Skip Sidebar

Over ons

Save the Children, UNICEF NL en War Child hebben hun ervaring en expertise gebundeld in TeamUp: het programma voor gevluchte kinderen in Nederland - en daarbuiten.
TeamUp biedt gestructureerde spel- ...

Welzijn
Deel

Sport- en Spelbegeleider voor gevluchte kinderen in AZC's (vrijwillig)

Structureel werk · 4 uur/week · Start vanaf 4 jan 2022
Laan Van Nieuw-Oost-Indië 131, 2593 BM Den Haag, Netherlands
Gastheer/vrouw
Kinderen & Jongeren
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.5 plaatsen over.
Activiteit Delen
Save the Children
#42698
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Save-the-Children/activiteiten/Sport--en-Spelbegeleider-voor-gevluchte-kinderen-in-AZCs-vrijwillig/42698 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

War Child, Save the Children en UNICEF ontwikkelden een programma voor gevluchte kinderen in Nederland. Het project ‘TeamUp’ biedt deze kinderen sport- en spelactiviteiten. Zo kunnen ze zich ontspannen en weer even kind zijn. Dat is noodzakelijk om zich weer veilig te voelen.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

Ter versterking van ons vrijwilligersteam zijn we op zoek naar teamplayers die wekelijks activiteiten voor gevluchte kinderen in Apeldoorn of Zutphen willen begeleiden. Als TeamUp-vrijwilliger draag je bij aan de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen waardoor het risico kleiner wordt dat ze op lange termijn psychosociale problemen krijgen.


Werkzaamheden

Je maakt deel uit van een enthousiast team van minimaal vier vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team de activiteiten voor ca. 4 uur per week. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Spelenderwijs leren de kinderen omgaan met bijvoorbeeld boosheid, angst en stress.


Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding.


Wij zorgen voor een goede training voordat je begint.


Wij vragen

- Je hebt ervaring met het organiseren van activiteiten voor kinderen of een relevante opleiding op het gebied van pedagogiek, onderwijs, sport, spel en/of beweging. Ook als je net bent gestopt in het onderwijs of je nog aan het studeren bent, nodigen we je uit om te solliciteren;


- Je bent ca. 4 uur in de week beschikbaar vanaf ongeveer 15.30 uur;


- Je hebt de intentie om je voor langere termijn aan het project te verbinden. Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen;


- Je bent bereid om vooraf een training van twee dagen te volgen en later in het proces een vervolgtraining. Je wordt getraind in het faciliteren van de activiteiten en het werken met de specifieke doelgroep.


Wij bieden

- De kans om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen;


- Een plek in een internationaal, enthousiast en professioneel team;


- EHBO- cursus;


- Counseling- en stressmanagementsessies;


- Evenementen om ervaring uit te wisselen met andere vrijwilligers;


- Vrijwilligersvergoeding.


Herken jij jezelf in de omschrijving en denk je dat je bij ons team past? Solliciteer dan snel via www.sollicitatieteamup.nl.


Veiligheid van kinderen is voor TeamUp essentieel. TeamUp accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures.


TeamUp is een gezamenlijk project van War Child, Save the Children en Unicef NL. TeamUp wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF)

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.5 plaatsen over.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Den Haag > Den Haag Activiteiten > Save the Children > Sport- en Spelbegeleider voor gevluchte kinderen in AZC's (vrijwillig)

Over Save the Children

Save the Children, UNICEF NL en War Child hebben hun ervaring en expertise gebundeld in TeamUp: het programma voor gevluchte kinderen in Nederland - en daarbuiten.
TeamUp biedt gestructureerde spel- en bewegingsactiviteiten zodat kinderen van 6 tot 18 jaar leren hoe ze met hun gevoel moeten omgaan. De vaardigheden die ze bij ons opdoen, zijn gekoppeld aan sociaal-emotionele thema’s. Die komen weer van pas in hun dagelijks leven.
De activiteiten worden volledig gefaciliteerd door vrijwilligers. Zij zijn wekelijks actief op bijna 40 locaties door heel Nederland.