Skip Sidebar

Over ons

Pluryn begeleidt in Gelderland zowel mensen met een verstandelijke als mensen met een lichamelijke beperking in wonen, werken en vrije tijd.

WelzijnMensen met een beperking
Deel

Activiteitenmaatje voor 53-jarige man

Structureel werk · 4–8 uur/week
Beekbergen, Gelderland, Nederland
VervoerBegeleidingSociaal contactMaatje & buddyBuiten
WelzijnMensen met een beperking
1 plaats over.
Activiteit Delen
Stichting Pluryn
#46510
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Pluryn-locatie-het-Hietveld1/activiteiten/Activiteitenmaatje-voor-53-jarige-man/46510 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Je vindt het fijn om een keer per maand een activiteit te doen, in de vorm van een uitje. Daarbij zul je merken dat je daarmee de cliënt enorm veel plezier doet

Uitgebreide omschrijving

Wie is onze cliënt?

Cliënt is 53 jaar en luistert naar en maakt (graag zelf) muziek (met zijn draaitafel). Houdt van gezelligheid en is gevoelig voor situaties, waarin gespannenheid heerst. Cliënt is een zachtmoedige man, die serieus genomen wilt worden en ziet en voelt wat er rondom hem en in de wereld gebeurt. Met een oprechte vorm van humor is hij hier in ook goed te sturen.

Zijn hobby’s zijn muziek, kermis, dieren, naar de bioscoop gaan en uit eten.

Hij is woonzaam in een groep voor alleen mannen en hier is bewust voor gekozen. Het is een zeer uiteenlopende groep qua beperkingen, gedrag, zorgvraag en benadering.


Wat mag je doen?

Met de cliënt op stap gaan; hem vervoeren en begeleiden. Samen gezelligheid creëren, luisterend oor zijn, relativeren, samen ondernemen, samen plezier hebben. Ook de rem kunnen zijn wanneer hij te graag wilt, op een humorvolle wijze. Als vrijwilliger kun je in schatten wanneer een activiteit ‘genoeg’ is.


Cliënt is gevoelig voor structuur. Binnen activiteiten kunnen wel flexibel zijn. Belangrijk is, dat je cliënt een week voordat de activiteit plaatsvindt op de hoogte stelt van de komende bezigheden. Voorafgaande aan de activiteit neem je met de cliënt het programma door van die dag.


Wat breng je mee?

Je bent in het bezit van een rijbewijs en auto, zodat jullie ook daadwerkelijk op pad kunnen of in ieder geval flexibiliteit ervaren in het kiezen van uitstapjes. Verwacht wordt dat je de intentie hebt om voor langere tijd je in te zetten voor cliënt, zodat hij vertrouwen kan opbouwen. Het zou gaan om 1 tot 2x per maand van een totaal van 8 uur. Je bent dus iemand met geduld en inlevingsvermogen en je bent niet bang om cliënt aan te spreken op zijn gedrag en daarmee hem duidelijkheid en structuur kan bieden. Daarnaast is tijd en energie belangrijk. We vinden het fijn als je in ieder geval eenmaal in de maand samen met hem op pad kunt.


Wat bieden wij jou?

Pluryn vindt het belangrijk dat vrijwilligers zich naast de medewerkers thuis voelen bij ons. Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst, zodat je bijvoorbeeld je reiskosten uitbetaald krijgt en goed verzekerd bent. Daarnaast zorgen we voor begeleiding van een professionele collega en kan je terugvallen op het team vrijwilligerswerk van Pluryn.


Graag vacaturenummer 15 hierbij vermelden.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

1 plaats over.
Activiteit Delen

Over Stichting Pluryn

Pluryn begeleidt in Gelderland zowel mensen met een verstandelijke als mensen met een lichamelijke beperking in wonen, werken en vrije tijd.