hebt ervaring met het organiseren van recreatieve activiteiten voor kinderen of een relevante opleiding op het gebied van pedagogiek, onderwijs, sport, spel en/of beweging. Ook als je net bent gestopt in het onderwijs of je nog aan het studeren bent, nodigen we je uit om te solliciteren;
- Je bent 3 uur in de week beschikbaar vanaf ongeveer 15.30 uur (de dag waarop de activiteiten plaatsvinden verschilt per locatie);
- Je hebt de intentie om je voor langere termijn aan het project te verbinden. Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen;
- Je bent bereid om vooraf een training van twee dagen te volgen en later in het proces een vervolgtraining. Je wordt getraind in het faciliteren van de activiteiten en het werken met de specifieke doelgroep.


Wat bieden wij?
- De kans om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen;
- Een plek in een internationaal, enthousiast en professioneel team;
- EHBO- cursus;
- Counseling- en stressmanagementsessies;
- Evenementen om ervaring uit te wisselen met andere vrijwilligers;
- Reiskostenvergoeding.

Aan de slag op een locatie bij jou in de buurt

Op dit moment zijn we dringend op zoek naar vrijwilligers voor Apeldoorn, Arnhem, Grave, Harderwijk, Luttelgeest, Middelburg, Ter Apel en Winterswijk.

Andere locaties zijn: Almelo, Almere, Assen, Balk, Budel-Cranendonck, Dronten, Echt, Gilze, Grave, Goirle, Hardenberg, Harderwijk, Heerhugowaard, Hoogeveen, Katwijk, Leersum, Luttelgeest, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Oisterwijk, Overloon, Sneek, Ter Apel, Weert en Zutphen. Er is dus altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

Interesse?
Herken jij jezelf in de omschrijving en denk je dat je bij ons team past? Upload dan jouw CV op www.sollicitatieteamup.nl

Veiligheid kinderen
Veiligheid van kinderen is voor War Child, UNICEF Nederland en Save the Children essentieel. Wij accepteren dan ook geen enkele vorm van misbruik. Als onderdeel van de sollicitatieprocedure wordt minimaal één referentie nagevraagd en dient een Verklaring omtrent het gedrag (VOG) te worden aangevraagd. Het onderwerp komt aan bod in de werving- en selectieprocedures en tijdens de training.

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Den Haag Activiteiten > Save the Children > TeamUp: Sport- en spelbegeleider voor gevluchte kinderen in Nederland (3 uur per week)

Over Save the Children

Save the Children, UNICEF NL en War Child hebben hun ervaring en expertise gebundeld in TeamUp: het programma voor gevluchte kinderen in Nederland - en daarbuiten.
TeamUp biedt gestructureerde spel- en bewegingsactiviteiten zodat kinderen van 6 tot 18 jaar leren hoe ze met hun gevoel moeten omgaan. De vaardigheden die ze bij ons opdoen, zijn gekoppeld aan sociaal-emotionele thema’s. Die komen weer van pas in hun dagelijks leven.
De activiteiten worden volledig gefaciliteerd door vrijwilligers. Zij zijn wekelijks actief op bijna 40 locaties door heel Nederland.