Skip Sidebar

Over ons

Pluryn begeleidt in Gelderland zowel mensen met een verstandelijke als mensen met een lichamelijke beperking in wonen, werken en vrije tijd.

WelzijnMensen met een beperking
Deel

Groepsvrijwilliger Gastheer/gastvrouw

Structureel werk
Gastheer/vrouw
Mensen met een beperking
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Stichting Pluryn
#42764
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Pluryn-locatie-het-Hietveld1/activiteiten/Groepsvrijwilliger-Gastheergastvrouw/42764 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

GROEPSVRIJWILLIGER GASTVROUW/GASTHEER

Vacaturenummer intern: 204

Locatie: Het Hietveld

Regio: Apeldoorn

Voor welke doelgroep ga je werken? Je wordt een groepsvrijwilliger van een woongroep voor 12 volwassenen met een verstandelijke beperking uit Apeldoorn. Je gaat helpen om het weekend gezelliger maken voor de bewoners. Je bent op  zaterdag of zondagmorgen gastvrouw/gastheer bij de cliënten. Je helpt bij het ontbijt, zet koffie, ruimt vaat op, maakt een wandeling met hen, gaat samen de eendjes voeren en bloemen halen voor in de huiskamer. Het vaste personeel is met name in de ochtend bezig met wassen en aankleden van de cliënten, waardoor de anderen vaak alleen in de kamer zitten. De leeftijd van de cliënten is vanaf 50 tot 87 jaar.

 Dit verwachten wij van jou Je hebt geduld  en straalt rust uit. Je bent duidelijk in je communicatie. Je hebt een positieve energie. Je ziet zelf wat er te doen valt. Je bent zelfstandig. Je bent liefst elk weekend beschikbaar, maar 1 x per 2 weken kan ook.

Als maatje ondersteun je jongeren of volwassenen met een beperking in hun ontwikkeling. Je hebt doorzettingsvermogen, empathisch vermogen en geduld.

De tijdsinvestering die je doet, is afhankelijk van jouw eigen mogelijkheden en wensen. Continuïteit is echter wel belangrijk, een cliënt rekent immers op jouw komst. Daarom is het belangrijk om goede afspraken te maken, waaraan jullie je beiden dienen te houden. 

Wat bieden we jou? Pluryn vindt het belangrijk dat vrijwilligers zich thuis voelen bij ons: als vrijwilliger maak je deel uit van Pluryn. Daarom krijg je een overeenkomst met heldere afspraken, ben je goed verzekerd en krijg je begeleiding van een professionele collega. 

Jouw inzet is een enorm waardevolle aanvulling op de ondersteuning die Pluryn biedt aan mensen met complexe zorgvragen. Als vrijwilliger breng je net dat beetje extra. Je zorgt ervoor dat cliënten écht kunnen meedoen in de maatschappij. Het geeft ook jou voldoening.

Beschrijving locatie en doelgroep Het Hietveld ondersteunt (jong)volwassenen met een licht tot matig verstandelijke handicap en een intensieve zorgvraag. Het gaat om jongvolwassen cliënten met complexe gedrags- en bijkomende psychiatrische problemen. Daarnaast is er een kleine groep ouder wordende cliënten met een verstandelijke handicap en bijkomende problematiek. Het Hietveld biedt dienstverlening in Beekbergen, Loenen, Klarenbeek, Apeldoorn en Hoenderloo. Mensen die bij Het Hietveld komen wonen, krijgen de zorg en begeleiding die zij op dat moment nodig hebben. Per leefgroep is het aantal uren en de aard van de begeleiding verschillend. De ontwikkeling van de cliënt wordt op de voet gevolgd. Doorgroeien naar een andere leefgroep behoort tot de mogelijkheden.

Wil je meer weten? Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Dick de Graaf (06-20497538) of Maaike van den Berg via 06-10116347. Of mail: [email protected] of [email protected]

Kijk voor al onze vrijwilligersvacature op onze website: http://www.pluryn.nl/vacatures/vacature/vacatures/vrijwilligers

 

De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten. Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen

Over Stichting Pluryn

Pluryn begeleidt in Gelderland zowel mensen met een verstandelijke als mensen met een lichamelijke beperking in wonen, werken en vrije tijd.