Skip Sidebar

Over ons

Riwis Zorg & Welzijn ondersteunt mensen met psychische, sociaal-maatschappelijke of lichamelijke hulpvragen waarbij geloof in eigen kunnen voorop staat.

WelzijnZorgMensen met een beperking
Deel

Vrijwilliger Buurtcirkel Apeldoorn Centrum

Structureel werk · 4–8 uur/week
Apeldoorn, Gelderland, Nederland
Activiteiten begeleidenCoördinerenAdvies & MentoringOndersteunend werkMaatje & buddyBegeleiding
WelzijnZorg
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Riwis zorg en welzijn
#50916
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Riwis-zorg-en-welzijn/activiteiten/Vrijwilliger-Buurtcirkel-Apeldoorn-Centrum/50916 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Een buurtcirkel is een groep van maximaal 12 mensen met allerlei vragen. Hierbij kunnen wij jou hulp gebruiken!

Uitgebreide omschrijving

Een buurtcirkel is een groep van maximaal 12 mensen met allerhande vragen die elkaar helpen met ondersteuning van een coach en vrijwilliger. Mensen komen dus niet alleen iets halen, maar zetten ook hun eigen talenten in, waardoor zij meer in hun kracht komen te staan.

De vrijwilliger ondersteunt het groepsproces, onder andere door onderlinge verbindingen te leggen tussen deelnemers. Hij heeft een toegankelijke en laagdrempelige rol door te fungeren als goede buur. De vrijwilliger gaat een wederkerige, persoonlijke relatie aan met de deelnemers. Hij maakt zichtbaar dat iedereen zo zijn problemen heeft en vertelt hoe hij de dingen aanpakt en oplost. Daarnaast kent hij de buurt/Apeldoorn goed en laat deelnemers kennis maken met mensen en activiteiten in de buurt.

 

De buurtcirkel Apeldoorn Centrum komt iedere vrijdag bij elkaar van 15:30-18:30 uur in Ontmoet & Co aan de Roggestraat. Er wordt gezamenlijke gegeten. Ook is er een groepsapp waarin deelnemers vragen kunnen stellen of ideeën kunnen uitwisselen.


Wie zoeken wij:

Iemand die betrokken is: de vrijwilliger staat het meest dichtbij de deelnemers en is daardoor een toegankelijk aanspreekpunt. De deelnemers moeten kunnen rekenen op de vrijwilliger. Gelijkwaardigheid, zelfregie en inclusie van deelnemers staat voorop in het handelen.

Daarnaast is het fijn als iemand de buurt/Apeldoorn goed kent en dat iemand makkelijk contacten legt voor de deelnemers en/of voor de Buurtcirkel met relevante personen of organisaties. Iemand die een verbinder is tussen deelnemers, het (eigen) netwerk in de wijk en de Buurtcirkelcoach.


Wij kunnen wij jou bieden:

Wekelijks een leuke en gezellige bijeenkomst met de buurtcirkel en lekker eten

Werken met gemotiveerde mensen, waar je echt wat voor kan betekenen

Waardering van de deelnemers

Je draagt bij aan het levensgeluk van anderen

Ondersteuning door de buurtcirkelcoach

Vrijwilligersvergoeding

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Apeldoorn > Apeldoorn Activiteiten > Riwis zorg en welzijn > Vrijwilliger Buurtcirkel Apeldoorn Centrum

Over Riwis zorg en welzijn

Riwis Zorg & Welzijn ondersteunt mensen met psychische, sociaal-maatschappelijke of lichamelijke hulpvragen waarbij geloof in eigen kunnen voorop staat.