Skip Sidebar

Over ons

Fietsen. We doen het allemaal. De één het liefst elke dag kilometers vreten. De ander zo min mogelijk. Even een boodschapje, bezoekje, naar het werk. Van jong tot oud. Op de stalen ros tegen de wind ...

WelzijnSport & RecreatieOuderen
Deel

Zit je zelf graag op de fiets én maak je graag een praatje over veilig fietsen?

0–4 uur/week
Apeldoorn, Gelderland, Nederland
Advies & MentoringSociaal contactEvenement & festivalBuiten
OuderenSport & RecreatieBuurt & omgeving
3 plaatsen over.
Deel activiteit
#43015
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Doortrappen-Apeldoorn/activiteiten/Zit-je-zelf-graag-op-de-fiets-en-maak-je-graag-een-praatje-over-veilig-fietsen/43015 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Geef je op als vrijwilliger voor Doortrappen Apeldoorn en motiveer in 2022 anderen bij het zo lang mogelijk veilig fietsen.

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

Doortrappen Apeldoorn zet zich in voor het zo lang mogelijk veilig blijven fietsen door ouderen. Want fietsen helpt langer gezond, sociaal en zelfredzaam te zijn. Gelukkig fietsen veel ouderen graag, en willen ze blijven fietsen, maar ze zijn ook kwetsbaar in het verkeer. Wij motiveren ouderen om zelf maatregelen te nemen om veilig te blijven fietsen.


Werkzaamheden

In Apeldoorn zijn we in 2021 gestart vanuit een werkgroep. Wat we doen is op een laagdrempelige manier in gesprek te gaan over veilig fietsen op plekken waar ouderen komen, dus op de markt, bij de Seniorenbeurs, in ontmoetingscentra, langs fietsroutes en meer. We zijn op zoek naar inwoners die het leuk vinden om een aantal keer per jaar leuk vinden om in gesprek gaan met ouderen op deze plekken.


Wij vragen

Wij vragen jouw inzet en een motiverende houding om met ouderen in gesprek te gaan over veilig fietsen.


Wij bieden

Een actieve, betrokken werkgroep hebben we al. Met veel ideeën! Een leuke groep om in samen te werken met kennis vanuit het Seniorenplatform, Fietsersbond, Accres Sportstimulering en Stimenz. En niet te vergeten de kennis vanuit het landelijke netwerk van Doortrappen.


Tijdsbesteding

De momenten waarop de activiteiten plaatsvinden schatten we in op zo'n 4 tot 8 dagdelen per jaar. Verder hoef je je niet druk te maken dat daar nog veel overlegmomenten bij komen. Dat deel pakt de werkgroep op. Het vrijwilligerswerk is echt uitvoerend.


Meer informatie

Kijk op onze website voor meer informatie en contactgegevens.

Hoe kom ik er?

Vrijwilligerswerk in Apeldoorn > Apeldoorn Activiteiten > Doortrappen Apeldoorn > Zit je zelf graag op de fiets én maak je graag een praatje over veilig fietsen?

Over Doortrappen Apeldoorn

Fietsen. We doen het allemaal. De één het liefst elke dag kilometers vreten. De ander zo min mogelijk. Even een boodschapje, bezoekje, naar het werk. Van jong tot oud. Op de stalen ros tegen de wind in met krakende ketting of soepel met elektrische ondersteuning. Nederland is een fietsland, Apeldoorn een echte fietsstad.
3 plaatsen over.
Deel activiteit

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)