Skip Sidebar

IrisZorg

Non-profit

Over ons

IrisZorg is er voor jong en oud en voor alle lagen van de bevolking. We zijn er voor mensen die problemen hebben op het gebied van financiën, relaties, werk of (psychische) gezondheid. Meestal in ...

WelzijnZorg
Deel

Gezellige, groene vingers gezocht voor Het Hoogeland

Structureel werk · 3–32 uur/week
Van Limburg Stirumweg 19, 7361 CE Beekbergen, Nederland
Sociaal contactTuinierenBuiten
Natuur & MilieuWelzijn
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
IrisZorg
#52047
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/IrisZorg-regio-Apeldoorn/activiteiten/Gezellige-groene-vingers-gezocht-voor-Het-Hoogeland/52047 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Heb jij groene vingers én ben je behulpzaam? Wil jij bewoners van Het Hoogeland helpen bij hun werk in de kwekerij? Vind je humor en een praatje óók belangrijk?

Uitgebreide omschrijving

Wat ga je doen?

Heb jij affiniteit met tuinieren, kweken en/of terreinonderhoud? Heb jij groene vingers of wil die juist ontwikkelen? Ben je daarnaast ook sociaal, behulpzaam en in voor een praatje en een grapje?


Voor IrisZorg, locatie Het Hoogeland in Beekbergen, zoeken wij een vriendelijke aanpakker die het fijn vindt om samen met onze cliënten de handen uit de mouwen te steken. De afdeling Werk, Leren & Activiteiten (WL&A) biedt arbeidsmatige dagbesteding aan onze bewoners op ons mooie terrein, waar we gewassen en dieren verzorgen en de cliënten helpen zorg te dragen voor hun omgeving. Samen met onze hovenier Marcus ondersteun je de bewoners bij hun werkzaamheden in de kwekerij. Je komt te werken bij een groep bewoners die al wat ouder is, maar nog altijd geen zin heeft om achter de geraniums te gaan zitten en met jouw hulp kunnen ze nog heel veel! Naast het werk is vooral de gezelligheid belangrijk en is er ruimte voor een praatje en een grapje.


Wat krijg je ervoor terug?

Natuurlijk krijg je ook veel terug voor je enthousiaste inzet. Je ontmoet interessante mensen met elk hun eigen bijzondere verhaal. Jij bent van grote betekenis voor hun herstel. Zo ervaar je hoe leuk en zinvol het is om je in te zetten voor onze cliënten. Maar daarnaast zorgen wij er ook voor dat jij je vrijwilligerswerk goed kunt uitvoeren. Wij bieden begeleiding, een training, een verzekering, duidelijke afspraken vastgelegd in een vrijwilligersovereenkomst en een vrijwilligersvergoeding.


Wie ben jij?

Je staat open in het leven. Zonder oordeel kun jij je inleven in anderen. Je bent betrouwbaar en bent in staat om een leuk contact aan te gaan met onze cliënten. Je hebt oor voor hun bijzondere verhaal en er is altijd ruimte voor een grapje. Zo nodig kun je ook duidelijk zijn en je grenzen aangeven. Je weet op een natuurlijke manier iemand te activeren en te enthousiasmeren.

Je bent minimaal één dagdeel per week beschikbaar. 


Wie zijn wij?

IrisZorg is er voor jong en oud en voor alle lagen van de bevolking. We zijn er voor mensen die problemen hebben op het gebied van financiën, relaties, werk of (psychische) gezondheid. Meestal in combinatie met een verslaving en/of (dreigende) dakloosheid. Vanuit integrale verslavingsbehandeling en maatschappelijke begeleiding ondersteunen wij cliënten naar herstel. Daar kunnen we jouw hulp als vrijwilliger goed bij gebruiken.


Als vrijwilliger bij IrisZorg kun je écht een verschil maken in het leven van onze cliënten. Vaak leven zij in een kleine wereld met weinig familie of vrienden. Eenzaamheid ligt op de loer. Als vrijwilliger kun je dit doorbreken en mensen weer laten meedoen.


Het Hoogeland in Beekbergen

Iriszorg Het Hoogeland is een beschermd wonen voorziening waar bewoners en ook een aantal cliënten van elders een arbeidsmatige dagbesteding hebben.

Het is een bijzondere plek waar mensen met verschillende achtergronden wonen, vanuit maatschappelijke opvang en vaak met een (actieve)verslaving.

We bieden mensen een plek om te mogen zijn en ondersteunen ze waar mogelijk om hun gebruik in de hand te houden en een goed leven te leiden. We bieden hen daarbij graag een zinvolle dagbesteding.

 

IrisZorg werkt vanuit de herstel methodiek. Herstellen is een persoonlijk en uniek proces, het leren leven met een (verleden) van verslaving en maatschappelijk kwetsbaarheid.


Enthousiast geworden?

Meedoen! Dat willen onze cliënten ook heel graag. Jij kunt daarbij helpen. Mede dankzij jou krijgen mensen weer grip op hun leven. Meld je nu aan als vrijwilliger en ontmoet onze cliënten!

Ben je enthousiast geworden of wil je meer weten over deze functie? Neem contact op met:

Marieke Dijkstra, coördinator vrijwilligers, 088 - 606 2104, [email protected]

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

Wat wij vrijwilligers aanbieden

💸 Vrijwilligersvergoeding

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Beekbergen > Beekbergen Activiteiten > IrisZorg > Gezellige, groene vingers gezocht voor Het Hoogeland

Over IrisZorg

IrisZorg is er voor jong en oud en voor alle lagen van de bevolking. We zijn er voor mensen die problemen hebben op het gebied van financiën, relaties, werk of (psychische) gezondheid. Meestal in combinatie met een verslaving en/of (dreigende) dakloosheid. Vanuit integrale verslavingsbehandeling en maatschappelijke begeleiding ondersteunen wij cliënten naar herstel. Daar kunnen we jouw hulp als vrijwilliger goed bij gebruiken.

Als vrijwilliger bij IrisZorg maak je betekenisvol contact met mensen met een kwetsbare en bijzondere achtergrond. Wij zien de mensen achter de verslaving, de dakloosheid en andere problematiek. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Wil jij mensen ondersteunen om meer grip op hun leven te krijgen? Ben jij voor hen de brug naar buiten toe, zodat ze weer mee kunnen doen in de maatschappij?
Word dan vrijwilliger bij IrisZorg.