Skip Sidebar

Over ons

Stichting De Herberg zet zich namens de kerken praktisch in voor de mensen in de binnenstad van Apeldoorn. Dit doet zij o.a. door het Inloophuis De Herberg, waar iedereen welkom is. Daar mag je zijn ...

WelzijnSociale rechtvaardigheidArmoedebestrijding
Deel

Coördinator Huiskamer

Flexibel
Deventerstraat 40, 7311 LW Apeldoorn, Netherlands
Coördineren
1 plaats over.
Deel activiteit
#42688
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/City-Pastoraat-De-Herberg/activiteiten/Coordinator-Huiskamer/42688 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

In het centrum van Apeldoorn bevindt zich Inloophuis De Herberg waar mensen zonder thuis of huis aandacht en gezelligheid kunnen vinden. Een team van 60 vrijwilligers maakt dit werk mogelijk. Ben jij de nieuwe coördinator die het werk van de gastheren/-vrouwen helpt coördineren en ondersteunen?

Uitgebreide omschrijving

Wie zijn wij?

Een waardevol, warm en onmisbaar plekje in de binnenstad van Apeldoorn is het inloophuis De Herberg, in stand gehouden door het Citypastoraat. Een huiselijke ontmoetingsplek voor mensen, die in het dagelijks leven veelal niet het gehoor en de aansluiting vinden, welke zij verdienen. In De Herberg krijgen zij steun bij vragen van levensbeschouwelijke en maatschappelijke aard. Geen overbodige luxe in deze tijd. Sommige van onze bezoekers hebben zelf geen huis, anderen hebben wel een huis maar vinden daar geen thuis. 

Voor meer informatie zie www.citypastoraat.nl 


Werkzaamheden

De coördinator van de huiskamer is het aanspreekpunt voor het algehele reilen en zeilen rondom de huiskamer. Je draagt samen met de algemeen coördinator en de gastheren/-vrouwen de verantwoordelijkheid voor het werk dat daar gebeurt.


Als coördinator van de huiskamer draag je verantwoordelijkheid voor het organiseren en coördineren van:

- het rooster van de gastheren/-vrouwen

 - activiteiten in de huiskamer (evt. samen met andere organisaties)

 - (en het voorzitten van) de maandelijkse medewerkersbijeenkomst

 - het informeren van gastheren/-vrouwen over gang van zaken

 - het contact onderhouden met gastheren/-vrouwen (lief & leed)

 - de deskundigheidsbevordering van gastheren/-vrouwen


Voor de meeste van de hierboven genoemde punten zijn er medewerkers die de uitvoering op zich nemen. De uitvoering zelf wordt dus niet perse van de coördinator verwacht.


Wij vragen

Het is handig wanneer je goed bent in:

- het zicht hebben op de wensen en behoeften van de bezoekers

- het zicht hebben op de wensen en behoeften van de medewerkers

- overzicht creëren en bewaren

- communicatieve vaardigheden

- delegeren

 

Wij bieden

Vanuit De Herberg zorgen wij voor een inwerkprogramma en afstemming met collegae in een maandelijks medewerkersoverleg, Daarnaast kom je in een mooi team terecht, waarin gezelligheid en betrokkenheid ervaren mag worden. 


Tijdsbesteding

Per week ben je zeker een dagdeel beschikbaar. Als coördinator draai je minimaal één keer per maand mee als gastheer/-vrouw. Op die manier sta je in direct contact met dat wat je coördineert. Daarnaast zijn er twee maandelijkse vergaderingen waar je bij aanwezig bent: de medewerkersbijeenkomst, met alle medewerkers die betrokken zijn bij het inloophuis, en het werkoverleg. In het werkoverleg komen de verschillende coördinatoren van het inloophuis bij elkaar voor afstemming en overleg. 

Hoe kom ik er?

1 plaats over.
Deel activiteit

Over Stichting De Herberg Apeldoorn

Stichting De Herberg zet zich namens de kerken praktisch in voor de mensen in de binnenstad van Apeldoorn. Dit doet zij o.a. door het Inloophuis De Herberg, waar iedereen welkom is. Daar mag je zijn zoals je bent en wordt je hartelijk ontvangen met wat te eten en drinken,

Powered by Deed‌mob Tools ·