Skip Sidebar

Over ons

In en rondom de gemeente Apeldoorn kun je heerlijk fietsen. Voor inwoners die minder mobiel zijn is die mooie omgeving helaas maar beperkt toegankelijk. Terwijl het juist dan extra fijn is om lekker ...

OuderenBuurt & omgevingMensen met een beperking
Deel

Fietsmaatjes (diverse vacatures)

1–4 uur/week
Apeldoorn, Gelderland, Nederland
OuderenBuurt & omgevingMensen met een beperking
Deel activiteit
#44902
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Fietsmaatjes-Apeldoorn/activiteiten/Fietsmaatjes-diverse-vacatures/44902 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Gezocht Mede initiatiefnemers Fietsmaatjes Apeldoorn: samen maken we (duo)fietsen op de Veluwe mogelijk voor iedereen die het niet (meer) zelfstandig kan

Uitgebreide omschrijving

In en rondom de gemeente Apeldoorn kun je heerlijk fietsen. Voor inwoners die minder mobiel zijn is die mooie omgeving helaas maar beperkt toegankelijk. Terwijl het juist dan extra fijn is om lekker naar buiten te gaan, in beweging te blijven en onder de mensen te zijn.


“Fietsmaatjes” is een (landelijk) initiatief dat iedereen die niet (meer) zelfstandig kan fietsen in staat stelt om samen met een fietsmaatje (fietsvrijwilliger) op een (elektrisch ondersteunde) duofiets op pad te gaan. Nu zijn duofietsen vaak alleen beschikbaar voor bewoners van instellingen, Fietsmaatjes maakt ze ook toegankelijk voor mensen die nog thuis wonen.

 

De wind door de haren. Je favoriete route van vroeger fietsen. Door de trapondersteuning kan dit naar eigen vermogen. Onderweg gezellig contact met je fietsmaatje die naast je zit. Wij vinden dat Fietsmaatjes in de regio Apeldoorn niet mag ontbreken. We zijn nu met 6 initiatiefnemers en zoeken nog versterking!

 

Wie zoeken we?

Om Fietsmaatjes gemeente Apeldoorn op te starten en straks ook draaiende te houden hebben we een team van minimaal zes mensen nodig. Een bestuur met daarin in elk geval een voorzitter, secretaris en penningmeester. Daarnaast een aantal coördinatoren, zij vormen de spil binnen de organisatie: zij maken kennis met nieuwe gasten en fietsvrijwilligers, koppelen hen aan elkaar en organiseren bijvoorbeeld vrijwilligersbijeenkomsten. Verder zoeken we mensen met enig technisch inzicht voor het fietsbeheer en de inkoop van duofietsen. Om straks onze gasten en fietsvrijwilligers te werven is PR en communicatie belangrijk. Ook kunnen we goed iemand gebruiken die handig is met ICT, voor het beheer van de website en het reserveringssysteem Samen fietsen. En natuurlijk zijn ook mensen die in het opstartproces hand- en spandiensten willen verrichten welkom.


Wat hebben we te bieden?

Een enthousiast team. Samen iets nieuws op zetten, daar krijg je energie van! Bovendien gaan we niet zelf het wiel uitvinden, maar worden we met het starterspakket van Fietsmaatjes.nl op weg geholpen. Als team volgen we op 15 november en 20 december twee digitale trainingsmodules ('s avonds). In februari volgt nog een trainingsdag die life is. We maken gebruik van bestaande kennis en materialen. Zo groeien we in onze rol en zorgen er samen voor dat Fietmaatjes Apeldoorn voortvarend van start kan!


Meer weten?

Indien je meer informatie wilt of je aan wilt melden als vrijwilliger stuur je een e-mail naar: [email protected].

Meer informatie: www.fietsmaatjes.nlHoe kom ik er?

Over Fietsmaatjes Apeldoorn

In en rondom de gemeente Apeldoorn kun je heerlijk fietsen. Voor inwoners die minder mobiel zijn is die mooie omgeving helaas maar beperkt toegankelijk. Terwijl het juist dan extra fijn is om lekker naar buiten te gaan, in beweging te blijven en onder de mensen te zijn.“Fietsmaatjes” is een (landelijk) initiatief dat iedereen die niet (meer) zelfstandig kan fietsen in staat stelt om samen met een fietsmaatje (fietsvrijwilliger) op een (elektrisch ondersteunde) duofiets op pad te gaan. Nu zijn duofietsen vaak alleen beschikbaar voor bewoners van instellingen, Fietsmaatjes maakt ze ook toegankelijk voor mensen die nog thuis wonen.De wind door de haren. Je favoriete route van vroeger fietsen. Door de trapondersteuning kan dit naar eigen vermogen. Onderweg gezellig contact met je fietsmaatje die naast je zit. Wij vinden dat Fietsmaatjes in de regio Apeldoorn niet mag ontbreken. We zijn drie initiatiefnemers en zoeken versterking!
Deel activiteit

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)