Skip Sidebar

Over ons

Vrijwilligers van het Rode Kruis zetten zich in voor verschillende activiteiten om hulp te verlenen voor mensen die het aan basislevensbehoeften ontbreekt, of dat nu eerste hulp, voedsel of onderdak ...

Welzijn
Deel

Bestuurslid / Coördinator Goed Voorbereid op noodsituaties (vrijwillig)

Flexibel
Schuttersweg 41, 7314 LD Apeldoorn, Netherlands
Coördineren
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Deel activiteit
#42237
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Rode-Kruis-district-Noord--en-Oost-Gelderland1/activiteiten/Bestuurslid--Coordinator-Goed-Voorbereid-op-noodsituaties-vrijwillig/42237 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Heb jij een noodplan klaarliggen zodat je weet wat je moet doen als er een langdurige stroomstoring plaatsvindt of een waterleiding is gesprongen? Eén op de vijf Nederlanders loopt in zo’n noodsituatie meer risico dan anderen omdat ze niet goed zijn voorbereid.

Uitgebreide omschrijving

Het Rode Kruis heeft onder de naam ‘Goed Voorbereid op noodsituaties’ een aantal activiteiten ontwikkeld die helpen om mensen sterker en zelfredzamer te maken. We zoeken speciaal voor deze activiteiten bestuursleden/coördinatoren Goed Voorbereid in het werkgebied Apeldoorn en omgeving, de Veluwe en de Achterhoek.


Wie zijn wij?

In een noodsituatie kan iedereen de hulp van een ander gebruiken. Het Rode Kruis helpt jou en de ander je voor te bereiden zodat je weet wat je moet doen en problemen kunt voorkomen. Zo zorgen we met en voor elkaar voor onze veiligheid. Wat doe jij in geval van nood?

Werkzaamheden

 

· Je zoekt samenwerking met andere organisaties zoals Stichting Welzijn, de gemeente, woningbouwverenigingen, de brandweer om de activiteiten van het Rode Kruis bekend te maken of op te zetten.

 

· Je organiseert en faciliteert activiteiten zoals workshops, veiligheidschecks of EHBO- workshops.

 

· Je zorgt voor uitvoerende vrijwilligers en begeleidt hen, bijvoorbeeld door het organiseren van bijeenkomsten om ervaringen uit te wisselen.

 

· Je maakt onderdeel uit van een afdeling en vormt tevens met collega’s uit andere afdelingen een groep binnen het district.

 

· Als bestuurslid Goed Voorbereid werk je samen met een coördinator Goed Voorbereid dan wel ben je een meewerkend bestuurslid dat tevens de coördinerende taken op zich neemt.

 

· Als coördinator werk je in overleg met het bestuur van de betreffende afdeling en in sommige gevallen neem je ook deel aan de bestuursvergaderingen.

 

· Je overlegt en werkt samen met de portefeuillehouder Goed Voorbereid en de beroepskracht Goed Voorbereid binnen jouw district.

 Wij vragen

 · Je bent een ambitieuze zelfstarter en doortastend

· Je houdt van netwerken

· Je bent resultaatgericht

· Je creëert draagvlak en werkt verbindend.

Wij bieden

 Het Rode Kruis biedt een leuke en leerzame werkomgeving met diverse trainingen en themabijeenkomsten. Je kunt kennis en ervaring opdoen als bestuurslid /coördinator voor een groep vrijwilligers. Je reis- en onkosten worden vergoed en je bent verzekerd tijdens je vrijwilligerswerk.

Geïnteresseerd?

Heb je belangstelling voor deze functie? Stuur dan je reactie naar ons toe. Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar [email protected] of neem dan contact op met René Mebius, telefoon 06 – 22415695. Je kunt natuurlijk ook kijken op www.rodekruis.nl

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Deel activiteit
Vrijwilligerswerk in Apeldoorn > Apeldoorn Activiteiten > Rode Kruis district Noord- en Oost Gelderland > Bestuurslid / Coördinator Goed Voorbereid op noodsituaties (vrijwillig)

Over Rode Kruis district Noord- en Oost Gelderland

Vrijwilligers van het Rode Kruis zetten zich in voor verschillende activiteiten om hulp te verlenen voor mensen die het aan basislevensbehoeften ontbreekt, of dat nu eerste hulp, voedsel of onderdak is. We verlenen eerste hulp bij evenementen en vaccinaties, geven EHBO cursussen en voorlichting op scholen.

Powered by Deed‌mob Tools ·