Skip Sidebar

Over ons

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.

Zorg & WelzijnKinderen & Jongeren
Deel

Enthousiaste moeders en vaders

Flexibel
Apeldoorn, Gelderland, Nederland
Gastheer/vrouw
Kinderen & Jongeren
5 plaatsen over.
Deel activiteit
#42689
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Humanitas-afdeling-Apeldoorn1/activiteiten/Enthousiaste-moeders-en-vaders/42689 om je aan te melden

Samenvatting

Spanningen, geldgebrek, opvoedingsproblemen. In elk gezin komen wel eens moeilijke tijden voor. Een steuntje in de rug doet dan wonderen. Heb je niemand om op terug te vallen? Dan kun je terecht bij een vrijwilliger van Humanitas Home-Start+, voor gezinnen met kinderen van 7 jaar en ouder.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

Humanitas Home-Start+ Apeldoorn worden aangeboden vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin in Apeldoorn. Voor meer informatie bel Diana van de Pol

06-30390082 of mail naar [email protected]

Kijk voor algemene informatie bij www.humanitas.nl/apeldoorn


Werkzaamheden

Spanningen, geldgebrek, opvoedingsproblemen. In elk gezin komen wel eens moeilijke tijden voor. Maar soms lopen de problemen zo hoog op, dat je het even niet meer aankunt. Een steuntje in de rug doet dan wonderen. Heb je niemand om op terug te vallen? Dan kun je terecht bij een vrijwilliger van Humanitas HomeStart +, voor gezinnen met kinderen van 7 jaar en ouder.

Elk gezin is anders. Elke vraag ook. Daarom krijg je de ondersteuning die bij jou en je gezin past. Een vrijwilliger komt elke week langs en helpt graag een handje mee bij de opvoeding, biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op nuttige voorzieningen en regelingen. Een vrijwilliger lost niet alle problemen op, maar helpt je wel op weg en geeft jou weer zelfvertrouwen. De ondersteuning duurt meestal enkele maanden tot één of twee jaar.

Wij vragen

•            Een positieve levenshouding

•            Een dagdeel per week tijd en inzet

•            Betrokkenheid / ervaring met (het opvoeden van) kinderen

•            Bereidheid een voorbereidende cursus te volgen

•            Bereidheid om deel te nemen aan intervisiebijeenkomsten en

              individuele gesprekken

Wij bieden

•            Professionele ondersteuning door beroepskrachten

•            Deskundigheidsbevordering d.m.v. bijeenkomsten

•            Regelmatige contacten met andere vrijwilligers

•            Vergoeding van gemaakte reiskosten

Tijdsbesteding


twee á drie uur per week bij het gezin en om de 6 weken ervaringen delen met anderen in een bijeenkomst van ongeveer 2 uur in overleg.

Hoe kom ik er?

Over Humanitas, afdeling Apeldoorn

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.
5 plaatsen over.
Deel activiteit

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)