Skip Sidebar

Over ons

Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland adviseert en ondersteunt bij het zoeken van een mentor voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen en geen familie of anderen hebben om op terug ...

WelzijnOuderenMensen met een beperking
Deel

Betrokken vertegenwoordiger voor 50-jarige cliënte in Apeldoorn gezocht

Structureel werk · Flexibele uren
Apeldoorn, Gelderland, Nederland
WelzijnOuderenMensen met een beperking
Activiteit Delen
Mentorschap Overijssel Gelderland
#53889
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Mentorschap-Overijssel-Gelderland5/activiteiten/Betrokken-vertegenwoordiger-voor-50-jarige-cliente-in-Apeldoorn-gezocht/53889 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Als mentor ben je wettelijk vertegenwoordiger van iemand die niet voor zijn / haar eigen zorgbelang kan opkomen en geen familie heeft om daarbij te helpen.

Uitgebreide omschrijving

Wie zoeken wij?

Voor een 50-jarige cliënt zoeken we een wettelijk vertegenwoordiger (mentor). Deze vrouw heeft een achtergrond binnen de GGZ / verslavingszorg. Ze woont binnen een ‘beschermd wonen-locatie’ en haar situatie is op dit moment stabiel. Ze maakt makkelijk contact en houdt van fietsen. Om haar te helpen bij het nemen van beslissingen op het gebied van zorg en welzijn, zoeken we een mentor die met haar mee wil denken, maar ook duidelijkheid geeft en grenzen stelt. Voor meer informatie of bij interesse graag contact opnemen via [email protected] o.v.v. ‘vacature 5’


Om mentor te worden, zal een coördinator van Stichting Mentorschap contact opnemen en een kennismakingsgesprek plannen. Na aanmelding dient een eendaagse cursusdag te worden bijgewoond. Het overleggen van een VOG maakt deel uit van de opleidingsprocedure.


Taakomschrijving:

Een mentor is vertrouwenspersoon, begeleider en vertegenwoordiger bij beslissingen over wonen, welzijn, verzorging en verpleging. Hij/zij gaat periodiek op bezoek bij een cliënt (thuis of in een instelling) en biedt ondersteuning waar dat wenselijk en nodig is. De cliënt houdt daarbij zo veel mogelijk zelf de regie in handen. Een mentor is een wettelijke vertegenwoordiger van de cliënt en heeft bijv. namens de cliënt inzage in een behandelplan of zorgdossier.

Functie-eisen:

Een mentor is een vrijwilliger die...

-goed kan communiceren

-initiatiefrijk is

-vaardig is in besluiten en handelen

-goed kan samenwerken

-onafhankelijk en integer is

-grenzen kan stellen

-het eigen gedrag kritisch kan bekijken

-bij voorkeur een zorg gerelateerde opleiding heeft (minimaal MBO 4)

Een verklaring omtrent gedrag maakt onderdeel uit van de procedure.

Wat heeft u de vrijwilliger te bieden?:

Als mentor krijgt u ondersteuning en begeleiding van Mentorschap Overijssel Gelderland. Behalve een introductietraining zijn er regelmatig themabijeenkomsten.

Wat maakt het werk de moeite waard?:

Voldoening, die ieder ervaart als je van essentieel belang kunt zijn voor een medemens. Verrijking: het mentorschap is een zeer zinvolle activiteit, met nieuwe contacten en ervaringen.

Werktijd:

Af te spreken met de cliënt. Omvang 8-10 uur per maand.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding🤝 Extra begeleiding

Hoe kom ik er?

Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Apeldoorn > Apeldoorn Activiteiten > Mentorschap Overijssel Gelderland > Betrokken vertegenwoordiger voor 50-jarige cliënte in Apeldoorn gezocht

Over Mentorschap Overijssel Gelderland

Stichting Mentorschap Overijssel Gelderland adviseert en ondersteunt bij het zoeken van een mentor voor mensen die niet goed voor zichzelf kunnen opkomen en geen familie of anderen hebben om op terug te vallen.