Skip Sidebar

Over ons

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor alle ouderen in Nederland. We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om op een actieve manier ouder te worden. Daarom bieden we allerlei ...

OuderenWelzijn
Deel

Vrijwilliger groepsles Welkom Online

1–2 uur/week
Apeldoorn, Gelderland, Nederland
OuderenWelzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen10 plaatsen over.
Deel activiteit
#45362
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Nationaal-Ouderenfonds4/activiteiten/Vrijwilliger-groepsles-Welkom-Online/45362 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wil je als vrijwilliger een groep ouderen begeleiden en digitaal wegwijs maken aan de hand van het lesprogramma Welkom Online?

Uitgebreide omschrijving

Als begeleider bij de groepsles Welkom Online begeleid je een groep senioren gedurende 5 á 6 bijeenkomsten door het lesprogramma van Welkom Online.


Wat is de Welkom Online?

Omgaan met digitalisering is net zo belangrijk als lezen en schrijven. Door ouderen digitaal vaardiger te maken kunnen ze optimaal (blijven) deelnemen aan de maatschappij en daarmee onderdeel blijven van een sociaal netwerk.

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor ouderen in Nederland. Wij geloven in de kunst van het samen ouder worden en de kunst van het ouder zijn. Wij richten ons hierbij op de volgende drie pijlers: stimuleren van actief ouderen worden, inspireren tot een leeftijdsvriendelijke omgeving en bestrijden van eenzaamheid. Door het inzetten van Welkom Online zorgen we ervoor dat de doelgroep die niet (altijd) mee kan met digitale ontwikkelingen toch de mogelijkheid krijgt om deel te nemen.


Werkwijze

Het online lesprogramma is opgebouwd uit vijf verschillende modules, die elk bestaan uit meerdere lessen. De start is een introductiebijeenkomst en tijdens deze bijeenkomst wordt het lesprogramma toegelicht, is er ruimte voor een eerste kennismaking en wordt het kennisniveau van de groep gepeild. Bij voldoende aansluiting bij de groep volgen er daarna vijf bijeenkomsten waarbij in elke bijeenkomst een module van het lesprogramma klassikaal wordt doorlopen. De online omgeving wordt doorlopen op een scherm, zodat het voor alle deelnemers goed zichtbaar is. De tijdsduur die staat voor een les is 1-1,5 uur en het is de bedoeling dat de deelnemers thuis verder oefenen.


De opzet ziet er dan als volgt uit:

1. Introductiebijeenkomst – informatie en kennismaking

2. Module ‘Actieve Leven’

3. Module ‘Dagelijks Leven’

4. Module ‘Gezonde Leven’

5. Module ‘Sociale leven’

6. Module ‘Mobiele leven’


Voorwaarden vrijwillige inzet

- 18 jaar of ouder

- enthousiast, geduldig en heeft inlevingsvermogen

- kan goed luisteren

- bereid om vijf á zes bijeenkomsten te begeleiden op een locatie bij jou in de buurt

- ervaring met de computer en internet

- in bezit van een laptop om de presentaties te projecteren op groot scherm

- affiniteit met de doelgroep ouderen

- kan zich inleven in een andere situatie en kan geduldig stap voor stap begeleiding bieden.


Dus jij wil graag ouderen begeleiden via het online lesprogramma Welkom Online? Fijn! Meld je aan via https://mijn.ouderenfonds.nl/ en vermeld in de motivatie Groepsles Welkom Online.

Wil je meer weten over de groepslessen?


Mail dan naar Juliette Lugt - [email protected] 

Wat vrijwilligers nodig hebben

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Over Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor alle ouderen in Nederland. We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om op een actieve manier ouder te worden. Daarom bieden we allerlei activiteiten aan waar mensen elkaar ontmoeten. Want ouder worden doen we samen!


Deze vrijwilligersvacature is verlopen10 plaatsen over.
Deel activiteit

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)