Skip Sidebar

Over ons

‘Wij geven ruimte’
Ruimte is een plek, je eígen omgeving met alles wat erbij hoort: geluid, geur, licht, sfeer, kleur, gedachten, je dromen. Ruimte is ook een vrijwel oneindig beschikbare plaats, een ...

WelzijnOuderenMensen met een beperking
Deel

Vrijwilliger voor jong en oud

Structureel werk · 4 uur/week
Dokter Piekemalaan, 7339 MG Ugchelen, Nederland
BegeleidingSociaal contactCreatiefNederlandsEngels
WelzijnOuderenKinderen & Jongeren
Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.4 plaatsen over.
Activiteit Delen
Atlant wonen zorg welzijn
#47845
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Atlant-wonen-zorg-welzijn/activiteiten/Vrijwilliger-voor-jong-en-oud/47845 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Wat ga je doen?
Jongeren helpen bij het organiseren en uitvoeren van een gezellige middag in het weekend voor ouderen in de zaal van locatie Sprengenhof.

Uitgebreide omschrijving

Wat ga je doen?

In het weekend komen er jonge mensen van de entree opleiding van het ROC Aventus. Zij zijn op zaterdag of op zondagmiddag gastheren of vrouwen in de zaal bij de Sprengenhof.


Bewoners geven aan dat het weekend soms zo lang duurt, ze krijgen niet altijd bezoek en dan is het toch erg stil in huis. De studenten van de entree opleiding willen graag iets betekenen voor de bewoners die vooral in het weekend soms eenzaamheid ervaren. Als vaste vrijwilliger help je de jongeren met het bedenken van ideeën voor een leuke middag. Daarnaast geef je ook uitleg over het omgaan met ouderen en als de jongeren vragen hebben dan kun jij ze beantwoorden. Veel is er mogelijk in een middag.


Wil je een spel doen, een praatje maken, iets creatief doen, zingen, met mooi weer heerlijk buiten in de tuin zitten, het is allemaal mogelijk. Het is prettig om met de jongeren een maand programma te maken zodat de bewoners ook weten wat er te beleven is in de zaal. De jongeren ontvangen de gasten en geven bewoners en bezoeker koffie of thee. Als vaste vrijwilliger help je mee en geef je tips. Je kunt gebruik maken van de ruime ervaring van de overige teamleden.


Wat mag je van ons verwachten?

 •  Wegwijs maken op deze locatie en vooral in de zaal en waar verschillende materialen te vinden zijn.
 • Kennis maken met de jongeren de docenten, de coördinerende activiteitenbegeleider van de locatie, keuken medewerkers, bewoners die graag naar de zaal komen om iets te beleven. 
 • De medewerkers geven uitleg en informatie over de cliënten, de jongeren en wat voor jou als vrijwilliger van belang is om te weten,
 • WA ongevallen verzekering,
 • Reiskosten vergoeding,
 • Scholing als je daar behoefte aan hebt.


Wat neem jij mee?

 • Een brede interesse in de mens
 • Inleven in de leefwereld van jongeren en ouderen
 • Gezelligheid, vriendelijkheid, sfeer, duidelijkheid en aanspraak
 • Geduld en ruimdenkendheid
 • Doorzettingsvermogen en continuïteit
Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag

🗣️ Beheersing van het Nederlands

Hoe kom ik er?

Deze vrijwilligersvacature is verlopen Je kan hier andere vrijwilligersvacatures vinden.4 plaatsen over.
Activiteit Delen

Over Atlant wonen zorg welzijn

‘Wij geven ruimte’
Ruimte is een plek, je eígen omgeving met alles wat erbij hoort: geluid, geur, licht, sfeer, kleur, gedachten, je dromen. Ruimte is ook een vrijwel oneindig beschikbare plaats, een kans, mogelijkheden. Het is al dat wat wij ieder mens toewensen – cliënt, naaste, vrijwilliger, medewerker – iedereen. Wij willen die ruimte geven: een plek om jezelf te zijn. Met ruimte kun je je ontplooien, zoals je dat zelf wilt. Precies wat jou past.