Skip Sidebar

Over ons

Vrijwilligers van het Rode Kruis zetten zich in voor verschillende activiteiten om hulp te verlenen voor mensen die het aan basislevensbehoeften ontbreekt, of dat nu eerste hulp, voedsel of onderdak ...

Welzijn
Deel

Bestuurder Rode Kruis Apeldoorn

Flexibel
Schuttersweg 41, 7314 LD Apeldoorn, Netherlands
Coördineren
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Deel activiteit
#42173
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Rode-Kruis-district-Noord--en-Oost-Gelderland1/activiteiten/Bestuurder-Rode-Kruis-Apeldoorn/42173 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

In Apeldoorn zijn rond de 250 vrijwilligers actief bij het lokale Rode Kruis. Om het werk van onze vrijwilligers mogelijk te maken en te ondersteunen, zijn we op zoek naar een bestuurslid. We zijn als collegiaal bestuur verantwoordelijk voor een diversiteit van activiteiten. Hierbij kun je onder andere denken aan opleidingen, evenementenhulpverlening, vrijwilligersmanagement, fondsenwerving en het ontwikkelen van nieuwe initiatieven zoals goed voorbereid op een noodsituatie. Wil jij je sterk maken als bestuurder om hulpverlening mogelijk te maken aan mensen in nood of in een kwetsbare situatie? Dan zoeken wij jou!

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Kijk op www.rodekruis.nl voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis!

Werkzaamheden

Je krijgt bij ons de mogelijkheid om te onderzoeken binnen welke activiteiten van onze afdeling jouw talenten het meest van toegevoegde waarde zijn. Is dat bij fondsenwerving, vrijwilligersmanagent of bijvoorbeeld goed voorbereid op een noodsituatie? In ieder geval heb je samen met ons collegiaal bestuur een faciliterende rol voor onze vrijwilligers, zodat ze met passie en plezier hun vrijwilligerswerk kunnen vervullen. Je vertaalt ons afdelingsbeleid naar operationele activiteiten en stelt samen met het bestuur het werkplan, begroting, jaarverslag en jaarrekening voor de afdeling op.

Wij vragen

 · Je hebt bestuurlijke kwaliteiten en/of ervaring hiermee (HBO werk- en denkniveau).

· Je bent ondernemend, innovatief, betrouwbaar, enthousiasmerend en een echte verbinder.

· Je weet hoe je anderen te inspireren en straalt enthousiasme uit.

· Je hebt bij voorkeur een relevant netwerk binnen Apeldoorn en hebt oog en oor voor lokale maatschappelijke ontwikkelingen.

· Je onderschrijft de grondbeginselen en de Gedragscode van het Rode Kruis (zie website).

· Je bent woonachtig in (de omgeving) van Apeldoorn.

Wij bieden

Een uitdagende functie waarin je echt iets betekent voor vrijwilligers en hulpvragers in Apeldoorn.Een kans om jouw ervaringen en je netwerk uit te breiden en je (beroepsmatige) kwaliteiten in te zetten voor de samenleving.Je krijgt mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Zo heeft het Rode Kruis een Bestuursacademie en een groot aanbod aan digitale trainingen. Je reis- en onkosten worden uiteraard vergoed.

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Deel activiteit

Over Rode Kruis district Noord- en Oost Gelderland

Vrijwilligers van het Rode Kruis zetten zich in voor verschillende activiteiten om hulp te verlenen voor mensen die het aan basislevensbehoeften ontbreekt, of dat nu eerste hulp, voedsel of onderdak is. We verlenen eerste hulp bij evenementen en vaccinaties, geven EHBO cursussen en voorlichting op scholen.

Powered by Deed‌mob Tools ·