Skip Sidebar

Over ons

Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland adviseert en ondersteunt bij het zoeken van een mentor voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen en geen familie of anderen hebben om op terug ...

Zorg & Welzijn
Deel

Mentoren gezocht

1–2 uur/week
Apeldoorn, Gelderland, Nederland
Buiten
20 plaatsen over.
Deel activiteit
#42830
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Mentorschap-Overijssel-Gelderland5/activiteiten/Mentoren-gezocht/42830 om je aan te melden

Samenvatting

Een mentor is iemand die regelmatig langs gaat bij zijn cliënt en hem leert kennen. Maar ook iemand die beslissingen kan nemen op het gebied van zorg en welbevinden (behandeling, verpleging, verzorging en begeleiding, dus niet over geldzaken).

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

Mentorschap Overijssel Gelderland werft, selecteert, leidt op en begeleidt vrijwilligers die mentor willen worden van iemand die niet (meer) in staat is zijn eigen zorgbelangen te behartigen. De kantonrechter stelt dan een mentorschap in, dat wordt uitgevoerd door de vrijwilliger onder verantwoordelijkheid van stichting Mentorschap Overijssel Gelderland 

 

Werkzaamheden

Een mentor is iemand die regelmatig langs gaat bij zijn cliënt, hem leert kennen en weet wat hij leuk vindt. Maar ook iemand die beslissingen kan nemen op het gebied van zorg en welbevinden (behandeling, verpleging, verzorging en begeleiding, dus niet over geldzaken), die cliënt zelf niet kan nemen omdat hij ze niet begrijpt en de gevolgen van zijn beslissingen niet kan overzien. 

 

Wij vragen

Een mentor is een vrijwilliger die...

-goed kan communiceren

-initiatiefrijk is

-vaardig is in besluiten en handelen

-goed kan samenwerken

-onafhankelijk en integer is

-grenzen kan stellen

-het eigen gedrag kritisch kan bekijken

-heeft een zorg gerelateerde MBO 4 opleiding

 

Wij bieden

Onze vrijwilligers krijgen een basistraining zodat ze goed uitgerust hun taak kunnen doen. Daarnaast zijn er regelmatig bijeenkomsten met andere mentoren waar ingegaan wordt op vragen die er leven bij mentoren, waar verdieping in de materie wordt aangereikt. Ook is er altijd ondersteuning van één van de coördinatoren van de stichting. Het mentorschap is een taak die in de wet is vastgelegd. Er is sprake van een onkostenvergoeding.

 

Tijdsbesteding

De tijd die het van de mentor vraagt is afhankelijk van de cliënt en zijn situatie. Maar gemiddeld vraagt het 2 á 3 uur per twee weken. De ene keer is een bezoekje voldoende en de volgende keer gaat u mee naar het ziekenhuis voor een behandeling en kost het een middag.

Hoe kom ik er?

Over Mentorschap Overijssel Gelderland

Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland adviseert en ondersteunt bij het zoeken van een mentor voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen en geen familie of anderen hebben om op terug te vallen.
20 plaatsen over.
Deel activiteit

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)