Skip Sidebar

Over ons

Landgoed gerangschikt onder NatuurSchoonWet NSW

Natuur & Milieu
Deel

Enthousiaste vrijwilligers voor landgoed

Flexibel
Elburgerweg 54, 7345 EE Wenum Wiesel, Netherlands
Buiten
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Deel activiteit
#42304
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Landgoed-Berkenhoeve-Wenum-Wiesel/activiteiten/Enthousiaste-vrijwilligers-voor-landgoed/42304 om je aan te melden

Samenvatting

Gevraagd: Enthousiaste vrijwilligers voor werkzaamheden op een mooi Landgoed van 40 ha in Wenum Wiesel in een prachtige en besloten omgeving.

Uitgebreide omschrijving

Landgoed Berkenhoeve is een complex van bossen, landbouwgronden, verbindende heggen, hagen en singels dat het bosmassief van het Kroondomein en het Gelders Landschap verbindt met agrarisch meer open gebieden.


Het Landgoed is deels opengesteld voor wandelaars.

Door de vele verschillende activiteiten op het landgoed zoeken wij voor uiteenlopende werkzaamheden; soms seizoensgebonden; soms gedurende het hele jaar fijne groep gemotiveerde vrijwilligers om te helpen het landgoed met zijn prachtige flora en fauna in stand te houden en door te geven aan de volgende generatie.


Wat bieden wij de vrijwilligers:

Je werkt in een team met meerdere vrijwilligers. Samenwerking is op een prettige, open en respectvolle sfeer, waarbij een ieder maximaal plezier beleeft in de activiteit.

Jaarlijks organiseren wij met ons hele team gezellige bijeenkomst met hapje en drankje in de zomer alsook rondom de Kerstperiode.


Wij zijn ongelofelijk blij met de inzet van deze mensen die net als wij een groot hart voor het Landgoed en Buitenleven hebben.

Tijdsbesteding is in overleg!


Wij zijn op zoek naar verschillende vrijwilligers voor:


Moes & plantentuin:

Zowel voor lichte tuinwerkzaamheden alsook voor het stevige tuinwerk zoeken wij versterking. Onderhoud van moes- planten- en bessentuin, boomgaard en erf.


Bos/park onderhoud:

Het onderhouden van natuur, landschap en cultuurhistorie is één van de functies van het bos op het Landgoed. Daarom moet er ruimte gemaakt worden voor gezonde, jonge bomen door dunning maar ook door nieuwe aanplant. Dit komt de variatie van het bos ten goede.


Voor aanvang van de werkzaamheden is het bos zorgvuldig geïnventariseerd op de aanwezige nesten, mierenhopen en bomen met nestholtes.


Verzorging van paarden en stallen

Vrijwilligers die mee willen helpen met allround stalwerkzaamheden.

De taken die bij het werk horen zijn: paarden eten geven, stal/paddock uitmesten, paarden in- en uit de stapmolen halen. Schoonhouden van het terrein. Eventueel meegaan met -authentiek- aangespannen rijden en eventueel het groomen te leren.


 

Hoe kom ik er?

Over Landgoed Berkenhoeve Wenum Wiesel

Landgoed gerangschikt onder NatuurSchoonWet NSW
Deze vrijwilligersvacature is verlopen
Deel activiteit

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)