Skip Sidebar

Over ons

[Buddies] Bijzondere vrienden
Voor veel jongeren is vriendschap niet vanzelfsprekend. Jongeren met een beperking vinden het moeilijk om een sociaal leven op te bouwen. Voor jongeren met een ...

Mensen met een beperkingKinderen & JongerenWelzijn
Deel

Gezocht: Buddy's om dromen waar te maken

Structureel werk
Singelpark 1, 3984 NC Odijk, Netherlands
Maatje & buddy
Mensen met een beperking
6 plaatsen over.
Activiteit Delen
HandicapNL Buddies
#42639
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/HandicapNL-Buddies/activiteiten/Gezocht-Buddys-om-dromen-waar-te-maken/42639 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Tijdens The Dream Challenge maak je samen met jouw buddy jullie droom waar (bijv. buurtmoestuin creëren/ voetbaltoernooi voor de buurt organiseren). Ga als duo in je vrije tijd een leuke uitdaging aan. Je kiest zelf wát, hoe en wanneer. Belangrijk is wel dat andere mensen er ook blij van worden.

Uitgebreide omschrijving


Wie zijn wij?
The Dream Challenge is een project in het kader van de Maatschappelijke Diensttijd. Hiermee kan je je als jongere inzetten voor een ander en zo je talenten ontdekken en ontwikkelen. The Dream Challenge is een samenwerking tussen ’s Heerenloo, De Academie voor Zelfstandigheid en [Buddies] van HandicapNL. 

Werkzaamheden
Je sluit een vriendschap en vormt een buddykoppel. Dit koppel bestaat uit een jongere zonder beperking (peer-buddy) en een jongere met een licht verstandelijke beperking (buddy). Je maakt samen jullie droom waar, leert nieuwe mensen kennen, leert samenwerken en krijgt na afloop een certificaat. Wij ondersteunen jullie natuurlijk bij je project met een dreamcoach. 

Wij vragen
Ben je tussen de 17 en 27 jaar? Heb je humor? Ben je flexibel? Voel je je betrokken bij maatschappelijke kwesties? Ben je sociaal, communicatief sterk en een open persoonlijkheid? Heb je goed organisatorisch overzicht en veel verantwoordelijkheidsgevoel? Kan je evt. in de weekenden of avonden afspreken? Ben je minimaal een jaar beschikbaar? 

En… vind je het leuk om vriendschap te sluiten en samen met een buddy deze uitdaging aan te gaan? Meld je direct aan! 

Hoe kom ik er?

6 plaatsen over.
Activiteit Delen
Vrijwilligerswerk in Odijk > Odijk Activiteiten > HandicapNL Buddies > Gezocht: Buddy's om dromen waar te maken

Over HandicapNL Buddies

[Buddies] Bijzondere vrienden
Voor veel jongeren is vriendschap niet vanzelfsprekend. Jongeren met een beperking vinden het moeilijk om een sociaal leven op te bouwen. Voor jongeren met een lichamelijke beperking is het logistiek vaak lastig om zelf op pad te gaan en zich onder andere jongeren te mengen en jongeren met een licht verstandelijke beperking ervaren vaak pestgedrag, onbegrip en sociale uitsluiting. En dat terwijl vriendschap één van de meest waardevolle dingen in het leven is. Gezellig winkelen, een avondje naar de bioscoop of samen sporten. Veel van deze jongeren met een beperking geeft aan zich eenzaam te voelen.

Duurzame vriendschappen
Om eenzaamheid tegen te gaan is [Buddies] in het leven geroepen. [Buddies] streeft naar een wereld waarin iedereen gelijk is, waar niemand wordt buitengesloten en waar het heel normaal is om vrienden te zijn met iemand die net even anders is. We scheppen duurzame, gelijkwaardige vriendschappen tussen jongeren mét en zónder een beperking. Die matchen we zorgvuldig, door goed te kijken naar hun interesses en persoonlijkheden.