Skip Sidebar

Apeldoorn Pakt Aan

Vrijwilligerscentrale

Over ons

Apeldoorn Pakt Aan is dé plek voor vrijwilligerswerk in Apeldoorn. Wij stimuleren en verbinden het Apeldoornse vrijwilligerswerk met onder andere onze digitale vacaturebank, het aanbieden en delen van ...

Deel

Webinar Eergerelateerd geweld

Training · 12 mei 2022, 15:00 - 16:30
Vanuit huis
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze training . Bekijk open trainingen hier.
Deel training
Apeldoorn Pakt Aan
#52138
Scan me of ga naar www.apeldoornpaktaan.nl/o/Apeldoorn-Pakt-Aan/activiteiten/Webinar-Eergerelateerd-geweld/52138 om je aan te melden

Contactpersoon

Apeldoorn Pakt Aan AlgemeenStel de contactpersoon een vraag

Samenvatting

Eergerelateerd geweld. Wat weet jij ervan?

Uitgebreide omschrijving

In dit Webinar hoor je wat we onder eergerelateerd geweld verstaan, hoe het ontstaat en welke vormen er zijn. Vanuit onze westerse bril die gericht is op een gezinsgerichte cultuur, worden interventies gepleegd die niet altijd aansluiten bij een familiegerichte cultuur (80% van de wereld.) Je ontdekt welke signalen aan eergerelateerd geweld voorafgaan en krijgt voorbeelden van eerschendend gedrag. Je leert welke vragen je jezelf moet stellen bij een situatie rondom eerschendend gedrag of een roddel die de eer kan aantasten. Ook komen de laatste cijfers rondom eergerelateerd geweld aan bod.


Voor wie

Professionals die een rol hebben in het (vroegtijdig) signaleren van huiselijk geweld, zoals sociale wijkteammedewerkers, zorgverleners, onderwijspersoneel, medewerkers van kinderdagverblijven. Ook als je als vrijwilliger met eergerelateerd geweld te maken krijgt kun je je inschrijven voor dit Webinar.


Onderwerpen

– Wat is eergerelateerd geweld?

– Gezinscultuur versus familiecultuur

– Eerschendend gedrag

– Vormen eergerelateerd geweld

– Positie hulpverlener t.o.v. mogelijke situaties (zet de westerse bril af)


Aanmelden via Moviera:

Webinar Eergerelateerd geweld - 12 mei 2022 - Moviera


Heb je je aangemeld? dan stuurt Moviera een paar dagen voor de training een Zoom link.

U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze training . Bekijk open trainingen hier.
Deel training

Over Apeldoorn Pakt Aan

Apeldoorn Pakt Aan is dé plek voor vrijwilligerswerk in Apeldoorn. Wij stimuleren en verbinden het Apeldoornse vrijwilligerswerk met onder andere onze digitale vacaturebank, het aanbieden en delen van trainingen en bijeenkomsten én het geven van informatie en advies aan organisaties en (potentiële) vrijwilligers.